Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2009
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Mai 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

VCM Piatra Neamt, medalii de bronz si previziuni sumbre

• VCM Piatra Neamt a cîstigat medaliile de bronz ale campionatului de volei masculin • în finala micã ei au dispus de Remat Zalãu • meciul decisiv s-a jucat în Sala Ceahlãul, iar pietrenii l-au cîstigat categoric, cu 3-0 • Constantin Nitã a anuntat însã cã echipa are probleme financiare, existînd posibilitatea desfiintãrii •

Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamt este cea mai bunã echipã din judet în 2009. A pierdut finala Cupei României si a cîstigat, duminicã, 3 mai, medalia de bronz în campionatul national. Nici o altã grupare nemteanã nu se poate ridica la nivelul de performantã a clubului de volei masculin, mai ales cã handbalul pietrean este în B, cel romascan se luptã sã evite retrogradarea, voleiul feminin a terminat pe 5, iar fotbalul mai poate doar promova în Liga I. Voleibalistii si antrenorii lor au trecut în sezonul 2008-2009 peste probleme financiare, Constantin Nitã, directorul clubului, felicitîndu-si echipa pentru felul în care a luptat pentru performanta sportivã si pentru încã o realizare a voleiului nemtean. Meciul decisiv al finalei pentru locul 3 s-a disputat în Sala Ceahlãul duminicã searã. Pentru prima datã dupã 2000, echipa lui Dan Gavril si Nicu Burus a jucat pe teren propriu cu medaliile pe masã. VCM-LPS a cîstigat cu 3-0 (25-18, 25-19, 26-24) dupã o confruntare în care a dominat total terenul. Multã determinare si o unitate de grup mare au dus la reusite frumoase în toate compartimentele. Blocajul a fost la înãltime, eficacitate au avut si trãgãtorii, serviciul si preluarea au functionat aproape perfect, iar inspiratia ridicãtorului s-a dovedit debordantã pentru defensiva ardelenilor. La 2-0 la seturi, Rematul a avut 24-20 în setul trei. Pietrenii au ajuns pînã la 23-24, antrenorul oaspetilor a cerut timp de odihnã, însã revirimentul nemtenilor nu a putut fi oprit pînã la 26-24.

Ar putea urma mutarea echipei, vînzarea de jucãtori sau desfiintarea

Vãzînd punctul ce a adus medalia, Constantin Nitã a plecat din salã pentru a aduce singura sticlã de sampanie care a stropit succesul voleibalistilor sãi în acest campionat. Felicitãrile nu au contenit sã aparã între jucãtori, aplauzele tribunei nu s-au oprit repede, iar antrenorul Dan Gavril s-a exteriorizat si a trãit din plin succesul echipei care l-a ascultat si care a uitat pe teren cã buzunarele sînt goale. 14 miliarde de lei vechi este bugetul pe care VCM l-a avut pentru sezonul 2008-2009, iar acum, la final, conducerea are 4 miliarde datorii, din care 1,2 miliarde cãtre jucãtori, pentru performantele realizate. Bani nu sînt si se anuntã probleme mari pentru campionatul urmãtor. Constantin Nitã sperã cã autoritãtile locale si cele judetene vor clarifica situatia si actualul lot va fi mentinut, iar echipa va face în continuare performantã. „Speranta moare ultima, dar nu cred cã nu se vor gãsi solutii, pentru cã oamenii cu potential financiar trebuie sã participe la viata comunitãtii locale“, a afirmat Nitã. Dacã solutiile vor fi altele, atunci VCM-LPS nu se va mai mentine la nivelul actual. Se ia în considerare mutarea echipei în alt oras, dacã autoritãtile locale nu vor misca nimic, iar despãrtirea de jucãtori este o altã posibilitate. „Existã si varianta desfiintãrii, dar as vrea sã nu se uite cã avem o echipã tînãrã si cu un potential enorm. Vorbim acum de 6 jucãtori la lotul national de seniori, dar si de alti 3 la echipa de tineret“, a precizat Constantin Nitã.
În cazul în care echipa se va înscrie în cupele europene, VCM-LPS nu va juca sigur în Piatra Neamt meciurile de pe teren propriu. Solutii ar fi în zona Moldovei la Botosani, la Vaslui, dar alte posibilitãti ar putea fi Bacãul si Iasul. Nu se ia în calcul sala de la Roman, pentru cã suprafata de joc nu este alcãtuitã din parchet sau dusumea.

Articol afisat de 1237 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective