Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2010
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 28 Iulie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Eficientã si transparentã cu „ordin“ de la presedinte

• acestea au fost cerintele presedintelui CJ Neamt pentru lucrãtorii din Sãnãtatea Publicã n

Consiliul Judetean Neamt a decis sã intre tare în functionarii din sistemul sanitar, motiv pentru care le-a cerut hotãrît în perioada urmãtoare sã dea dovadã de eficientã si de transparentã, în ciuda crizei si a tãierilor de lefuri sau personal. Luati în vizor au fost de aceastã datã angajatii Directiei de Sãnãtate Publicã Neamt care la începutul acestei sãptãmîni au fost chemati la o sedintã fulger de pe la toate birourile din teritoriu pentru a asculta „cuvîntul“ presedintelui CJ Neamt, Vasile Pruteanu. Desi aceastã institutie nu este în subordinea autoritãtilor nemtene, pentru faptul cã din aceastã toamnã va intra si ea în ograda lor precum spitalele de la 1 iulie, sefii CJ si-au permis sã se arate preocupati de bunul mers al institutiei si sã facã recomandãri lucrãtorilor. „Am avut o sedintã fulger, iar domnul presedinte Pruteanu a vrut sã ne cunoascã si sã afle care sînt problemele cu care ne confruntãm. ÃŽn conditiile în care din aceastã toamnã DSP va intra în subordinea Consiliului Judetean Neamt ni s-a cerut sã dãm dovadã de foarte multã eficientã dar si de transparentã în tot ceea ce facem, astfel încît sistemul sanitar sã fie cît mai bine perceput, iar asiguratii sã fie cît se poate de bine tratati, pentru a fi multumiti. Ni s-a cerut sã fim eficienti indiferent de crizã si de tãierile de salarii si de personal ce vor urma. Scopul întîlnirii de la începutul acestei sãptãmîni a fost si acela de a vedea dacã toate consiliile de administratie ale spitalelor care sînt formate si din reprezentanti ai DSP si-au intrat în mînã si si-au preluat atributiile“, a precizat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamt. Cît despre disponibilizãrile preconizate a avea loc la DSP se pare cã nu vor afecta prea mult activitatea institutiei, estimîndu-se cã vor fi reduse cam 10 posturi, dintre care vreo 6 neocupate deja.
Alte 6-7 persoane au vîrsta de pensionare, deci pot pleca acasã fãrã nici un fel de probleme si astfel, spectrul somajului nu mai bîntuie visele functionarilor din Sãnãtatea Publicã. „Administratia publicã din Neamt si specialistii din sãnãtate au interese comune cînd vine vorba de cetãtean si pacient. Trebuie sã ne informãm reciproc, sã colaborãm pentru ca grija fatã de cel ce apeleazã la medic sã fie una realã si cu o finalitate pozitivã. Cu riscul de a mã repeta, le-am spus si celor de la Directia de Sãnãtate si o voi spune de cîte ori este nevoie: principala prioritate este cresterea calitãtii actului medical si îmbunãtãtirea conditiilor pe care le are pacientul la internare. Administratia si sãnãtatea trebuie sã gãseascã împreunã solutii optime pentru ca îngrijirea acordatã pacientilor sã aibã un standard de calitate tot mai ridicat“, a precizat presedintele Vasile Pruteanu.

Articol afisat de 1398 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE; S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective