Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI, APROAPE DE O FRAIEREALÃ DIGITALÃ

SEFUL POLITIEI, APROAPE DE O FRAIEREALÃ DIGITALÃ

• amatorii de chilipiruri sînt ademeniti cu mãrfuri de „firmã“, de fapt falsuri grosolane • un bãrbat a dat 150 de euro pe o camerã digitalã „Sony DVX 900“, care nici mãcar nu existã în catalogul producãtorilor • oamenii legii au intrat pe fir si au confirmat existenta unor situatii similare • pînã si seful Politiei a fost „ademenit“ de un asemenea individ, pe care l-a „curãtat“ de toatã marfa •

Numai tepele îi asteaptã pe cei care cred cã, la apropierea sãrbãtorilor, îsi pot multumi apropiatii prin cadouri scumpe la preturi foarte ieftine, o retea de escroci actionînd, se vede treaba, cu mult succes în oras. Dureroase sînt senzatiile celor care, în ultimele zile, au pãtit-o, lãsînd în mîinile nelegiuitilor milioane bune. S-a întîmplat, ultima datã, miercuri, 10 decembrie, în parcarea de la „Kaufland“. „A venit un pustan de vreo 16 ani, sã mã întrebe dacã nu vreau o camerã de filmat «misto», la un pret bun. Abia dupã aceea mi-am dat seama cã fusese trimis de altii. Am fost curios, la început, asa cã am acceptat sã stau de vorbã cu el. Mi-a arãtat un Sony DVX 900, cu multe, multe proprietãti interesante. Nu mã prea pricep, cã doar voiam sã-i fac fiului cadou produsul, si m-a ametit cu multitudinea accesoriilor pe care le oferea: card de memorie de 8 Giga, cabluri, CD de instalare si pînã si un dispozitiv de filmat pe timp de noapte. Am negociat, pentru cã îmi cerea la început 250 de euro, pînã ce am ajuns, spuneam eu, la un pret rezonabil, 150 de euro. I-am dat banii si am luat-o“, a precizat Teofan C., din Roman. Acesta a mai mentionat cã, abia dupã ce a ajuns acasã si a cãutat pe Internet calitãtile camerei, si-a tras o palmã peste ochi. Si îi mai venea, dupã cum spune, sã îsi tragã si niste pumni în cap. „Este un fals ordinar. Practic, sã rezum, este vorba despre o carcasã de camerã digitalã în care este introdusã o camerã de telefon mobil ce face doar poze, la nici un megapixel. Teapã...“, s-a mai destãinuit romascanul.

De fapt...

Problema este, de fapt, una la nivel national, sute de oameni pãtind-o din cauza falsurilor. Primul soc pe care îl are fericitul posesor al unei camere ce încã nu s-a... inventat este cã acumulatorul de rezervã este gol. Pur si simplu, o cutie goalã, ce nu cîntãreste nici 10 grame, dar seamãnã perfect cu acumulatorul instalat pe camerã. Socul apare atunci cînd, indiferent de gradul de pricepere la tehnicã, amatorul de chilipiruri realizeazã cã a luat teapã. Scula are o rezolutie mult mai proastã decît a unui telefon mobil. Culmea, nici mãcar nu filmeazã prin orificiul pricipal (avînd douã obiective, unul pentru film si altul pentru poze, chipurile), acoperit de un capac de protectie. ÃŽn fapt, camera „Sony“ are o rezolutie ce nu atinge nici mãcar un megapixel, fãcînd doar niste poze pe care nici nu le salveazã. Are si telecomandã... de asemenea o simplã carcasã goalã, iar în geanta de accesorii existã un dispozitiv special: o inginerie pe care sînt montate cinci leduri, „pentru filmarea pe timp de noapte“, care „ia ochii“. De fapt, camera „Sony“ filmeazã mai prost decît un telefon de generatie mai veche. Numai ambalajul seamãnã cu cele de firmã. Asa s-a dovedit cã arta celor care imitã produse de înaltã tehnologie a atins, probabil, perfectiunea. Pe Internet abundã articolele referitoare la „Sony DVX 900“, de pe urma cãrora si romascanul cu pricina si-a cãlãuzit o palmã peste ochi, din care reiese cã nu este vorba despre altceva decît o piraterie ordinarã. Cazul a fost semnalat Politiei Roman, care are cunostintã despre întregul fenomen, însã, se pare, inventivitatea celor ce se ocupã cu falsurile nu are limite. Acestia încearcã inclusiv sã se „acopere cu acte“, practic facturi de la Complexul „Europa“, în speranta de a scãpa. Din punct de vedere legal, înselãciunea, cã, practic, despre asta este vorba, este greu de probat, iar Legea 12, a comertului, lasã suficiente portite de scãpare. Subcomisarul Dragos Bãlãu a afirmat cã situatia este sub supraveghere, într-o anchetã penalã. „Pînã si mie a încercat, în parcarea de la Kaufland, un individ, sã-mi vîndã o asemenea camerã. I-au fost confiscate toate, la fata locului, dar fenomenul încã existã. Avem în vedere toate aceste aspecte si facem cercetãri. Sînt persoane pe care le-am identificat si încercãm sã le probãm vinovãtia“, a declarat subcomisarul Dragos Bãlãu. De mentionat cã nu numai parcãrile supermagazinelor sînt vizate de asa-zisii comercianti, ci si spatiile aglomerate sau bãncile, asa cã... trebuie mare atentie, dacã doriti sã aveti sãrbãtori fericite. Cu adevãrat.

Articol afisat de 3496 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 12.12.2008 11:43
Nea Ciubotarule! Ziaristule! Limba romana ma! Limba romana! Ai avut manual de asta la scoala?
Puneti ma ziaristilor mana pe carte ca e jale mare cu voi. Va plac a dracu banii lui Tarata pompati in voi dar sa puneti mana pe un manual de limba romana nu. Tu nu ai auazit bai Ciubotarule(ca bine-ti mai vine numele asta, e o meserie frumoasa pentru tine)ca PRETURILE SUNT MICI SAU MARI si nu ieftine sau scumpe? Caut-o pe doamna invatatoare sa-ti rupa falangele cu aratatorul ca sa nu mai poti scrie vreodata la ziar. Cred ca pana acum era si ea mandra ca ai ajuns "ziarist", dar acum si-a amintit ca nu te prea duceai pe la scoala in clasa a doua.Dar nici de repetitiile supararoare ala cuvintelor n-ai auzit? Uite ai o tema pentru week end-ul asta. Unde in text ai folosit tu repetand-ul si deranjand ochiul nostru, cuvantul practic? Bravo! Treci la loc si sa fii cuminte, ca altfel nenea Tarata nu-ti mai da porcusor anu asta. Dar nu-i nimic. O sa te trec eu la pomul de anul nou.
Ad�ugat de mickey999 la data 13.12.2008 06:25
Foaie verde de dai-nai , ia nu da sa vezi cum ai!
In secolul XXI a ajuns Internetul si in Romania fratilor.Ba mai mult , au aparut si magazinele virtuale din care romanakele poate sa cumpere produse de calitate la preturi ceva mai mici decit in unele magazine gen Altex.
Insa bag seama ca inca in inima romanului mai este chestia aia :"la Altex costa 1000 de parai ! La astia costa 990! Las' ca iau de la ei ca-s shmeker si fraierii sa cumpere de la Altex!"
Ramine valabila vorba "lenesul mai mult alearga" insa as plusa nitzel cu " fraierul mai mult alearga!"
Prostia se plateste...domnilor!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective