Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Plan de bãtaie la nivel de judet, pe acest an

Avem plan, programe, stim ce trebuie fãcut în acest an, pentru cã planul de activitate pentru 2010 are toate avizele de la sefii judetului si ai deconcentratelor din Neamt. Prefectul judetului Mihai Archip (foto) a condus joi, 25 februarie, sedinta lunarã a Colegiului prefectural, sedintã la care au fost prezenti, alãturi de prefect, si cei doi subprefecti, Dana Mungiu si Vasile Sendrea. Pe agenda de lucru a întîlnirii s-au aflat urmãtoarele teme: pezentarea si aprobarea, prin hotãrîre, a Planului de actiuni pentru anul 2010 pentru realizarea obiectivelor din Programul de guvernare la nivelul judetului Neamt, prezentarea Raportului privind starea economicã si socialã a judetului pe anul 2009 si sãrbãtorirea Zilei Protectiei Civile din România.
Planul de actiuni pentru anul 2010 pentru realizarea obiectivelor din Programul de guvernare la nivelul judetului Neamt cuprinde 26 de capitole, conform structurii Programului de guvernare, în cadrul cãrora sînt stabilite obiectivele, care se realizeazã prin intermediul a 507 activitãti si 87 de lucrãri de investitii ale autoritãtilor administratiei publice judetene, la care se adaugã numeroase actiuni ale autoritãtilor administratiei publice locale. „Acest plan a fost elaborat pe baza propunerilor venite de la toate serviciile publice deconcentrate dar si de la autoritãtile administratiei publice locale si judetene si de la filialele judetene ale companiilor nationale. Este un document de lucru si nu doar centralizarea unor bune intentii sau dorinte. Specialistii institutiei noastre monitorizeazã trimestrial realizarea actiunilor din plan“, a declarat prefectul Mihai Archip.
Raportul privind starea economicã si socialã a judetului pe anul 2009 reprezintã o radiografie a principalilor indicatori statistici care s-au înregistrat la sfîrsitul anului trecut, la care se adaugã concretizarea în practicã a activitãtii institutiilor publice precum si principalele lucrãri si investitii desfãsurate în judet, în aceastã perioadã. Este structurat în 13 capitole care se referã la aspectele esentiale ale agriculturii, dezvoltãrii teritoriului, turism, comert, protectia mediului, gospodãrirea apelor, domeniul social, sãnãtate, învãtãmînt, culturã, sport, protectia cetãteanului. „Criza economicã începutã la sfîrsitul anului 2008 a influentat multi din indicatorii economici si sociali ai judetului, ca de exemplu scãderea exportului, cresterea numãrului de someri, reducerea încasãrilor din turism“, a mai spus prefectul Mihai Archip.
Pentru marcarea Zilei Protectiei Civile din România, inspectorul sef adjunct al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, Ionel Pîrvu, a definit protectia civilã, a prezentat principalele atributiuni ale acestei institutii precum si istoricul acestui domeniu. Activitatea acestei institutii pentru situatii de urgentã este deosebit de importantã si are o mare eficientã în rîndul populatiei. Profesionalismul oamenilor nostri care lucreazã în acest domeniu este recunoscut chiar prin înfiintarea unei filiale a SMURD în Neamt, filialã care va fi inauguratã luna viitoare. Cu ocazia acestei sãrbãtori îi felicit si le doresc tuturor celor ce lucreazã în acest sector, sã aibã numai succese în proiectele viitoare“, a mai spus, la finalul întîlnirii, prefectul Mihai Archip.

Articol afisat de 1733 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective