Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2009
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Azi, protest la Prefecturã

Membri ai Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Neamt vor picheta azi, 5 iunie, Prefectura Neamt, între orele 10 si 12. Dupã cum a declarat Ioan Zaharia, presedintele Filialei Neamt a Cartel Alfa, prin acest protest se cere tuturor candidatilor români la Parlamentul European sã se angajeze public, pînã la alegerile de pe 7 iunie, cã vor sustine promovarea unui pact social care urmeazã a fi votat în perioada urmãtoare. „Fac apel cãtre cetãtenii judetului Neamt sã nu îi voteze decît pe acei candidati care îsi vor lua acest angajament“, a declarat liderul Cartel Alfa. ÃŽn zilele de 27 si 28 mai, a avut loc Conferinta de la Paris, organizatã de Confederatia Europeanã a Sindicatelor, unde sînt afliliate si confederatiile sindicale din România, ocazie cu care s-a adoptat „Declaratia de la Paris“, care cuprinde 5 directii de actiune a sindicatelor si, în acelasi timp, constituie baza pentru încheierea unui pact social care se va încheia cu decidentii politici europeni si care vizeazã locuri de muncã mai numeroase si de calitate, sisteme de protectie socialã mai puternice pentru evitarea excluderii sociale, drepturi pentru lucrãtori si sfîrsitul dominatiei pietelor pe termen scurt, salarii mai bune (consolidarea negocierilor colective), solidaritate europeanã în fata exceselor capitalismului financiar.
Pactul social cuprinde propuneri privind investitii în tehnologii verzi, transport public si energie, cercetare si dezvoltare durabilã, subventii si somaj partial pentru a evita pierderea locurilor de muncã, formare continuã si educatie, servicii publice si de angajare performante. „ÃŽn toate economiile lumii, partea de beneficii a crescut în detrimentul salariilor, element care s-a mai atins la sfîrsitul secolului XIX, deoarece contribuabilii salveazã bãnci, iar lucrãtorii îsi pierd locurile de muncã“, a mai spus Ioan Zaharia.
Uniunea Sindicalã Teritorialã a CNS Cartel Alfa reprezintã un numãr mare de lucrãtori din judetul Neamt, cu largã rãspîndire în toate domeniile de activitate, inclusiv în justitie. La protest va participa si o delegatie de 5 persoane din rîndul grefierilor, care sînt afiliati la Cartel Alfa. „Sîntem afiliati la Cartel Alfa si revendicãrile reprezintã si doleantele noastre. Va merge numai o delegatie, iar activitatea în instante se va desfãsura normal“, a declarat Lãcrãmioara Stejar, reprezentanta grefierilor nemteni.

Articol afisat de 1467 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective