Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doi „politisti“ sînt de vînzare

• Politia scoate la licitatie doi cîini • patrupezii, au împlinit vîrsta de doi ani si sînt frati • IJP Neamt renuntã la serviciile lor, întrucît nu au promovat „examenul de definitivat“ • cu alte cuvinte, instructorii au opinat cã nu sînt buni pentru munca de politie • licitatia va avea loc pe 23 octombrie, pretul de pornire fiind de 2.182 lei, pentru fiecare cîine •

Nabafu si Nadala, doi cîini ciobãnesti germani, în vîrstã de 2 ani, vor pãrãsi Politia Neamt înainte de vreme. Pentru cã instructorii le-au pus eticheta „necorespunzãtor“, animalele vor scãpa de viata cazonã din padocul politiei. Principiul conform cãruia rezistã cel mai talentat si bine pregãtit, aplicat în viata oamenilor, functionezã si în lumea necuvîntãtoarelor, mai ales cînd este vorba de doi cîini politisti dresati special la Centrul de la Sibiu. Conform celor precizate de subcomisarul Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al IJP Neamt, imediat dupã ce sînt nãscuti, cîinii sînt „cazati“ în padocurile Scolii de Instructaj de la Sibiu. Timp de sase luni, instructorii îi dreseazã, dupã care sînt încredintati inspectoratelor de politie din tarã. Urmeazã încã un an si jumãtate de instructie-dresaj, dupã care, la împlinirea vîrstei de 2 ani, le sînt evaluate aptitudinile. Asa s-a întîmplat si în cazul celor doi cîini, Nabafu si Nadala, care nu au reusit sã promoveze „examenul de definitivat“. Cu alte cuvinte, dresorul a opinat cã cei doi cîini nu corespund cerintelor pentru a deveni „politisti“ în adevãratul sens al cuvîntului. Ca atare, ciobãnestii germani vor fi scosi la licitatie, pretul de pornire fiind cel de inventar. Trebuie spus cã animalele figureazã în evidentele IJP Neamt ca obiecte de inventar, drept pentru care este absolut obligatorie organizarea licitatiei pentru vînzare. Faptul cã Nabafu si Nadala nu sînt buni ca si cîini de însotire-patrulare, nu înseamnã cã nu meritã banii ceruti de IJP Neamt. „Cîinii nu corespund pentru munca de politie, adicã nu au abilitãtile necesare ca sã fie cîini politisti. ÃŽnsã ei sînt dresati de instructori autorizati. Pot fi folositi la acte activitãti de pazã si protectie“, ne-a declarat un ofiter de politie.
Cîinii sînt frati gemeni, nãscuti în data de 24 septembrie 2010. Cei care doresc sã participe la licitatie pot obtine, contra sumei de 5 lei, caietul de sarcini în urma unei solicitãri scrise, ce poate fi depusã la sediul IJP Neamt, taxa de participare la licitatie este de 10 lei si se va achita în numerar la casieria unitãtii pînã la 23 octombrie, ora 15.
Garantia de participare poate fi depusã pînã la date de 23 octombrie, ora 15, în numerar la casieria IJP, sau prin virament bancar si va fi în valoare de 110 lei pentru fiecare cîine. Pretul de pornire al licitatiei a fost stabilit la 2.182, lei pentru fiecare cîine.
Valoarea saltului de supralicitare va fi de 10 lei. Documentele de participare la licitatie se primesc pînã la data de 23 octombrie, ora 16. Licitatia va fi deschisã cu strigare si va avea loc în data de 26 octombrie, ora 10, la sediul IPJ Neamt din strada Eroilor nr. 16, Piatra Neamt. ÃŽn caz de neadjudecare, urmãtoarele licitatii vor avea loc în zilele de 14 si 22 noiembrie. Cei care doresc informatii suplimentare le pot obtine apelînd 0233/236.397, dar si la adresa de e-mail [email protected].

Articol afisat de 1557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective