Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elevii nemteni, invitati sã stea o orã printre deputati

• timp de douã zile pe sãptãmînã, Palatul Parlamentului îsi deschide usile pentru ai primi pe copii, de la bobocii clasei I si pînã la liceeni • realizarea excursiei la Bucuresti este la latitudinea dascãlilor •

Elevii din clasele primare, gimnaziale si din licee au posibilitatea de a petrece cîteva zeci de minute printre deputatii români, dacã dascãlii lor vor fi de acord cu aceastã deplasare.
Inspectorul scolar general Mihai Lãcãtusu a primit o adresã din partea Centrului Educational prin intermediul cãreia i se solicitã sã lanseze invitatia cãtre toate scolile nemtene. „Ne face plãcere sã vã informãm cã a fost reluat programul de vizite educationale la Palatul Parlamentului, adresate elevilor claselor primare, gimnaziale si de liceu“, se precizeazã în comunicatul Centrului Educational.
Aceste vizite se organizeazã de douã ori pe sãptãmînã si constau într-o „lectie de democratie“, cuprinzînd informatii despre modul de functionare a Camerei Deputatilor, procesul de vot si reprezentare, rolul deputatilor, procesul legislativ etc, un tur de vizitare al Palatului Parlamentului si, optional, asistarea la dezbaterile Camerei Deputatilor (doar pentru clasele mari si în zilele în care Camera Deputatilor are programate dezbateri în plen).
Durata unei vizite este de 80-95 de minute, defalcate astfel - 50 de minute „lectia de democratie“, 15 minute asistarea la discutii si 30 de minute turul de vizitare. Vizitele sînt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp, pentru a se face programarea grupurilor. „Adresãm, prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, scolilor si liceelor interesate din judet, invitatia de a participa, în decursul anului scolar 2008-2009, la programul de vizite la Palatul Parlamentului, organizate de cãtre Centrul Educational“, se mai precizeazã în adresa trimisã cãtre ISJ Neamt.
Dacã din partea organizatorilor existã deschiderea necesarã, mai trebuie îndeplinite alte cîteva conditii - cadrele didactice sã fie de acord cu deplasarea, ISJ sã dea dezlegare pentru participarea elevilor la „lectia de democratie“ si, ceea ce este mai greu - sã se gãseascã fondurile necesare realizãrii acestei excursii în Capitalã.

Articol afisat de 1547 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective