Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul i-a felicitat pe tigani de ziua lor

• autoritãtile vorbesc despre aplicarea de strategii europene pentru etnici n

Ziua tiganilor a fost marcatã în judet prin implicarea autoritãtilor judetene. Prefectul Mihai Archip a dispus cu prilejul Zilei Internationale a Rromilor, participarea Institutiei Prefectului la organizarea unei activitãti informativ - preventivã destinatã copiilor rromi, elevi ai claselor primare din Scoala cu clasele I-VIII Crãcãoani. Cu aceastã ocazie au fost diseminate informatii privind prevenirea discriminãrii si respectarea drepturilor omului, prin intermediul unor materiale audio-video. ÃŽn cadrul acestei activitãti s-au abordat si teme destinate prevenirii accidentelor rutiere în care pot fi implicati copii. Actiunea reprezintã o colaborare între Biroul Judetean pentru Rromi din cadrul Institutiei prefectului Neamt si Compartimentul de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii din cadrul IPJ Neamt. La finalul actiunii a fost organizat si un concurs de întrebãri si rãspunsuri pe marginea temelor dezbãtute, în încheierea cãruia toti copii participanti au primi din partea organizatorilor diplome semnate de prefectul judetului si inspectorul sef al IPJ Neamt si premii constînd în diverse materiale de informare, rechizite si dulciuri. Pe lîngã reprezentantii celor douã institutii organizatoare la activitate a participat si un licean-voluntar al CAPC, de etnie rromã, care a prezentat copiilor un model de conduitã si a împãrtãsit din experienta sa în activitatea de voluntariat în politie. „Astãzi sãrbãtorim Ziua Internationalã a Rromilor si cu aceastã ocazie le urez tuturor cetãtenilor de etnie rromã din Neamt «La multi ani!», sãnãtate si le transmit mesajul meu de simpatie si de sustinere.
Menirea primordialã a acestei zile este de a atrage atentia cetãtenilor români asupra problemelor care afecteazã minoritatea rromã. Rromii sînt cetãteni români care au, ca toti ceilalti, si drepturi, si obligatii. Numãrul crescut al copiilor care nu merg la scoalã sau numãrul celor care nu beneficiazã de asistentã medicalã sînt probleme care, desi pot fi identificate la nivelul întregii societãti românesti, ating cu precãdere aceastã comunitate. ÃŽn ciuda unor progrese fãcute în ultimul timp, rromii sînt încã subiect al discriminãrii si al intolerantei“, a declarat prefectul Mihai Archip. Institutia prefectului Neamt, împreunã cu organele specializate, pune în aplicare Strategia Guvernului României de ÃŽmbunãtãtire a Situatiei Rromilor, avînd ca principal obiectiv îmbunãtãtirea nivelului de trai al cetãtenilor de etnie rromã din Neamt.

Articol afisat de 1187 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective