Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 23 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Becali dã Ceahlãului 300.000 pe Dumitras

• clubul bucurestean l-a cumpãrat definitiv pe cãpitanul Andrei Dumitras, iar Andrei Pavel merge tot pe 5 ani, dar va mai sta un pic la Piatra • „Steaua este un pas imens în cariera mea“, „Am crezut cã e o glumã initial. Totul a venit ca un trãznet“, au declarat cei doi fotbalisti • în ultima etapã, Ceahlãul, a învins pe Gaz Metan Medias, scor 2-0 • Jovic a apãrat o loviturã de pedeapsã în minutul 13 • „Locul 11 este unul pe care îl meritãm“, a declarat Costel Enache •

Andrei Dumitras va juca la Steaua Bucuresti din aceastã varã. Plecarea este definitivã, Ceahlãul fiind de acord sã-l cedeze contra sumei de 300.000 de euro, la care se adaugã TVA, urmînd a mai primi de la Steaua 30% dintr-un eventual alt transfer. Contractul semnat de jucãtor este valabil pe 5 ani. „Am fost contactat de cineva de la Steaua încã de la meciul jucat de Ceahlãul în Ghencea, cînd am pierdut cu 1-0, iar la meciul cu Mediasul am aflat cã s-au înteles cluburile. Steaua este un pas imens în cariera mea. Stiu cã presiunea este mare si cã se vrea performantã. Mã voi strãdui sã mã ridic la nivelul asteptãrilor“, a declarat Andrei Dumitras, noul fundas al celor de la Steaua. Fotbalistul a ajuns la Piatra Neamt la mijlocul sezonului 2008-2009, dupã ce la Petrotub Roman a fost antrenat de Costel Enache, iar la Ceahlãul a dat peste Gigi Multescu. Serios si dedicat fotbalului, Dumitras a fost arareori depãsit de situatie, iar în sezonul recent încheiat a fost unul din stîlpii echipei. Nu degeaba si-a cîstigat dreptul de a purta pe brat banderola de cãpitan al echipei. Dumitras îl va avea coleg la Steaua si pe Andrei Pavel. Atacantul a parafat întelegerea cu Steaua tot pe 5 ani, dar în primele sase luni, adicã pînã la finele anului, Pavel va fi împrumutat la Ceahlãul. „Am crezut cã e o glumã initial. Totul a venit ca un trãznet. Merg la Bucuresti pentru a dovedi cã pot juca la Steaua. Sper sã am sanse sã apar în cît mai multe meciuri oficiale“, a afirmat Andrei Pavel. El este un produs 100% al clubului pietrean. A crescut la juniorii Ceahlãului si a fost promovat de Mihai Ionescu la Ceahlãul II. Toamna trecutã a debutat în Liga 1, la meciul cu FCM Tîrgu Mures, pentru ca în retur sã si marcheze primul sãu gol în „A“, în victoria cu 2-1 de la Sibiu. De asemenea, Pavel a fost în cantonamentul nationalei U-20 din februarie, jucînd în cinci meciuri amicale într-un stagiu efectuat în Turcia. „Sînt jucãtori tineri, seriosi si care vor profita de sansa ivitã. Sînt convins de acest lucru. Sper sã fie numai primii dintr-o serie lungã de jucãtori pe care Ceahlãul îi vinde si aratã cã se munceste cu folos la centrul de copii si juniori“, a declarat Viorel Mãstãcãneanu, presedintele clubului Ceahlãul.

Ceahlãul a încheiat campionatul pe locul 11

Ceahlãul a terminat sezonul 2011-2012 zîmbind. A înregistrat o victorie în etapa 34, cu Gaz Metan Medias, scor 2-0, iar aceste trei puncte înseamnã o clasare pe locul 11. Ultima datã cînd nemtenii si-au asigurat pe teren rãmînerea în Liga 1 s-a întîmplat în 2003. De atunci, Ceahlãul a fost „ABBA“, echipa avînd promovãri si retrogradãri pe bandã rulantã. Meciul cu care s-a tras cortina peste Liga 1 a fost controlat în mare parte de Ceahlãul. Nemtenii au fructificat ocaziile avute si au avut noroc pentru cã n-au fost egalati repede. Partea secundã a fost una în care Ceahlãul si-a consolidat avantajul înregistrat pe tabelã si a încercat pe contraatac sã punã în pericol poarta adversã. De partea cealaltã, Gazul a cam jucat ca o echipã fãrã motivatie, desi a avut o posesie bunã si a încercat sã destabilizeze apãrarea moldoveanã. „Locul 11 este unul pe care îl meritãm. Pot spune cã este al nostru, avînd în vedere cã tot campionatul cam în jurul acestui loc ne-am învîrtit. Mã bucur cã am avut un sezon cu o bunã constantã în rezultate si cã am arãtat un fotbal eficient si destul de spectaculos. Cred cã Ceahlãul nu a fost o echipã greu de privit. Impactul a fost mare si pentru mine ca antrenor si pentru multi dintre jucãtori, debutanti la acest nivel. De acum ne preocupã sã avem continuitate în lot si chiar sã-l îmbunãtãtim“, a precizat Costel Enache la finalul partidei, convins fiind cã Ceahlãul a terminat bine un campionat „nebun“. Partida de luni searã a început cu ocazia lui Golubovic (5) care a ajuns tîrziu la centrarea cãpitanului Dumitras pentru ca peste doar cinci minute sã se consemneze deschiderea scorului. Stana a executat bine un corner, Golubovic s-a desprins din marcaj si a înscris: 1-0 (min.10). Trei minute mai tîrziu oaspetii au avut penalty în urma faultului lui Monroy la Roman. Lazãr a sutat de la punctul cu var în dreapta lui Jovic, iar bosniacul a prins. Duditã (15) si Bãdescu (17) au semnat urmãtoarele ocazii de gol, pentru fiecare tabãrã, dupã care Jovic (36) a respins din vinclu în corner sutul tare al lui Todea. 2-0 s-a fãcut la contraatactul pietrean finalizat de Bãdescu (38) si la care Golubovic a fost servant. Gaz Metan a vrut sã marcheze mãcar golul de onoare, dar Tahar (59, 64) n-a gãsit drumul spre „plasã“.
La cîteva zeci de minute de la terminarea jocului, Ceahlãul a petrecut în Sala de Socializare a clubului. Nemtenilor le-a cîntat Anca Neacsu, fosta componentã a trupei ASIA. La petrecere, antrenorii Enache, Ilie si Lefter s-au descãtusat. Au dansat, au cîntat si s-au bucurat de o performanta în care au pus mult suflet si la care au visat vara trecutã, cînd au dat cu „ochii“ de Liga 1.

Articol afisat de 1471 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective