Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2008
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

30 de kilometri de luminite în Piatra Neamt

• pentru sãrbãtorile de iarnã, municipalitatea pune la bãtaie Mosi Crãciuni gonflabili, becuri, figurine luminoase si cinci brazi •

La fel ca în ultimii ani, municipalitatea are de gînd sã transforme Piatra Neamt într-o feerie luminoasã si cu prilejul sãrbãtorilor de iarnã din acest an. Muncitorii s-au apucat sã instaleze luminitele prin pomi, pe stîlpi, pe unde se poate, astfel încît momentul inaugural sã îi prindã pregãtiti. Dupã toate probabilitãtile, luminitele festive vor fi aprinse la începutul sãptãmînii viitoare, odatã cu intrarea în Luna Cadourilor.
Pentru a-i încînta pe pietrenii mici si mari, primãria pune la bãtaie 30 de kilometri de beculete divers colorate. Vin sã completeze tabloul general 19 Mosi Crãciuni gonflabili, 91 de figurine mici ce vor fi montate la mijlocul ghirlandelor atîrnãtoare de pe principalele bulevarde. Pe stîlpii orasului vor fi montate alte 126 de figurine mari, închipuind stelute, oameni de zãpadã, brãduleti si alte asemenea, de sezon cum ar veni. Cinci brazi mari vor fi împodobiti în tot atîtea locuri din oras, la fel ca în anii anteriori. Va fi unul pe platoul Turnului lui Stefan, în Piata Libertãtii, pentru a fi aprins de oficialitãti, iar ceilalti vor fi în cartiere: unul la Orion, altul în Mãrãtei, unul Precista si probabil se va duce unul si în cartierul Speranta, cã si acolo vine Crãciunul.
În functie de cum rãmîn cu luminitele pe stoc, oficialii pietreni vor împodobi si copacii din oras, în principal de pe strãzile mari si intens circulate. Nu va scãpa nici parcul zoo, dar nici parcul Tineretului. Tot aici va fi reactivatã Cãsuta lui Mos Crãciun. Doar pentru cîteva zile însã, nu va fi deschisã toatã luna. În schimb, primãria renuntã si în acest an la tîrgul de iarnã. Organizat prima datã în 2006, manifestarea urma sã devinã traditie la Piatra Neamt. Dupã prima editie însã traditia s-a oprit, iar cãsutele de lemn au fost refolosite în strand si sus, pe Cozla, la sosirea telegondolei. Cel putin viitorul apropiat nu aratã cã tîrgul de iarnã ar mai putea fi reluat.
Va rãmîne însã în vigoare o altã traditie a primãriei, aceea de a oferi pachete. Anul trecut s-au dat cîteva mii. Anul acesta nu se stie încã numãrul exact, dar e cert cã pietrenii vor primi din nou bunãtãti de la municipalitate.

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 25.11.2008 10:04
la ce se pot pricepe cel mai bine astia care or sa ne suga si sangele?
La circ bine-nteles. Nu spun ca nu e frumos si ca nu trebuie. Dar asemenea lucruri se fac acolo unde este un nivel de trai foarte ridicat si unde se scot foarte multi bani de pe urma unor astfel de investitii. Pe cand la noi, nu se acopera nici 10% din suma care intra in toata aceasta spoiala. In marile statiuni montane, isi au locul asa ornamente. Cand va ajunge si orasul nostru macar ca Sinaia, vor fi bineveniti acesti "kilometri de luminite". Nu mai zic de faptul ca aceeasi firma, de ani si ani de zile (e o firma din Bodesti. Sau cel putin patronul e de acolo)vinde, monteaza si demonteaza,pe miliarde bune toate bazaconiile astea pe care le vedem aprinse prin oras, fara sa fi auzit cineva de vreo licitatie, ori de vreo informatie data publicitatii despre firma, sumele platite, etc. Astfel de subiecte ar trebui sa intereseze presa locala, si sa faca un lucru gazetaresc, despre care probabil ca nu a auzit nici un ziarist de la noi din oras. ANCHETA.
Ad�ugat de dragos_quicki la data 25.11.2008 12:14
Bun comment gyovvy
Subscriu....foarte interesant cine ce si cat isi ia pentru lumintzele de la capatul tunelului...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective