Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Neamtul are doi aspiranti la „vocea popularã“

• din cinci candidati, doi au intrat în sferturile de finalã •

Simona Manolache si Vasile Urzicã, doi tineri interpreti de muzicã popularã, vor reprezenta judetul Neamt în sferturile de finalã ale concursului „Vocea popularã“, organizat de TVR 3. Nemtenii le-au putut urmãri prestatia la TVR 3, luni, 11 aprilie, de la ora 20.00.
Dintre cei cinci solisti care s-au prezentat în etapa judeteanã, Simona Elena Manolache, 18 ani, din Tîrgu Neamt, si Vasile Urzicã, 26 de ani, din Vînãtori-Neamt, au obtinut cele mai mari medii în urma aprecierii fãcute de juriul de specialitate, 9,33, respectiv 8,77. Cei doi nu se aflã la prima participare în aceastã competitie a cîntecului popular. „Mã bucur foarte mult cã pot sã reprezint pentru a doua oarã, la acest concurs, orasul meu natal, Tîrgu Neamt. Concursul acesta ar putea sã reprezinte o rampã de lansare pentru noi, tinerii interpreti. Mã aflu pentru a doua oarã aici, iar acum sînt mult mai încrezãtoare“, a declarat Simona Manolache. „Sînt un perseverent si voi veni la concurs ori de cîte ori va fi nevoie. Sper ca acum sã reusesc mai mult decît am reusit prima datã. Am venit aici pentru a arãta cã si în judetul Neamt sînt solisti, existã competitie si cã muncim, chiar dacã sîntem tineri. ÃŽmi doresc sã facem ceva pentru comunitatea noastrã“, a spus Vasile Urzicã. Ceilalti participanti, Carmen Roxana Sava, 20 de ani, din Farcasa, Mãdãlina Blaj, 19 ani, din Barticesti si Ionela Brãnisteanu, 24 de ani, din Vînãtori-Neamt, au primit diplome de participare din partea TVR 3. Solistii au fost acompaniati de Orchestra Ansamblului „Floricicã de la munte“ din cadrul Centrului pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“. Ansamblul „Floricicã de la munte“ a adus, de asemenea, în fata telespectatorilor, cele mai frumoase dansuri traditionale specifice judetului Neamt. Concurentii au interpretat cîte o doinã si cîte o piesã din repertoriul unui solist consacrat, dar au vorbit si despre obiceiuri populare specifice sãrbãtorilor de Florii, 1 Martie, Mucenici, Sînziene sau Armindeni. Dupã aceastã etapã judeteanã, vor urma sferturile de finalã, patru editii, plus altele douã - semifinalele, în care se vor alege concurentii pentru finala regionalã. Cîstigãtorul acesteia va participa la finala pe tarã, în cadrul cãreia se va desemna „Vocea popularã“, editia 2011. Marele premiu al concursului este în valoare de 10.000 de lei, dar vor fi acordate premii si în finala regionalã: premiul I - 2.500 de lei, premiul II - 300 de lei, iar premiul III - 200 de lei. Pe lîngã acestea, participantii vor mai primi diplome si un premiu acordat de TVR 3.

Articol afisat de 2005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective