Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DESPRE BECALI, PRO SI CONTRA

DESPRE BECALI, PRO SI CONTRA

• opiniile politicienilor nemteni în cazul lui Gigi Becali sînt împãrtite • Costache Lupu, lider al PNG Neamt este convins cã seful sãu de partid este victima unui abuz al justitiei • „Din toatã povestea asta, partidul va iesi întãrit“, spune Lupu • pedelistii sînt rezervati în a comenta acest caz • în schimb, PSD si PRM se încruntã cînd analizeazã practicile justitiei

Liderii formatiunilor politice nemtene nu se declarã a fi sustinãtori ai controversatului Gigi Becali, dar nici nu par prea încrezãtori în justitie, în Politie si în practicile acestor institutii. Reprezentantii locali ai Partidului Noua Generatie declarã cã Gigi Becali este o victimã. De aceeasi pãrere par a fi si liderul filialei nemtene a Partidului România Mare, dar si Ion Munteanu, seful PSD Neamt. Costache Lupu, primvicepresedintele PNG Neamt crede cã toatã aceastã poveste în care a fost tîrît seful sãu pe linie de partid nu va face decît sã întãreascã formatiunea politicã si sã creascã valul de simpatie pentru Becali. „ÃŽn momentul în care s-a aflat cã Gigi Becali a fost retinut, noi am bãnuit cã va urma si arestarea. Eu am crezut ca va fi o loviturã pentru partid, odatã ce presedintele a intrat în închisoare, însã pe mãsurã ce lucrurile au evoluat mi-am dat seama cã Gigi a cîstigat un val imens de simpatie din partea cetãtenilor. Majoritatea analistilor politici au declarat si explicat cã este un abuz tot ceea ce s-a întîmplat. Am impresia cã la mijloc sînt subtilitãti juridice care în acest moment ne scapã, însã sînt convins cã vor iesi la ivealã mai tîrziu. ÃŽn nici un caz nu ar fi trebuit sã se ia mãsura arestãrii. Putea fi cercetat în stare de libertate. Este un abuz al justitiei care a dovedit, pentru a nu stiu cîta oarã, cã este subiectivã si danseazã dupã melodia cîntatã de altcineva. Din toatã aceastã poveste, partidul va iesi întãrit. Va fi pentru PNG o nouã relansare“, a declarat Costache Lupu. Acesta nu s-a hazardat în a da un pronostic în ceea ce priveste soarta lui Becali dupã expirarea mandatului de 29 de zile. „Este greu de spus dacã-i va da sau nu drumul. Dacã da, are sanse imense sã cîstige un loc în Parlamentul European. Si asta, pentru cã oamenii vãd cã este o victimã. Este imposibil ca hotii sã fie în libertate, iar pãgubasul dupã gratii“, a mai spus Lupu. Liderul PNG-ului a tinut sã transmitã si un mesaj membrilor de partid: „Membrii si simpatizantii PNG trebuie sã aibã încredere în conducerea centralã si localã a partidului pentru cã, indiferent de situatia în care se aflã Gigi Becali, noi sîntem alãturi de el. Organizatia Neamt a trimis, la Bucuresti, semnãturile pentru înscrierea partidului la alegerile europarlamentare. La Neamt nu a fost desemnat nici un candidat. Trebuia sã fiu eu, însã situatia în care se aflã liderul partidului m-a fãcut sã renunt. Eu rãmîn la concluzia cã lui Becali i s-a fãcut un mare serviciu, iar în conditiile în care ar candida, asa cum a spus Corneliu Vadim Tudor, ar avea sanse mari sã intre în Parlamentul European“, a încheiat Costache Lupu.

Arestarea lui Becali vãzutã de politicieni

Deputat Ioan Munteanu, presedinte PSD Neamt: „Se dau fel de fel de interpretãri cazului Becali. Si eu am anumite suspiciuni, începînd cu modul cum s-a descins la el acasã, parcã acolo ar fi stat un grup de teroristi. ÃŽn fond, ce se întîmplase? Unitatea de mãsurã în justitie este balanta. Din pãcate, balanta nu este aceeasi pentru toti cei care duc în spate aceeasi vinã. Sînt oameni care au avut atitudine similarã cu a lui Gigi Becali si sînt judecati în libertate. Nu pot decît sã constat si sã urmãresc cu atentie aceste evenimente, care au mutat centrul de greutate de la evenimente importante care se petrec în tarã la imaginea unei persoane. Este doar o pãrere personalã si cred cã nu e exclus ca în spatele a ceea ce vedem cu totii sã fie o regie diabolicã pe care n-am sesizat-o noi, pãrtas fiind chiar Gigi Becali“.
Ovidius Mãrcutianu, presedinte interimar PNL: „Ce i se întîmplã lui Gigi Becali tine de institutiile statului - Procuraturã, Judecãtorie - ale cãror hotãrîri nu pot fi comentate de cãtre mine“.
Dumitru Badea, presedinte PRM Neamt: „E mult de discutat pe cazul Gigi Becali. Practic, s-au fãcut niste abuzuri din momentul în care a fost arestat, inclusiv modul în care a decurs procesul. Partidul România Mare condamnã aceste abuzuri care pot crea precedente foarte serioase în societatea româneascã. A devenit o boalã abuzul nemãrginit, din partea tuturor institutiilor statului, inclusiv a Politiei, care a procedat asa cum a procedat, stresînd familia lui Becali si pe acesta ca persoanã“.
Gheorghe Stefan, presedinte PDL Neamt a declarat cã nu vrea sã comenteze cazul Gigi Becali.
Vasile Pruteanu, vicepresedinte PDL, a spus: „Consider cã justitia este cea care are toate elementele necesare în vederea stabilirii mãsurilor pe care le-a impus cazul Gigi Becali“.
Reamintim cã Gigi Becali a fost arestat în urmã cu cîteva zile, fiind acuzat cã, împreunã cu alte persoane, ar fi sechestrat si agresat trei indivizi bãnuiti cã ar fi furat masina latifundiarului. Fapta s-a consumat în cursul lunii ianuarie, însã retinerea lui Becali a fost fãcutã abia sãptãmîna trecutã.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU; S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective