Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2010
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 18 Iunie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Lucescu si Lupescu au venit „acasã“ la Pinalti

Lucescu si Lupescu au venit „acasã“ la Pinalti

• „Stadionul este perfect“, a declarat Ionut Lupescu, directorul general al FRF • selectionerul Rãzvan Lucescu nu a uitat publicul si spune cã „nationala va veni cu inima deschisã la Piatra Neamt“ • Gheorghe Stefan crede într-un debut fericit al preliminariilor Euro 2012 • Lupescu crede cã si partida cu Bosnia-Hertegovina poate fi gãzduitã de Stadionul Municipal Ceahlãul •

Rãzvan Lucescu, selectionerul echipei nationale de fotbal a României, si Ionut lupescu, directorul general al FRF, au sosit ieri la Piatra Neamt, unde s-au întîlnit cu membrii conducerii clubului Ceahlãul si cu Gheorghe Stefan, în vederea organizãrii partidei România - Albania, prima din preliminariile lui Euro 2012, în data de 3 septembrie 2010. Cei doi oaspeti au ajuns în jurul orei 14:00 si au coborît din masina condusã de selectioner relaxati si zîmbitori. Dupã ce a salutat, Ionut Lupescu i s-a adresat direct lui Pinalti. „Ai slãbit“, iar edilul i-a rãspuns: „ÃŽntîi merg 200 de metri, dupã care alerg, asa cum mi-au recomandat doctorii“. Vãzînd presa din jurul lor, Ionut Lupescu a continuat schimbul de replici cu Stefan. „Iar mã filmezi?“, a întrebat Lupescu rîzînd, dupã care a continuat: „Data trecutã m-ai dus cu trãsura si au fãcut ãstia (presa n.r.) misto de m-am sãturat“. Apoi, Pinalti le-a spus oaspetilor cã terenul va fi bun pentru partida cu Albania. „Ceahlãul nu joacã decît un meci acasã în primele douã etape, iar în sãptãmîna dinainte de meciul nationalei nu se pregãteste nimeni pe acest teren. Plus cã, dacã avem meci acasã cu o sãptãmînã înainte de România - Albania, vom cere la FRF sã jucãm vineri, si nu sîmbãtã, ca sã fie si mai mult timp pentru ca gazonul sã fie perfect“, a precizat presedintele de onoare al clubului nemtean. „Foarte bine“, a apreciat Lupescu. Cei doi oficiali, împreunã cu Stefan si Mãstãcãneanu au intrat apoi direct pe gazonul terenului de joc. Acolo l-au întîlnit si pe Lucian Amarghioalei, care a dat asigurãri cã gazonul va fi perfect. „Vor ca gazonul sã fie bun, deoarece au nevoie sã le iasã bine jocul ofensiv. Este si normal, pentru cã o preluare în plus încetineste constructia atacurilor“, a precizat Amarghioalei, un fost mare atacant al Ceahlãului. Rãzvan Lucescu a tras primele concluzii. „Vom veni aici pentru primul meci din campania de calificare la europene. Ni s-a promis cã totul va fi excelent si cã gazonul va fi îngrijit asa cum este nevoie în urmãtoarele douã luni, plus cã tribunele sînt ca în Occident. Stiu cum am fost primiti în toamnã, dupã acea înfrîngere cu Serbia si sîntem constienti cã suportul oamenilor va fi unul extrem de important. De aceea, nationala va veni cu inima deschisã la Piatra Neamt“, a precizat Rãzvan Lucescu.

„Mã bucur cã FRF doreste sã readucã nationala la Piatra Neamt“

Tehnicianul nu s-a sfiit sã afirme cã tricolorii ar putea juca si alte partide în orasul de la poalele Pietricicãi în preliminariile lui Euro 2012. Lucescu a fãcut si o radiografie scurtã a grupei din care face parte România. ÃŽn opinia sa, Franta este puternicã si valoroasã, Bosnia este pe o pantã ascendentã, Albania poate încurca pe oricine dupã ce a fãcut-o cu Portugalia, Suedia si Danemarca, iar Belarus va fi o formatie închegatã, avînd în vedere cã selectionerul lor este un german numit în urmã cu trei ani. „Va fi o grupã echilibratã“, a încheiat Rãzvan Lucescu. Ionut Lupescu este încîntat de conditiile oferite de Piatra Neamt echipei nationale. „Stadionul este perfect“”, a conchis directorul FRF, care a întãrit vorbele lui Lucescu, spunînd cã România ar putea juca si cu Bosnia-Hertegovina tot aici. „Avem o grupã de luptã, iar cei care vor avea nervii mari, aceia vor iesi învingãtori“, a precizat si Ionut Lupescu, fãcînd o caracterizare a grupei din care face parte România în preliminariile europene care se vor încheia cu turneul final din Polonia si Ucraina. Gheorghe Stefan, într-o formã foarte bunã, contrazicînd astfel zvonurile din ultima perioadã cum cã ar fi foarte bolnav, a afirmat: „Mã bucur cã FRF apreciazã, prin domnii Ionut Lupescu si Rãzvan Lucescu, stadionul de la Piatra Neamt si vor sã readucã nationala în orasul nostru. Mã bucur cã ei revin cu multã plãcere. Sperãm într-o victorie si un debut cu dreptul în preliminarii“. La iesirea din stadion, invitatii si gazdele si-au adus aminte despre succesul înregistrat cu organizarea finalei de Cupa României din 2008, cînd CFR Cluj a învins pe Unirea Urziceni cu 2-1 si de debutul nefericit al tricolorilor în campania pentru mondialul ce se petrece în aceste zile în Africa de Sud, iar Pinalti i s-a adresat lui Lupescu: „Dacã nu vã duceati la Cluj, nu pierdeati“, dupã care s-a întors cãtre Lucescu: „Dar nici tu nu mai erai selectioner acum“.
România a mai jucat douã meciuri la Piatra Neamt, cu Luxemburg (3-0), în 2007, si cu Insulele Feroe (3-1), în toamna trecutã.

Articol afisat de 2120 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective