Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La taifas cu cei pe care i-am mai „încondeiat“

• „Au fost articole dure pe care le-am simtit pe pielea mea“, „Uneori ati marsat prea puternic pe unele subiecte, care poate ar fi putut fi abordate mai relaxat“, „Am simtit «pixul» celor de la Monitorul încã de cînd am intrat în viata publicã“, „Uneori, recunosc, am mai simtit asa, cã unele articole mã deranjau“, „Colaborarea mea cu Monitorul a fost si bunã si mai putin bunã“, sînt cîteva din opiniile celor cu care Monitorul a colaborat în cei 15 ani de existentã •

Vasile PRUTEANU, presedinte CJ: „Au fost articole dure pe care le-am simtit pe pielea mea, dar cînd au avut un sîmbure de adevãr, le-am apreciat. Nimeni nu e de neînlocuit si nici nu se poate sã nu greseascã mai ales cînd are o functie importantã. Dar mi-am asumat acest risc, de a fi criticat, cînd am acceptat sã fiu om politic. Rolul presei nu e sã te laude“.
Mihai ARCHIP, prefect: „Uneori ati marsat prea puternic pe unele subiecte, care poate ar fi putut fi abordate mai relaxat. Cu sigurantã au fost si articole care m-au deranjat, dar în acest moment nu mi le pot aminti. Cert este cã nu am fost atît de supãrat încît sã nu pot depãsi momentul furiei si sã am acelasi sentiment si acum. Dar dovadã cã am apãrut în articole mai blînde sau mai dure, Monitorul a devenit pentru mine un ziar de mare vizibilitate, de referintã si fortã“.
Vasile SENDREA, subprefect: „Am simtit «pixul» celor de la Monitorul încã de cînd am intrat în viata publicã. La cîteva luni de la instalarea în functia de prefect, în ‘97, s-a publicat o pozã cu casa mea si scris un text despre valoarea ei, desi pretul era unul orientativ, luat din certificatul de urbanism si nu cel real. M-a durut acel text si îl tin minte pentru am fost pus într-un context larg, cînd se publicau poze cu vilele politistilor, iar ceea ce aveam eu era realizat înainte de a veni ca prefect si la dimensiuni mult mai mici decît ale celor din politie. ÃŽn alte zile au fost titluri de impact în ziar, dar continutul textului era mult mai blînd decît se anunta. Cert este cã nu am fost pus la zid pe nedrept si ca notã generalã - nu m-ati iertat niciodatã!“.
Luminita VÃŽRLAN, inspector scolar general: „Monitorul a publicat articole pro si contra învãtãmîntului, dar tot timpul nepãrtinitoare. Din cele dure am încercat sã ne sesizãm si sã îndreptãm lucrurile care nu erau asa cum trebuie si ne-au fost aduse la cunostintã de cãtre redactori, iar pentru articolele scrise la modul apreciativ ne-am bucurat, pentru cã s-a vãzut munca noastrã!“.

„M-au deranjat uneori titlurile articolelor care erau exagerate sau mult prea agresive“

Valericã FRÃTILÃ, presedintele CAS: „Monitorul a fost mereu incisiv si cred cã tocmai în asta constã si succesul pe care-l aveti. Este ziarul care nu poate sã treacã neobservat si prin aciditatea tonului pe care îl folositi frecvent. Cel mai tare m-au deranjat uneori titlurile articolelor care erau exagerate sau mult prea agresive, mai ales în raport cu continutul articolelor. Uneori titlurile au avut un impact deosebit si am fost de multe ori luati la întrebãri de sefii nostri doar din aceastã cauzã“.
Dan MORENCIU, director DSP Neamt: „Cred cã rolul presei este acela de a fi incomodã pentru cã altfel nu-si mai îndeplineste rolul. Din punctul meu de vedere si al institutiei consider cã ziarul a fost uneori critic dar, de multe ori, pe bunã dreptate. ÃŽn momentul în care critica este întemeiatã, nu poate fi decît constructivã. Ca urmare a semnalelor dumneavoastrã, uneori am putut corija unele aspecte, spre binele cetãtenilor în final“.
Letitia DAMOC, directorul SJA: „ÃŽncerc sã-mi amintesc ce m-a deranjat cel mai tare de-a lungul timpului si sã stiti cã sînt o fire criticã, dar nu-mi amintesc nimic notabil. Poate uneori faptul cã una spuneam eu si alta se regãsea în ziar, declaratiile mele pãrînd incoerente. Totusi, fãrã a supãra pe nimeni, cred cã am avut de-a lungul vremii cea mai bunã colaborare cu ziarul dumneavoastrã, iar orice criticã pe care ne-ati adus-o, ne-am asumat-o, pentru cã era întemeiatã de multe ori“.
Cristian PETROVICI, fost director si actual director medical al Spitalului Neamt: „ÃŽn ambele mandate ale mele, dacã le pot numi asa, am colaborat bine cu Monitorul, iar acest lucru înseamnã si asumarea criticilor pe care ni le-ati adus. Nu m-am supãrat pe Monitorul, chiar si cînd ati scris acid si combativ la adresa mea sau a unitãtii. Pe de altã parte, sã stiti cã n-am uitat de campania aceea a dumneavoastrã SOS - Spitalul Neamt, actiune ce a fost de mare ajutor bolnavilor. Faptul cã aveti 15 ani de viatã spune foarte multe si înseamnã profesionalism si seriozitate si vã felicit“.

„Adevãrul era cel publicat în ziar, chiar dacã unora nu le-a convenit“

Constantin NISTOR, comisar sef al Gãrzii Financiare: „ÃŽn general am avut o colaborare bunã, si chiar dacã de-a lungul timpului conducerea ziarului s-a mai schimbat, nu am nimic de reprosat. ÃŽn urmã cu cîtiva ani au fost o serie de articole în care au fost publicate pozele comisarilor financiari si casele acestora. Parte dintre cei vizati au vrut sã dea un drept la replicã, dar dacã imobilul exista, s-a mers pe ideea cã nu poti ascunde adevãrul. Si adevãrul era cel publicat în ziar, chiar dacã unora nu le-a convenit“.
Virgil CORNEA, prim procuror adjunct al Parchetului Judetean: „ÃŽn nici un caz nu pot spune cã nu am avut o relatie bunã cu Monitorul, ci una foarte bunã. Chiar nu au fost probleme si as fi nedrept sã reprosez ceva. Poate mici neîntelegeri de la un titlu, dar erau chestiuni de nuantã, depinde din ce parte priveai problema. Din perspectiva noastrã de vedea într-un fel, dar altul era punctul de vedere al ziarului. Ca si continut, articolele au respectat informatia care a plecat de la noi“.
Laura FILIOREANU, presedintele Tribunalului: „Chiar dacã acum am sansa sã vã critic, sînt obligatã sã o ratez. Dacã nu-mi aduc aminte sã fi existat neîntelegeri sau probleme, înseamnã cã nu au fost. Cu sigurantã nu au fost. Ce s-a scris a fost strict din sedintele de judecatã sau sentinte, texte neutre, curate, la care nu am ce reprosa. ÃŽmi doresc ca pe viitor sã avem aceeasi relatie, de respect reciproc“.
Titi TÃNASE, directorul Directiei de Finante: „Eu nu vã pot reprosa nimic si nu pot spune cã ce a apãrut în Monitorul nu a fost conform cu adevãrul. De asta nici nu au fost probleme, pentru cã întotdeauna textele au fost documentate. Si sînt de ceva ani în aceastã institutie. Si cît oi mai fi pe aici sper sã vã pãstrati independenta, sã fiti impartiali, si ce este mai important, sã fiti în slujba cetãteanului, acesta cred cã este cel mai important lucru, chiar dacã uneori unii se mai supãrã“.
Cezar AANEGROAIE, directorul Casei de Pensii: „Nu sînt în situatia de a vã critica sau de a vã aduce reprosuri, pentru cã nu am de ce, indiferent cine a fost la conducere sau cine a fost reporterul. Cînd au fost puncte de vedere diferite, am discutat. Chiar dacã au fost materiale care m-au deranjat, le-am considerat simple acte de presã si nimic mai mult. Sã fiti perfectibili în orice situatie, si asa cum am mai spus, usa mea e deschisã tot timpul, pentru oricine“.

„Un ziar care nu este incomod, înseamnã cã nu existã, iar un reporter care nu deranjeazã nu reprezintã interes“

Stelicã BEZIM, adjunct al sefului Politiei Neamt: „Ziarul, ca si oamenii de altfel, mai greseste. Ati fost nu o datã incomozi, însã m-a deranjat cînd nu ati fost obiectivi. Asta s-a întîmplat recent, însã am considerat cã nu a fost cu intentie, ci din culpã. Important este sã vã mentineti echidistanta si vigilenta pentru binele comunitãtii, asa cum ar trebui sã facem cu totii“.
Ioan PÃŽNZARIU, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor: „Un ziar care nu este incomod, înseamnã cã nu existã, iar un reporter care nu deranjeazã nu reprezintã interes. Critica nu ar trebui sã supere, mai ales cînd ea ajutã la rezolvarea unor probleme. Personal nu am fost deranjat, însã faptul cã uneori s-au dat anumite conotatii nu înseamnã neapãrat deranj, ci ar trebui chiar apreciat. Unde este realitate este realitate. Este normal ca atunci cînd existã douã idei, fiecare sã creadã în opinia lui. De aceea este normal ca fiecare opinie sã fie tratatã cu interes în mod egal“.
Sorin GHERMAN, comandantul Jandarmeriei Neamt: ÃŽn cei 15 ani de permanentã informare a cetãtenilor, am urmãrit evolutia ziarului de la ceea ce a fost la ceea ce este azi: un cotidian serios, obiectiv, prompt, produsul muncii unei echipe inimoase si competitive de ziaristi. Colectivul de la Monitorul a reusit sã demonstreze cã presa este, într-adevãr, cîinele de pazã a democratiei, ghimpele care ne mentine treazã atentia. Sã nu uitati «legea junalismului», si anume scrie ce inamicii tãi vor sã nu scrii“.
Ioan NITICÃ, seful ISU: „Niciodatã nu m-am simtit deranjat de articolele din Monitorul. Presa pentru mine reprezintã un partener de încredere. Atunci cînd am considerat cã un articol nu a fost corect, am discutat cu directorii ziarului si de fiecare datã am iesit cu un punct de vedere. Nu am ce sã reprosez si mizez în continuare pe o strînsã colaborare pentru cã, prin intermediul d-strã, facem activitate de prevenire, pentru cã prin intermediul d-strã dãm socotealã despre cum cheltuim banul public si despre cum ne facem datoria“.
Costel ENACHE, antrenor Ceahlãul: „Monitorul si-a fãcut datoria fatã de sport si fatã de Ceahlãul. Un lucru la care mã gîndesc ca l-a fãcut bine de-a lungul timpului a fost cã ne-a protejat imaginea în acele vremuri în care Ceahlãul juca în Divizia A, o fãcea bine, era o formatie de temut, dar altii ne loveau si etichetau echipa într-un fel anume. ÃŽn ceea ce mã priveste, am fost criticat, m-a durut asta, însã stiam cã si meritam. Din punct de vedere sportiv a relatat lucruri reale si nu prezentate cu rãutate“.

„Presa este cîinele de pazã al democratiei“

Culitã TÃR+TÃ, deputat UNPR: „Niciodatã nu am fost incomodat de Monitorul si de nici un ziar pentru cã eu plec întotdeauna de la principiul cã presa este cîinele de pazã al democratiei. Cu bune si rele, presa este un bun necesar. Mie mi-a folosit în toatã activitatea mea pentru cã este un mijloc de informare si de multe ori s-a întîmplat sã aflu din ziare situatii sau probleme existente pe care altfel nu as fi avut cum sã le stiu“.
Ioan MUNTEANU, deputat independent: „Nu stiu dacã am fost incomodat de Monitorul. Cu sigurantã au fost momente în care nu mi-a priit ceva, dar asta nu înseamnã cã materialele nu au fost corecte. Erau în principal pe teme politice, ceea ce nu prea reprezintã motiv serios de supãrare. Dar uneori, recunosc, am mai simtit asa, cã unele articole mã deranjau. Au fost însã si foarte multe articole în care ati reflectat corect munca mea, iar pentru asta vã multumesc. M-am si folosit de Monitorul si de ziare în general, pentru cã am preluat multe din temele sesizate si le-am adresat mai departe, sub formã de interpelãri“.
Constantin IACOBAN, vicepresedinte PSD Piatra Neamt: „Monitorul nu a avut niciodatã articole nedrepte la adresa mea. Chiar respect faptul cã întotdeauna mi s-a solicitat punctul de vedere, chiar dacã ar fi fost poate mai util sau mai usor sã nu se facã asta. Monitorul m-a fãcut sã fiu mai vigilent pe administratie, politicã, chiar comportament politic, pentru cã ziarul prezenta aspecte locale dupã o foarte bunã verificare, pe care eu nu aveam cum sã o fac, dar de care m-am folosit atunci cînd au intervenit decizii care riscau sã ne ducã în derizoriu, ca sã zic asa“.
Viorel CHIRILÃ, presedinte PNL Piatra Neamt: „Nu am simtit ostilitate din partea Monitorului. Singura criticã, dacã ar fi sã o numim asa, ar fi cã în general presa ar trebui sã fie mai criticã la adresa puterii. Nu spun asta pentru cã sînt eu în opozitie, dar, fiind cîinele de pazã al democratiei, cred cã ar trebui sã fie mai severã cu cei care gestioneazã banul public. Noi am colaborat întotdeauna bine cu ziarul, nu am avut situatii în care pozitia noastrã sã nu fie solicitatã sau redatã în paginile sale“.
Vasile OUATU, presedinte Unic: „Am avut si am colaborare cu Monitorul pe linie sportivã si pe linie politicã. M-am supãrat foarte tare cînd s-a scris cã eu nu mi-am plãtit datoriile la o asociatie de locatari. Eu personal nu am probleme de acest gen, iar lumea trebuie sã înteleagã cã echipa Unic este un bun al orasului. M-a deranjat tare atunci acel titlu. Au mai fost si alte critici, dar erau pertinente“.
Mihaela STOICA, deputat PDL: „Monitorul a fost întotdeauna impartial si si-a fãcut datoria cum trebuie. Sper sã continue sã facã acest lucru. Au fost momente în activitatea mea, în special cînd am fost viceprimar, în care presa în general si Monitorul în mod special au reprezentat o cale prin care cetãtenii au gãsit de cuviintã sã sesizeze problemele. Am simtit cã Monitorul este util în aceste situatii, pentru cã altfel acei oameni nu aveau cum ajunge la noi cu problemele lor. Am muncit mai bine tocmai pentru cã Monitorul a sesizat acele lucruri, ne-am inspirat cum ar veni. Sigur, au fost si situatii în care ziarul a gresit, poate voit, poate involuntar, dar pe acestea nu le-am mai contorizat“.
Toader MOCANU, senator PDL: „Colaborarea mea cu Monitorul a fost si bunã si mai putin bunã, la fel ca în orice relatie, dar am mers mereu pe ideea «ce-i trecut, e bun trecut». Au fost si momente neplãcute, dar eu le-am tinut minte numai pe cele plãcute. Am preluat materiale din Monitorul care mi-au fost de folos în activitatea mea. Am beneficiat de sprijinul vostru cînd eram prefect, pentru cã întotdeauna ati tratat corect si real problemele apãrute - inundatii, zãpor, înzãpeziri. Munca si eforturile fãcute de comandamentul pentru situatii de urgentã a fost reflectatã cu exactitate, iar activitatea mea, pe atunci prefect, a fost strict si real prezentatã, mai ales în 2008, cînd am fost luat în vizor de guvernul Tãriceanu.

Articol afisat de 1917 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MNT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective