Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Februarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
E.On, „CURENTAT“

E.On, „CURENTAT“

• alesii locali si judeteni au pus la zid calitatea serviciilor oferite de furnizorul de electricitate • „Nici vizirii, pe vremea Imperiului Otoman, nu fãceau ca E. On, care vine, ia banii si pleacã. Decît sã anunti la deranjamente E. On, la Vaslui, mai bine iei legãtura cu Ambasada României din Argentina sau din Panama“, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele CJ Neamt • reprezentatii E. On au sustinut cã retelele electrice sînt vechi si nu pot fi modernizate toate odatã •

E. On Moldova, ca furnizor de electricitate pentru nemteni, a iesit rãu la sedinta cu primarii, de joi, 5 februarie. Alesii locali i-au acuzat de toate relele pe cei care reprezintã fosta Electrica, dat fiind faptul cã defectiunile în mediul rural nu se remediazã niciodatã pe timpul noptii - culmea, pentru cã existã lege în acest sens, stîlpii putrezi, din lemn, reprezintã pericole de moarte pentru populatie dar rãmîn sã sustinã firele an de an, iar facturile sînt mari si trebuie încasate în foarte scurt timp, pentru cã altfel se produce sistarea furnizãrii electricitãtii pe motiv de neplatã. Primul care i-a adus reprosuri furnizorului de curent electric este Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean. „Decît sã anunti la deranjamente E. On, la Vaslui, mai bine iei legãtura cu Ambasada României din Argentina sau din Panama. E mai simplu! Nu e posibil ca în anul 2009, la o întrerupere în rural, dupã ora 21 sã nu se mai intervinã si sã se stea asa pînã a doua zi, cel mai devreme posibil. La o facturã neachitatã douã, trei zile dupã termenul limitã, se sisteazã curentul. Dar cînd sã se refacã o defectiune, mai ales la sate, e ca în 1950, cînd s-a construit barajul de la Bicaz. Nu se gîndeste nimeni cã si în rural sînt instalatii de încãlzit pe bazã de curent electric, sînt masini de spãlat, sînt copiii care au de scris si de învãtat. Cei de la ANRE stau pe Magheru, pe Calea Victoriei, si acolo nu sînt astfel de probleme, ca în satele noastre“, a spus presedintele Vasile Pruteanu.
Primarii prezenti în salã s-au plîns de tensiunea micã în retele, ceea ce atrage nemultumiri din partea abonatilor. „Nu se pot rezolva peste noapte aceste probleme. Liniile de medie tensiune sînt de prin 1968, 1970, 1972. ÃŽn zona Ceahlãu, în ultimii trei ani am schimbat toatã izolatia pe linia spre Grinties. Mai trebuie fãcute multe si nu se pot rezolva deodatã“, a spus inginer Adrian Chioncu, seful Centrului exploatare retea E. On Moldova, zona Piatra Neamt.

3. 000 de stîlpi putrezi, în bãtaia vîntului

Pe lîngã semnalarea faptului cã se înregistreazã o perioada lungã care trece de la producerea unui deranjament si pînã la solutionarea lui în mediul rural, primarii au vorbit despre stîlpii din lemn, pe care E. On încã îi mai are în judet.
„Avem stîlpi din lemn în comunã, pe care i-au sprijinit oamenii cu proptele, cã s-ar rupe în orice moment. Am comunicat de trei ori la centrul de la Roman problema aceasta, dar nimeni nu a luat nici o mãsurã. Acei stîlpi sînt adevãrate pericole pentru oamenii care trec pe lîngã ei“, a declarat un primar. Adrian Chioncu a spus cã E. On are în judetul Neamt circa 3. 000 de astfel de stîlpi, putrezi datoritã zecilor de ani în care au stat în calea intemperiilor. „Cei mai putini astfel de stîlpi sînt în zona Bicaz. Schimbarea lor nu poate fi vãzutã punctual. Lucrarea se realizeazã în ansamblu, si cînd se intrã într-o localitate trebuie schimbate si conductoarele, si bransamentele. Probleme apar si datoritã pãsãrilor, care se agatã în retele, si fenomenelor meteorologice, si personelor strãine care pãtrund în instalatii“, a mai spus Adrian Chioncu. „Aveti beneficii de milioane de euro, dar nu investiti nimic în retele. ÃŽn ultimii ani, comuna Ceahlãu a cunoscut o dezvoltare rapidã, dar reteaua electricã a rãmas la nivelul anilor ‘70. Nu s-a investit nimic în ea. Folositi terenurile noastre gratis, pentru cã aveti stîlpii pe ele, si nu faceti nimic în folosul oamenilor“, a spus Costicã Schiopu, primarul comunei Ceahlãu.
Pentru cã acuzele ar mai fi continuat, presedintele Pruteanu a stabilit ca fiecare comunã sã se adreseze E. On-ului printr-un fax, prin intermediul cãruia sã spunã nemultumirile pe care le are. De asemenea, a propus ca reprezentanti ai furnizorului de electricitate sã se deplaseze prin judet, pentru a identifica problemele existente. „Nici vizirii, pe vremea Imperiului Otoman, nu fãceau ca E. On, care vine, ia banii si pleacã. Vom face, împreunã cu Prefectura, un protest pe care îl vom transmite sefilor E. On Moldova. Si îi vom chema la discutii, pentru cã ei sînt aici, în România, nu trãiesc în altã parte“, a încheiat Vasile Pruteanu.
ÃŽn cursul zilei de astãzi, primãriile nemtene vor primi un fax de la E. On, prin care vor afla numerele de telefon ale tutoror celor care sînt responsabili de solutionarea problemelor în retele.

Articol afisat de 2779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Dan Mihai la data 06.02.2009 08:07
Spaga
Ce sa rezolve ei?Doar bani pentru buzunarele proprii.Am pe cineva care a locuit in Izvorul Muntelui...Nu tu tensiune normala,nu servicii. A asteptat sa vina cineva sa repare o defectiune de-a lor aproape 4 luni.De la stalpul lor a izbucnit un incendiu,au venit au facut ceva provizoriu,dupa care au spus sa astepte...4luni.Putea oricand sa se intample ceva.Dar facturi de milioane de lei veneau.Si daca vrea cineva sa se intereseze cum se da spaga pentru facturi mici la societati in Bicaz,sa caute in zona...Baietiii buni,pentru ei,tot acolo sint...Spaga si iar spaga=RENEL!
Ad�ugat de gyovy la data 06.02.2009 11:33
Din ce in ce mai surprinzator Pruteanu.
Bravo domnule Pruteanu! Vedeti ca se poate? Dati de pamant cu ei. Foarte bine ati remarcat ca ei fac bani in Romania si nu in alta parte. Dar tare mi-e frica sa nu fie si asta un foc de paie. Daca nu vor fi rezultae in macar o luna, le-as sugera domnilor primari sa se duca fiecare cu vreo suta doua de oameni la ei in curte si veti vedea ca se va rezolva ceva. Astia nu stiu decat de frica. Va spun eu. Iar daca Pruteanu nu face decat sa arunce cu fumigene, isi va face si mai multi dusmani in randul populatiei.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective