Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicatul, frate cu primãria, la Piatra Neamt

• senatorul Serban Strãtilã a remarcat cã anuntul de grevã al sindicalistilor din primãrie a fost semnat de un serviciu al institutiei • „Lucrurile ar trebui separate: primãria e una, sindicatul e alta“, zice liberalul • „A fost trimis de noi ca un comunicat de informare, fãrã revendicãri“, explicã purtãtorul de cuvînt al primãriei •

Proletariatul din Primãria Piatra Neamt fraternizeazã cu înalta orînduire. Observatia apartine senatorului Serban Strãtilã, care a prins în mînã anuntul de grevã al sindicalistilor din primãrie. ÃŽncã de miercuri s-a transmis celor interesati cã a doua zi, joi dimineatã, sindicatul „Stefan cel Mare“ al administratiei publice Neamt se va alãtura actiunilor de protest initiate de FNSA si Sed Lex. Comunicatul privind greva de avertisment purta antetul primãriei Piatra Neamt si era semnat de Serviciul Comunicare al institutiei. Serban Strãtilã spune cã acest lucru este împotriva firii, pentru cã nu s-a mai vãzut ca sindicalistii sã pactizeze cu stãpînirea. Cel mult pot purta negocieri, întru mai binele celor pe care îi reprezintã, adicã al muncitorilor. „De cînd face primãria servicii de comunicare pentru sindicalistii din institutie?“, s-a întrebat, retoric, senatorul Strãtilã. „Lucrurile ar trebui separate: institutia primãriei este una, sindicatul este alta. Comunicatul care poartã antetul primãriei spune cã actiunile de protest nu sînt îndreptate împotriva administratiei locale, ci a Guvernului ticãlosit. Eu credeam cã o actiune sindicalã se face pentru a sustine interesele membrilor de sindicat nu împotriva administratiei, fie ea localã sau centralã. Cred cã este foarte grav cã Primãria Piatra Neamt si-a asumat acest comunicat si cred cã ar trebui sesizatã Prefectura cu privire la acest lucru“, a mai spus acesta.
ÃŽn replicã, reprezentantii primãriei spun cã institutia nu si-a asumat cuvintele sindicalistilor, ci doar le-a dat o mînã de ajutor în popularizarea mesajului. Sindicalistii nu aveau acces la baza de date care contine toate adresele de contact ale institutiilor de presã. ÃŽn plus, zice purtãtorul de cuvînt al primãriei, comunicatul a servit si drept anunt util pentru pietrenii care puteau avea treabã pe la primãrie joi dimineata si care, dacã ar fi venit, s-ar fi lovit de usi închise. „Comunicatul a fost redactat de Iulia Pristavu, care este liderul de sindicat din Primãria Piatra Neamt. Comunicatul a fost trimis de Serviciul Comunicare al primãriei pentru cã am dorit ca cetãtenii sã stie cã în ziua respectivã, joi, pînã la ora 10, camera 20 de primire a publicului a fost închisã. Nu am vrut sã vinã oamenii sã-si rezolve problemele si sã se loveascã de usi închise. De aceea a fost semnat de Serviciul Comunicare. Dupã aceea, în colaborare cu liderul de sindicat care, pînã la urmã, Doamne iartã-mã, lucreazã în primãrie, am precizat doar cã sindicatul din primãrie se raliazã la protest. Din acest motiv nu are nici revendicãri, dacã se uitã bine domnul Serban Strãtilã. A fost trimis de noi ca un comunicat de informare, nu de revendicare, ca sã nu astepte oamenii degeaba pe la ghisee“, a declarat Nicoleta Husaru.

Articol afisat de 1702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 12.10.2008 10:38
Sunt total dezorientat si surprins de aceasta informatie.
Nu-mi vine sa cred. Mai avem sindicate? Nu se poate.Cred ca am ajuns in alta tara fara sa-mi dau sema. Traiasca sindicatele! Uraaaaaaaaaaaaa!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective