Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefii deconcentratelor, raport live

Reprezentantii Ministerului Internelor si Reformei Administrative i-au chemat la raport pe sefii cîtorva institutii deconcentrate din judet, cãrora le-au trasat sarcini clare pentru perioada urmãtoare. Desi este pe picior de plecare, si prefectul Toader Mocanu a fost însãrcinat sã se ocupe de buna desfãsurare a activitãtii în teritoriu.
Videoconferinta a avut loc joi, 28 august, si alãturi de prefect au mai fost cei doi subprefecti, conducerea Directiei Agricole si Dezvoltare Ruralã, reprezentanti ai Agentiei de Plãti si Interventie în Agriculturã, directorul Serviciului de Asistentã Socialã din cadrul Consiliului Judetean, conducerea Directiei de Muncã si Protectie Socialã, conducerea Casei Judetene de Pensii, inspectorul general al Inspectoratului Scolar.
În cadrul videoconferintei au fost examinate mãsurile necesare a fi luate pentru distribuirea produselor alimentare din stocurile de interventie comunitare cãtre persoanele cele mai defavorizate, pentru finalizarea pregãtirilor la nivelul autoritãtilor administrativ-teritoriale pentru începerea noului an scolar si pentru buna organizare si desfãsurare a alegerilor parlamentare din anul 2008.
În ceea ce priveste alegerile parlamentare, a fost subliniat faptul cã, în sedinta de miercuri, Guvernul a adoptat o ordonantã de urgentã si o serie de hotãrîri care aduc precizãri si reglementãri noi referitoare la organizarea si desfãsurarea alegerilor stabilite pentru data de 30 noiembrie 2008.
De asemenea, s-a atras atentia cã înaltii functionari publici, pentru o eventualã candidaturã la alegerile din aceastã toamnã, trebuie sã renunte la calitatea detinutã în prezent.
În acelasi cadru, a fost reamintit faptul cã deschiderea anului scolar în conditii optime reprezintã o prioritate, în acest sens solicitîndu-se autoritãtilor locale sã realizeze lucrãrile de constructie, reabilitare si reparatie a scolilor cu fondurile alocate de cãtre Guvern încã din 2007.
„ÃŽn judetul nostru s-au luat mãsuri pentru începerea noului an scolar. Lucrãrile de igienizare sînt realizate în proportie de 80%. Sînt autorizare sanitar 67% din unitãtile scolare cu personalitate juridicã. Aproape s-a terminat aprovizionarea scolilor cu combustibil - 85%. Microbuzele sînt pregãtite. Mai sînt cîteva probleme la unele scoli, asupra cãrora am atras atentia. ÃŽn legãturã cu programul de distribuire a zahãrului si fãinei s-au întocmit listele cu cei 42.243 de beneficiari si asteptãm sã înceapã livrarea conform graficelor stabilite la nivel central. Va începe si pregãtirea alegerilor. Urmeazã o perioadã cu multe probleme“, a declarat Toader Mocanu, prefectul demisionar al judetului Neamt

Articol afisat de 1604 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective