Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hotii din auto: tineri între 16 si 21 de ani

• în primul trimestru al acestui an, în judet, au fost constatate 55 de furturi din auto, 37 fiind la Piatra Neamt •

Politistii nemteni vor sã le vinã de hac hotilor din autovehicule care, în ultima perioadã, si-au intensificat activitatea infractionalã. Decizia a fost luatã în urma unei analize efectuate la nivelul IJP Neamt. Cifrele aratã cã furturile din autoturisme detin ponderea cea mai mare a faptelor care se comit în stradã. ÃŽn primele 3 luni ale acestui an, în Neamt au fost constatate 55 de furturi din auto, 37 dintre ele fiind înregistrate în Piatra Neamt. Comparativ cu primul trimestru al anului 2009, în 2010 numãrul furturilor din auto a crescut cu 6, în Piatra Neamt. „Volumul criminalitãtii aratã faptul cã judetul ocupã locul 36 la nivel national în ceea ce priveste infractiunile de furt din auto. Masinile vizate sînt în mare parte de productie autohtonã, atît modele vechi cît si noi, sau masini care transportã marfã si stationeazã peste noapte în anumite zone, la periferia orasului. Bunurile sustrase au fost în general cele lãsate la vedere cum ar fi casetofoane, cd-playere, laptopuri sau genti cu acte si bani dar si acumulatori auto, capace auto, truse cu scule. Autorii unor astfel de fapte sînt în majoritate adolescenti sau tineri, cu vîrste cuprinse între 16 si 21 de ani, fãrã ocupatie, tentati de posibilitatea obtinerii unor cîstiguri materiale imediate, fãrã un efort prea mare si de posibilitatea de valorificare rapidã a bunurilor furate“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt.
Compartimentul de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii a initiat proiectul local de prevenire a furturilor din auto intitulat „Autoturisme în sigurantã” al cãrui scop este reducerea numãrului de astfel de fapte în Piatra Neamt. Perioada de implementare a proiectului este aprilie-decembrie 2010. ÃŽn timpul campaniei, politistii le vor explica posesorilor de autovehicule riscurile la care se expun atunci cînd lasã în masinã, la vedere, obiecte vizate de spãrgãtori, respectiv detectoare radar, sisteme GPS, genti, borsete, bani, laptop-uri etc. Initiatorii proiectului nu se vor opri aici, ci îsi propun sã activeze spiritul civic, atît în rîndul tinerilor, cît si în rîndul persoanelor vîrstnice cu privire la supravegherea locului de parcare si sesizarea infractiunilor de furt din autoturisme, atunci cînd acestea sînt pe cale sã se producã. Activitãtile de informare au debutat în cartierele Dãrmãnesti si Mãrãtei, dar si în unitãti de învãtãmînt si vor continua la scolile de soferi din Piatra Neamt si celelalte cartiere din oras. Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infractiuni, politistii vã recomandã sã nu parcati autoturismul în locuri izolate sau neiluminate, sã asigurati masina chiar dacã lipsiti din ea doar cîteva minute, sã nu lãsati cheile în contact, chiar dacã vã deplasati pentru scurt timp, în apropiere, sã nu lãsati, la vedere, în interior obiecte de valoare, sã evitati sã pãstrati în torpedo actele personale sau cele ale masinii, sã dotati autoturismul cu sistem de alarmã.

Articol afisat de 1622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective