Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Loviturã de teatru în „Dosarul Piscicola“

Loviturã de teatru în „Dosarul Piscicola“

• o instantã sibianã a anulat licitatia pentru privatizarea societãtii Piscicola Neamt • toate contractele de concesionare a iazurilor au fost anulate, firma Proora Impex Severin urmînd sã-si primeascã banii pe care i-a dat la licitatia cu cîntec • procedura de licitatie va fi reluatã din momentul în care Piscicola PAS, reprezentanta salariatilor, a fost scoasã de cãrti •

Povestea privatizãrii cu cîntec a societãtii Piscicola Neamt a fost transatã de judecãtorii Tribunalului Sibiu. Dupã mai multe termene în procesul intentat de Piscicola PAS (n. n., societatea salariatilor), judecãtorii s-au pronuntat si au dispus anularea licitatiei în urma cãreia o firmã din judetul Mehedinti a cumpãrat cu numai 1, 5 miliarde de lei o firmã ale cãrei active valoreazã zeci de miliarde de lei vechi. De asemenea, instanta Tribunalului Sibiu a dispus reluarea licitatiei din momentul în care Piscicola PAS a fost exclusã fãrã un motiv întemeiat. „Admite în parte actiunea comercialã formulatã de reclamanta Asociatia Piscicola PAS în contradictoriu cu pîrîtii Agentia Domeniilor Statului, SC Proora Impex SA Drobeta Turnu Severin si SC Piscicola SA Drobeta Turnu Severin si în consecintã admite în parte contestatia formulatã de reclamantã si anuleazã decizia emisã de pîrîta Agentia Domeniilor Statului si dispune reprimirea reclamantei la preselectie în vederea selectãrii investitorilor care participã la negociere directã cu preselectie. Respinge contestatia cu privire la eliminarea de la negociere directã cu preselectie a pîrîtei SC Proora Impex. Constatã nulitatea absolutã a contractului de vînzare-cumpãrare, încheiat între ADS si SC Proora Impex SA. Constatã nulitatea absolutã a contractului de concesiune încheiat între ADS si SC Piscicola. Admite cererea formulatã de SC Proora de chemare în garantie a ADS si în consecintã obligã chematul în garantie la restituirea cãtre pîrîtã a sumei 160. 547 lei, achitatã de aceasta cu titlu de pret actiuni, sumã actualizatã în functie de rata inflatiei la data restituirii efective“, se aratã în sentinta instantei sibiene. Trebuie spus cã solutia poate fi atacatã cu apel în 15 zile de la comunicare.
Contactat de cãtre reporterii cotidianului „Monitorul“, inginerul Ilie Ciutea, fostul director al firmei Piscicola s-a arãtat multumit de decizia Tribunalului Sibiu. „Este o decizie corectã, care ne repune în drepturi. Nu credem cã se mai poate întîmpla ceva la apel. Cred cã justitia din Sibiu a fãcut dreptate în acest caz si dupã ani de lupte prin instante am avut cîstig de cauzã. Instanta a anulat licitatia si a dispus reluarea ei din momentul în care noi am fost exclusi. Vor fi anulate contracetele de concesiune încheiate de cumprãtorul din Severin si diverse persoane. Credem cã vom avea cîstig de cauzã si la apel, pentru cã avem dreptate“, a declarat Ilie Ciutea.
Privatizarea societãtii Piscicola a fãcut obiectul si a unei anchete a procurorilor anticoruptie. Cei care au relatat pentru prima datã mãgãriile fãcute în cazul privatizãrii firmei a fost ziaristii de la cotidianul „Monitorul“. Societatea Piscicola SA Neamt, care detine 14 hectare de teren, 475 de hectare de luciu de apã, utilaje, bunuri evaluate cîndva la aproximativ 9 miliarde de lei, a fost vîndutã în toamna anului 2003 cu doar 1, 6 miliarde de lei. Cam cît costa un apartament într-o zonã rezidentialã din Piatra Neamt. ÃŽn plus, la data vînzãrii, în cele 14 iazuri exista peste a cãrui valoare a fost stabilitã la 6, 5 miliarde de lei. Licitatia a avut loc la sediul Agentiei Domeniului Statului Bucuresti si a fost cîstigatã de firma Proora Impex SA Drobeta Turnu Severin. Celelalte douã firme care s-au înscris la licitatie, Asociatia Piscicolã-PAS Neamt nu au mai ajuns sã oferteze pentru pachetul majoritar. Prima a fost exclusã ca urmare a unor manevre murdare, iar cea de-a doua a renuntat sã mai participe la licitatie dupã ce a trecut de faza de preselectie. Culmea este cã, desi pachetul de actiuni scos la vînzare a fost de 8, 9 miliarde de lei, cîstigãtorul nu a plãtit decît 1, 6 miliarde de lei.

Articol afisat de 2466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective