Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alcoolul si frigul fac noi victime la Roman

Maria T., în vîrstã de 54 de ani, din comuna Doljesti, a decedat sîmbãtã, 17 ianuarie, la centrul de primiri urgente a Spitalului Roman, unde aceasta a fost adusã în stare de hipotermie. Ea a fost adusã de Ambulantã la 7. 40, în soc hipotermic, fiind preluatã din fata unei cîrciumi din sat. „ Femeia era în soc hipotermic, cianoticã si într-o stare de mizerie fiziologicã greu de descris. Avea hainele ude. Prezenta de asemenea perioade de apnee, respectiv tulburãri ale respiratiei. Au fost aplicate manevre de resuscitare, însã din pãcate femeia nu a mai putut fi salvatã“, au precizat cadrele medicale de la Serviciul de Urgente, al Spitalului Roman. Trupul neînsufletit al femeii a fost dus la morgã, în vederea efectuãrii autopsiei, în urma cãreia vor fi stabilite cauzele care au dus la deces.
Cazul a fost sesizat si Politiei Roman care va demara o anchetã, pentru a stabili împrejurãrile în care femeia a decedat. Lucrarea penalã pentru „moarte suspectã“ a fost repartizatã agentilor de la Postul de Politie Doljesti. „Tragedia a intrat în atentia lucrãtorilor nostri în jurul orei 9. 20, cînd ni s-a anuntat faptul cã femeia în vîrstã de 54 de ani, a decedat la Spitalul Roman. Maria T. fusese adusã la unitatea sanitarã în stare de soc hipotermic. ÃŽn urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit cã, în seara precedentã, în jurul orei 22, dupã ce a consumat bãuturi alcoolice într-un bar din comunã, femeia a pãrãsit localul. Aceasta a fost vãzutã ulterior stînd pe o bancã din fata barului. ÃŽn dimineata de 17 ianuarie, în jurul orei 6, victima a fost gãsitã de cãtre un localnic, zãcînd cãzutã în stradã, în fata magazinului mixt, fapt pentru care a fost anuntatã ambulanta. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Roman, iar dupã efectuarea necropsiei va fi stabiliã cu exactitate cauza decesului“, au anuntat surse judiciare.
Primarul comunei Doljesti, Gheorghe Cojocaru, a declarat cã femeia are doi copii plecati la muncã în Italia, pe care i-a înstiintat de decesul mamei. „Chiar vineri seara, în jurul orei sapte, am discutat cu aceastã femeie si urma sã vinã la Primãrie sã o ajutãm cu niste zahãr, pentru cã s-a plîns cã o duce greu. Am sfãtuit-o în repetate rînduri sã nu mai consume alcool, mai ales cã are casã, cu gospodãrie mare si are multe de fãcut. N-a vrut însã sã aculte. Avea perioade de crizã, cînd consuma alcool. Femeia mai are o sorã cu un handicap neuro-psihic, pe care încercãm s-o ajutãm prin internarea într-un centru de ocrotire. Mai curînd, la sora sa ne puneam problema sã nu i se întîmple ceva. Aceasta are doi copii plecati la muncã în Italia, pe care i-am anuntat despre decesul mamei lor si urmeazã sã vinã în tarã pentru a o înmormînta. Femeia era beneficiarã a ajutorului social. Am încercat sã o ajutãm, însã din pãcate nu mai avem pe cine“, a declarat primarul de Doljesti.

Articol afisat de 1461 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective