Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dãscãlimea aratã degetul amenintãtor

Reîncepe rãzmerita în educatie. Sindicalistii din învãtãmînt vor lua în discutie, sãptãmîna aceasta, declansarea grevei generale. Motivul principal îl constituie reducerea bugetarã din ultima vreme. Federatia Sindicatelor Libere din ÃŽnvãtãmînt (FSLI), care îi cuprinde pe aproape toti angajatii din educatia nemteanã, va organiza, începînd din martie, mai multe actiuni de protest fatã de mãsurile bugetare luate de Guvern, iar calendarul acestora, care ar putea include si greva generalã, urmeazã sã fie stabilit în cursul acestei sãptãmîni. „Vom stabili o întîlnire la nivelul Colegiul National al Liderilor FSLI pentru a hotãrî calendarul actiunilor de protest pe care le vom începe în martie. ÃŽncã nu am stabilit cum vom protesta, însã vom lua în discutie mitinguri, pichetãri, greve de avertisment, pînã la boicotarea examenelor nationale si declansarea grevei generale pe termen nelimitat, în functie de disponibilitatea guvernului de a analiza si rezolva problemele noastre“, a precizat unul dintre liderii federatiei.
Motivele pentru care sindicalistii vor sã recurgã la proteste sînt, în principal, reducerile bugetare din ultima vreme. „Aplicarea Ordonantei 114/2009 privind reducerea a 15.000 de posturi din învãtãmînt se face haotic si pompieristic, existînd situatii în care unele inspectorate scolare fac abuzuri care vor afecta atît elevii cît si salariatii din învãtãmînt. Fondurile destinate cheltuielilor de personal pentru anul 2010 stabilite pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar sînt insuficiente, deoarece formula de calcul pe baza cãreia s-au stabilit aceste costuri nu tine cont de realitãtile din tara noastrã. Veniturile salariale în luna ianuarie 2010 pentru majoritatea angajatilor din învãtãmînt au scãzut, aceasta fiind consecinta prevederilor Legii unice a salarizãrii si a Ordonantei 1/2010 privind unele mãsuri de reîncadrare în functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora. Cresterea vîrstei de pensionare propusã de Guvernul României în Legea pensiilor este o mãsurã aberantã si profund inumanã, avînd în vedere speranta de viatã în România. De asemenea, FSLI a constatat cã reprezentantii din conducerea Ministerului Educatiei manifestã o totalã lipsã de transparentã în ceea ce priveste elaborarea unui nou proiect privind Legea Educatiei Nationale si Statutul personalului didactic“, se spune într-un comunicat al FSLI. De la Neamt, la Colegiul National al Liderilor participã presedintele Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt, profesorul Gabriel Ploscã.

Articol afisat de 1744 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective