Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contestatiile la BAC au fericit 25 de absolventi

• ei au promovat examenul dupã ce au contestat notele obtinute • „Cele mai multe contestatii au fost fãcute la teze notate cu note între 2 si 4 sau între 8 si 9,5“, a declarat inspectorul general Luminita Vîrlan • din cele 623 de contestatii depuse, doar 106 au fost declarate admise • asta nu a însemnat cã cei în cauzã au si trecut examenul de maturitate •

Reevaluarea tezelor contestate a tras de sub linia de demarcatie 25 de candidati la examenul de Bacalaureat, declarati initial respinsi. Acum, dupã afisarea rezultatelor finale, procentul de promovabilitate la prima sesiune a BAC-ului din aceastã varã, în judetul Neamt, a ajuns la 90,78%, fatã de 90% cît a fost la prezentarea rezultatelor initiale, de dinainte de contestatii.
Profesor Luminita Georgeta Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat cã din cele 623 de contestatii depuse, doar 106 au fost declarate admise, adicã un procent de 17,3% din total. Restul de 517, adicã 83,2%, s-au dovedit a fi nefondate. Dupã reevaluare, la 14 teze din cele 106, nota la contestatie este mai micã decît nota acordatã în centrul de evaluare. Asta înseamnã cã dacã nu ar fi fãcut „valuri“, autorii lucrãrilor ar fi avut note mai mari decît cele cu care au rãmas definitiv. ÃŽn cazul a cinci teze - patru la românã si una la istorie, nota de la contestatie era cu peste 1,5 puncte mai mare decît cea acordatã de comisia din centrul de evaluare, motiv pentru care s-a constituit o altã comisie, care a fãcut o nouã corecturã si a dat note care s-au situat între prima si cea de-a doua notã. ÃŽn aceste cazuri nu s-a mai pus problema sanctionãrii corectorilor, pentru cã nici primii nici urmãtorii nu au supraevaluat sau subevaluat atît de mult tezele încît sã cadã sub incidenta prevederilor metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat. „Cele mai multe contestatii au fost fãcute la teze notate cu note între 2 si 4 sau între 8 si 9,5. ÃŽn vreme ce primii au contestat pentru cã nu aveau ce pierde, cei cu teze între 8 si 9,5 au vrut note mai mari“, a declarat inspectorul scolar general Luminita Georgeta Vîrlan.
Pentru solutionarea contestatiilor au fost implicati 44 de profesori din judetul Neamt. La aceastã primã sesiune de Bacalaureat, în Neamt trei candidati au terminat acest examen cu zece pe linie. Este vorba despre Anca Elena Cioclea, de la Colegiul National Roman Vodã, Oana Brãdulet, de la Colegiul National de Informaticã, si Ioana Stanciu, de la Colegiul National Calistrat Hogas. La polul opus, 418 candidati au ratat examenul de maturitate.

Articol afisat de 1542 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective