Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectura fãrã sporuri

Prefectura fãrã sporuri

• angajatii Prefecturii nu mai beneficiazã de 10 sporuri • dispare sporul de antenã, salariile de merit, sporul de complexitate a muncii, sporul de afacerile europene, spor de conducere, sporul de comisie de concurs si solutionare a contestatiilor, sporul de comisie de disciplinã, etc • guvernul va tãia la institutiile bugetare multe, multe sporuri si indemnizatii • dascãlii scapã de aceastã mãsurã •

Supãrare mare printre bugetarii care beneficiau de sporuri ce le fãceau din salariile mici unele de invidiat de cãtre multã lume. Guvernul propune reducerea cheltuielilor bugetare în acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de ordonantã de urgentã. La Prefectura Neamt, dacã se va aplica aceastã ordonantã, se vor tãia zece sporuri: sporul de antenã - pentru cã institutia se aflã într-o zonã în care se înregistreazã unde electromagnetice - 10%, vor dispãrea salariile de merit - 15%, nu se vor plãti orele suplimentare, asa cum s-a întîmplat pe vremea ex-prefectului Mioara Manea, fãrã spor de complexitate a muncii - 25%, fãrã spor pentru cei care se ocupã de afacerile europene, fãrã spor de conducere - 50%, fãrã spor pentru cei implicati în comisiile de concurs si solutionare a contestatiilor - 20%, fãrã spor pentru membrii secretariatului comisiilor de concurs, în cazul în care concursul privea direct Institutia prefectului - 10%, sporul pentru membrii comisiei de disciplinã - 15%, spor pentru membrii secretariatului comisiei de disciplinã. Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt, a declarat cã rãmîne în vigoare sporul de dispozitiv, care se asigurã tuturor angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor. Acesta reprezintã 25% din salariu si se acordã întrucît acesti bugetari, inclusiv politistii, sînt continuu la dispozitia ministerului de resort. Cei aproape 60 de angajati ai Prefecturii Neamt se vor bucura în continuare de „norma de hranã“, care este de aproximativ o sutã de euro pe lunã.

La APIA se taie în carne vie

Principalele mãsuri propuse de reprezentantii executivului în vederea reducerii cheltuielilor de personal cu 20% în 2009 vizeazã abrogarea Legii nr.490/2004, care reglementa acordarea unui spor de 75% pentru personalul care gestioneazã fondurile comunitare si a articolului 7 din Legea nr.1/2004 ce stipula majorarea cu 75% a salariilor de baza ale functionarilor publici si personalului contractual din cadrul Agentiei de Plãti si Interventie în Agriculturã (APIA) si al centrelor judetene subordonate acesteia. Reprezentantii guvernului propun, totodatã, „neacordarea salariului de merit în cursul anului 2009, neacordarea de premii pentru toate categoriile de personal din autoritãtile si institutiile publice, indiferent de modul de finantare a acestora si de data constituirii fondurilor de premiere si compensarea orelor suplimentare efectuate în cursul anului 2009 cu ore libere plãtite care se pot acorda în tot cuprinsul anului calendaristic“.
ÃŽn nota de fundamentare a ordonantei de urgentã, semnatã de ministrul Muncii Marian Sârbu, se solicitã eliminarea sporurilor acordate consilierilor pentru afaceri europene, cu exceptia sporului de vechime, si instituirea „unor limite maxime pînã la care conducãtorii autoritãtilor sau institutiilor publice pot acorda indemnizatii de conducere pentru personalul bugetar, rãmînînd în sarcina ordonatorilor de credite sã determine nivelurile individuale“.

De data asta, dascãlii au scãpat

Bugetari sînt si angajatii sistemului educational, dar dupã cum sunã prevederile proiectului guvernamental si un comunicat emis de cãtre Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Inovãrii, acesti angajati scapã de mãsurile de crizã. „Se vorbeste de anularea unor sporuri si indemnizatii, dar nu intrã în discutie cele de care beneficiazã cadrele didactice. Existã un inventar al celor care vor fi tãiate, dar nicãieri nu apar sporurile din învãtãmînt. Avem un document de la Ministrul Educatiei, Cercetãrii si Inovãrii prin care ni se prezintã explicit care dintre sporuri vor fi tãiate, si în nici un caz nu este vorba despre cele din educatie“, a declarat Gabriel Ploscã, lider al Federatiei Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt, filiala Neamt. ÃŽn aceste conditii, dascãlii vor beneficia în continuare de salariile de merit, de gradatiile de merit, de decontarea transportului dintre localitatea de domiciliu si cea în care se aflã unitatea de învãtãmînt în care îsi desfãsoarã activitatea, de sporul de conducere etc.

Articol afisat de 3065 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective