Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iunie de foc pentru elevi

• luna aceasta au loc admiterea la liceu si examenul de Bacalaureat • si înscrierea la grãdinitã, ale cãrei „rezultate“ se vor face publice astãzi, este o etapã extrem de importantã, mai ales pentru pãrintii care se luptã sã-si înscrie prichindeii în învãtãmîntul prescolar •




Luna iunie este „fierbinte“ pentru elevi, întrucît pe cei din clasa a VIII-a îi asteaptã admiterea la liceu, iar pe cei care terminã liceul - examenul de bacalaureat. Fatã de anii trecuti s-au produs schimbãri doar la admiterea în clasa a IX-a, în sensul cã absolventii gimnaziului nu mai sustin nici o formã de evaluare pentru a accede la liceu - cum erau examenul de capacitate sau testele nationale. Pentru a ocupa un loc la liceul dorit, elevul va completa o fisã de optiuni si va fi admis în functie de rezultatele scolare din clasele V-VIII (50%) si de tezele unice sustinute în clasele a VII-a si a VIII-a.
ÃŽn perioada 18-25 iunie, elevii vor completa optiunile pe fisele de înscriere, iar repartizarea computerizatã va avea loc la 3 iulie. Procedurile se vor relua în cîteva zile, pentru cei care au rãmas pe dinafarã. Astfel, completarea fiselor se va face între 6-10 iulie, iar la 13 iulie va avea loc a doua repartizare computerizatã. Dacã nici atunci nu vor avea noroc, elevii mai au o sansã în septembrie, cînd va avea loc „repartizarea manualã“, în sedinte publice, în functie de locurile rãmase la licee. Practic, aceastã a treia repartizare este destinatã elevilor care au avut corigente în varã.

Bacalaureatul rãmîne neschimbat

Bacalaureatul va include, la fel ca în 2008, sase probe si publicarea subiectelor pe Internet, potrivit metodologiei aprobate anul trecut, acesta fiind ultimul an în care examenul se desfãsoarã dupã acest model. Se pot înscrie atît candidati din seria curentã, cît si candidati din seriile anterioare. Candidatii proveniti din învãtãmîntul particular se înscriu la centrul de examen desemnat de Comisia Judeteanã de Bacalaureat a Neamt. Elevii români care au studiat în strãinãtate se pot înscrie la examen numai dupã echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferentã. Elevii claselor a XII-a vor încheia cursurile la 12 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe luni, la 22 iunie, cu prima probã, oralã, la limba si literatura românã, care va continua si marti, 23 iunie. În Neamt nu e cazul sã se sustinã probã oralã si la limba maternã, astfel cã evaluarea va continua pe 24 si 25 iunie, la limba si literatura modernã, tot ascultare. Probele scrise încep cu româna, programatã pentru vineri, 26 iunie. Marti, 30 iunie, absolventii de liceu vor sustine proba obligatorie a profilului (proba D), apoi miercuri, pe 1 iulie, va fi proba la alegere din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii (proba E, scrisã sau practicã), iar joi, 2 iulie, o probã la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzãtoare specializãrii (proba F, scrisã sau practicã). Profesor Luminita Georgeta Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, a declarat cã proba practicã la sport se va sustine de cãtre candidati în primele ore ale zilei sau dupã-amiaza spre searã, pentru a se evita canicula si efectele nedorite pe care le-ar putea produce aceasta asupra elevilor. Nu se va tine cont de aceste mãsuri în cazul în care probele sportive se vor sustine în zile rãcoroase. Pe 5 iulie va fi prima afisare a rezultatelor (pînã la orele 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 -20.00), la 7 si 8 iulie vor fi rezolvate, iar pe 9 iulie vor fi afisate rezultatele finale.
ÃŽnscrierea la grãdinitã a devenit, în ultimii zece ani, admitere în toatã regula, atît timp cît pãrintii depun cererile, iar Consiliul de Administratiei al institutiei decide cine e primit si cine nu. Astfel, Ministerul Educatiei a stabilit un calendar al înscrierilor, ce s-au putut face între 15 mai si 1 iunie, iar azi, 10 iunie, se vor afisa „rezultatele“, la sediul fiecãrei grãdinite din Neamt.

Articol afisat de 1321 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective