Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vînãtoare de ciori, în parc si la groapa de gunoi

Ciorile din Parcul Municipal Roman si cele de la groapa de gunoi a orasului sînt luate în cãtare pe timpul a douã zile, de cãtre vînãtorii sportivi. Este o a patra actiune de stîrpire a înaripatelor, care se desfãsoarã în municipiu, deja constatîndu-se o diminuare a numãrului lor. „Au avut loc mai multe actiuni privind eliminarea ciorilor din parc, care vor continua. Marti, 9 februarie, la ora 7.30, a avut loc o nouã tragere în parc, iar miercuri, la aceeasi orã, una în parc, alta la groapa de gunoi, pentru care avem toate avizele“, a declarat Laurentiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Vînãtorii romascani si-au petrecut si ziua de joi, 4 februarie, împuscînd ciorile din Parcul Municipal Roman, a treia actiune de acest fel organizatã dupã cele douã din vara lui 2009. Recolta a fost mai slabã, de doar aproximativ 100 de ciori, pe cînd în varã au cãzut sub tirul armelor în jur de 1.300 de pãsãri. Combaterea ciorilor este permisã la oras, desi aceastã specie este ocrotitã de lege. În mediul urban, conform indicatiilor de la Ministerul Mediului, numãrul înaripatelor trebuie tinut sub control. Diminuarea lor prin vînare este singura metodã, deoarece ciorile nu au dusmani naturali. Pe durata operatiunilor, accesul în parc si la groapa de gunoi va fi interzis, perimetrul fiind asigurat de Politia Municipalã si Politia Comunitarã Roman. V.M.

Deszãpezire de trotuare

Primãria Municipiului Roman a intervenit, în acest week-end, la deszãpezirea trotuarelor din centrul orasului, nemaisteptînd ca societãtile comerciale sau asociatiile sã se achite de aceastã obligatie. De asemenea, 14 utilaje de deszãpezire s-au aflat pe strãzile orasului, actionînd pentru înlãturarea zãpezii si împrãstierea materialului antiderapant. „80 de tone de material antiderapant au fost împrãstiate în douã zile pe drumurile din oras, acoperind 80% din suprafata totalã stradalã. S-au deszãpezit si a fost împrãstiat material antiderapant si pe trotuare în zona centralã, pentru a veni în sprijinul pietonilor, chiar daca aceasta este sarcina asociatiilor de proprietari, a proprietarilor de locuinte si de spatii comerciale“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Pentru restul orasului, Politia Comunitarã Roman a dat deja avertismente proprietarilor si asociatiilor care nu au înlãturat zãpada de pe aleile dintre blocuri si trotuare, urmînd ca, din aceastã sãptãmînã, sã treacã la amenzi, conform hotãrîrii de consiliu local aprobatã în acest sens. V.M.

Semafoarele din Roman, reparate, dar nesincronizate

Administratia localã din Roman a reparat semafoarele, în principal afisajul de temporizare care indicã cît dureazã fiecare culoare si care nu mai functiona în multe intersectii. Nu se poate însã face o sincronizare a semaforizãrii, lipsa acestei facilitãti încordînd la maxim nervii soferilor ce tranziteazã Romanul, dar pentru aceasta fiind nevoie de sute de mii de euro, sume de care bugetul local nu dispune. „Pe parcursul sãptãmînii trecute au fost înlocuite timerele tuturor semafoarelor din oras, pentru cã multe dintre acestea fie nu functionau deloc, fie nu functionau corespunzãtor. Pe de altã parte, am luat în considerare varianta implementãrii unui sistem de management al traficului. Am discutat cu reprezentantii unei firme care realizeazã astfel de sisteme, însã am ajuns la concluzia cã pretul ar fi prea mare pentru bugetul local, fiind vorba de sume de ordinul sutelor de mii de euro“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Edilul sef a relevat cã nici municipiul Bacãu, care are pe teritoriul sãu o mai mare portiune din E 85 decît Romanul, nu dispune de un astfel de sistem de management al traficului.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(V.M.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective