Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Februarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prunã, un primar „femeie de serviciu“

• primarul comunei Pipirig este supãrat de cum decurge relatia cu furnizorul de electricitate si reprezentantii Directiei Silvice • Marcel Prunã sustine cã localnicii au fãcut peste 500 de plĂ®ngeri la adresa E-ON, dupã ce li s-a ars aparatura electricã din cauza posturilor de transformare subdimensionate • „Silvicul de ce nu plãteste impozit? Am 16 km de drum si mi-l stricã. SĂ®nt femeia lor de servici. Ei Ă®ncaseazã banii, eu trebuie sã fac reparatii Ă®n urma lor“, a mai spus primarul de Pipirig •

Marcel Prunã, primarul comunei Pipirig, s-a declarat nemultumit de felul Ă®n care decurge relatia comunitãtii locale cu cei de la E-ON si cu Ocolul Silvic din comunã. La o Ă®ntĂ®lnire recentã a presedintelui Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, cu primarii din zona TĂ®rgu Neamt, Marcel Prunã a pus pe tapet cĂ®teva probleme cu care se confruntã pe plan local, si a Ă®nceput cu furnizorul de energie electricã E-ON la adresa cãruia sustine cã pipirigenii au fãcut peste 500 de plĂ®ngeri fiindcã li s-au ars aparatele electrice. „De cĂ®nd s-a electrificat comuna, nu s-a adus nici o Ă®mbunãtãtire posturilor de transformare, sĂ®nt subdimensionate, iar din acest motiv li s-a ars locuitorilor aparatura electricã, inclusiv eu am fost Ă®ntr-o astfel de situatie. ĂŽn centrul comunei s-a ars un transformator. Plãtesc 2 miliarde pe an iluminatul public, si tot eu trebuie sã cumpãr piese pentru repararea defectiunilor“, s-a plĂ®ns primarul din Pipirig, nemultumit cã toate demersurile fãcute pĂ®nã acum nu au dat rezultatele asteptate. Vasile Pruteanu a promis cã va interveni, mai ales cã sĂ®nt si alte localitãti din judet unde sĂ®nt reclamatii la adresa EON.
Marcel Prunã a profitat de prezenta presedintelui CJ pentru a-si spune si nemultumirile legate de cei de la silvic. „Comuna Pipirig are o suprafatã de 19. 600 de hectare, din care 14. 600 teren forestier. Cade pãdurea pe noi si cetãtenii din Pipirig trebuie sã cumpere lemne de la agenti economici. Oamenii vin la mine si-mi cer sã le dau lemne. Nu se poate colabora cu cei de la silvic“, a spus primarul. Cetãtenii comunei au pe rolul instantelor judecãtoresti cĂ®teva sute de dosare vizĂ®nd Ă®mproprietãriri. „Vor veni la Primãrie sã se Ă®nscrie si vor plãti impozit. Noi adunãm bani la buget din taxe si impozite, sĂ®nt singurele surse de venit. Silvicul de ce nu plãteste impozit? Va trebui, prin colegii nostri, sã promovãm o lege Ă®n acest sens. Am 16 km de drum si mi-l stricã. SĂ®nt femeia lor de servici. Ei Ă®ncaseazã banii, eu trebuie sã fac reparatii Ă®n urma lor“, a mai spus primarul. Care a mai pus Ă®n discutie si problema cadrelor medicale, pentru cã, mai ca peste tot Ă®n mediul rural, doar cĂ®teva ore Ă®n timpul zilelor de lucru dispensarele sĂ®nt deschise. Nu este medic dupã ora 16, nici sĂ®mbãtã si duminica, si nici vorbã de asistenti dupã ora 18. Marcel Prunã a mai pomenit de banii care Ă®i sĂ®nt necesari pentru continuarea lucrãrilor Ă®ncepute la scoli si pentru drumuri. Vasile Pruteanu a remarcat cã sĂ®nt probleme generale Ă®n toate comunele si a considerat util ca la urmãtoarele Ă®ntĂ®lniri cu alesii locali sã participe la discutii si sefii serviciilor deconcentrate. Seful CJ i-a asigurat pe primari cã problemele lor nu vor rãmĂ®ne la stadiul de discutie.

Articol afisat de 2491 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 04.02.2009 14:01
Foarte bine procedeaza primarul.
Dar oare chiar nu se gaseste ac de cojocul acestor nemernici. La Prutenu degeaba se plange.N-are el treba cu pomul de iarna, asa ca nu gaseste nici o rezolvare. Primarul trebuie sa puna piciorul in prag in fata acestor regii si sa le demonstreze ca ei sunt pe teritoriul comunei pastorite de el si nu invers. dar cum interesele sunt mari si primarii sunt si ei cum sunt,asa vor sta lucrurile si peste zece ani.O administratie locala are la indemana zeci si zeci de metode de a pune cu botul pe labe astfel de nesimtiti. Dar mai trebuie curaj si sa fie primarul curat. Ca altfeeel! Hop apare si dosarelul.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective