Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Arsi la pensie de indemnizatia de alesi

• Gavrilã Pop, fost consilier local la Brusturi, s-a trezit cã în iunie 2008 i s-a sistat pensia de invaliditate, pe motiv cã pe durata mandatului figurase ca încadrat în muncã • a fost înstiintat sã returneze si cele 36 milioane de lei vechi încasati din octombrie 2007 pînã în mai 2008, în contul pensiei • fostul consilier a dat în judecatã Casa de Pensii Neamt • în aceesi situatie se mai gãseste un alt consilier din Brusturi, tot pensionat pe caz de boalã •

Functia de consilier local i-a adus necazuri nebãnuite unui fost membru al legislativului din comuna Brusturi. Gavrilã Pop a intrat consilier în 2006 si pînã în mai 2008 a încasat indemnizatia cuvenitã celor cu statut de alesi locali. Nu trãia din banii luati pe sedintele de la Primãrie, baza era pensia de invaliditate de gradul II pe care începuse sã o primeascã de prin 2004. Toate bune si frumoase pînã la începutul lunii iulie 2008 cînd i-au venit prin postã decizia de sistare a pensiei si o înstiintare cã trebuie sã returneze banii încasati din octombrie 2007 si pînã în mai 2008, în valoare de 36 de milioane de lei. De vinã ar fi fost faptul cã în perioada respectivã, cînd era consilier, de la primãrie ar fi plecat niste raportãri cum cã fi avut statut de angajat, potrivit declaratiei lui Gavrilã Pop. „Toate au decurs normal pînã în data de 04.07.2008, cînd am primit o decizie de încetare a pensiei, o decizie pentru recuperare debit si o înstiintare de platã, pentru motivul cã am fost încadrat în muncã de la data de 1.10.2007 pînã la data de 01.05.2008, dupã cum rezultã din adeverinta nr.3172/2008 emisã de Seviciul Stagii de Cotizare Neamt. Desi nu am semnat nici un contract de muncã cu Primãria Brusturi, am fost angajat la aceastã unitate dupã cum rezultã din adeverinta nr. 3172/2008, fãrã voia mea. Din acel moment a început infernul si disperarea mea, la care m-au adus cei de la Primãria Brusturi, deoarece conform ordinului nr.680/01.08.2007 sînt exceptate de la plata asigurãrilor sociale persoanele care au calitatea de pensionari în sistemul public de pensii. Eu personal nu am semnat nici un contract de asigurare socialã cu Primãria Brusturi si nici nu am dorit sã-mi completez venitul asigurat“, a declarat Gavrilã Pop. Cetãteanul afirmã cã a fãcut contestatie la Casa de Pensii, a trimis adrese la Primãria Brusturi, la Ministerul Muncii, la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie, la Prefecturã, fãrã un efect pînã acum. A apelat la instantã, în octombrie fiind programat primul termen al procesului deschis Casei de Pensii si Primãriei Brusturi. „Dragã redactie, sînteti singura în care mai am încredere, vã rog ajutati-mã sã-mi recapãt pensia si linistea sufleteascã. Dupã 30 de ani de muncã, am ajuns sã cersesc, medicamentele mi le plãteste sotia, iar ratele, socrul meu“, mai spune fostul consilier, într-un memoriu adresat redactiei Monitorul. ÃŽn aceeasi situatie se mai gãseste si Ioan Lozonschi, fost consilier la Brusturi în mandatul trecut, si el rãmas fãrã pensia de boalã, si cu proces intentat Casei de Pensii.
Eugen Vrãjitoru, primarul din Brusturi, are o altã variantã despre felul cum au decurs lucrurile. „ÃŽn raportul de audit s-a stabilit cã se vor impozita toate veniturile, inclusiv indemnizatiile consilierilor. ÃŽntre consilierii din mandatul trecut au fost si doi pensionari, de gradul 1 si gradul doi, cu incapacitate totalã sau partialã de muncã. Contabila i-a anuntat pe toti cã se vor opri 9,5% pentru a fi virati la Casa de Pensii. Cei doi consilieri s-au trezit ulterior cã le-au fost tãiati banii de cãtre Casa de Pensii, cu obligatia sã returneze unul vreo cincizeci de milioane, iar celãlalt în jur de 30 de milioane de lei vechi. Am fost personal cu ei la Casa de Pensii, si aceastã institutie nu recunoaste ordinul prin care se spune cã acei care îndeplinesc functii elective, cum sînt si cele de consilieri, nu au obligatia sã plãteascã impozit. Cei doi au fost îndrumati la Tribunal. Dacã instanta le dã dreptate, atunci Casa de Pensii se va conforma“.
Gavrilã Pop sustine cã a fãcut un abuz contabila de la primãrie. „Nu este adevãrat“ spune primarul Eugen Vrãjitoru, precizînd cã de la primãrie n-a plecat nici o raportare din care sã rezulte cã la mijloc ar fi vorba despre un contract de muncã.

Articol afisat de 2125 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective