Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Lenesii“ de la 416 iau bani pe scutiri medicale

„Lenesii“ de la 416 iau bani pe scutiri medicale

• din cele 1.262 de persoane care beneficiazã de venit minim garantat, numai 40 muncesc • o mie de persoane sînt bãtrîni sau au copii mici, iar peste 200 sînt... bolnavi • autoritãtile vor sã vadã dacã unii medici de familie fac abuz sau adeverintele eliberate de ei sînt întemeiate •

Statul achitã venitul minim garantat, între 2 si 7 milioane de lei vechi pe lunã, însã nu primeste nimic în schimb. Pentru acesti bani, beneficiarii ar trebui sã depunã muncã în folosul comunitãtii, în special la îngrijirea spatiilor verzi si curãtenie, însã cei mai multi se dau bolnavi. Asa se face cã, în acest moment, în municipiu existã 1.262 de persoane care beneficiazã de venitul minim garantat, din care numai 289 sînt apte de muncã din punct de vedere al criteriilor impuse de lege. Dar si din putinii rãmasi, numai 40-50 lucreazã efectiv, ceilalti aducînd adeverinte medicale conform cãrora sînt „bolnavi“. Pentru a face luminã în aceste dosare, autoritãtile locale au creat o bazã de date cu medicii care elibereazã aceste adeverinte de boalã beneficiarilor de la 416 si se vor consulta cu reprezentantii Casei de Asigurãri de Sãnãtate pentru a se analiza dacã existã un abuz. „Activitatea de muncã în folosul comunitãtii lasã de dorit, deoarece statul plãteste, însã nu primeste, asa cum prevede legea, nimic de la beneficiari. Din totalul beneficiarilor, cei mai multi sînt persoane cu handicap, bãtrîni sau persoane care au în îngrijire copii de pînã la sapte ani. Nimic de zis, pentru cã asa cere legea. ÃŽnsã, din cei 298 de beneficiari care nu se încadreazã în categoria de mai sus, lucreazã efectiv circa 45-50 de oameni, restul aduc adeverinte medicale. Am alcãtuit o listã cu medicii care elibereazã aceste adeverinte, listã pe care unii medici conduc detasat în topul numãrului de adeverinte. Pentru boli de genul hipertensiune sau anemie, se primesc bani, dar nu se presteazã munca în folosul comunitãtii. Vom discuta si cu directorul Casei de Asisgurãri de Sãnãtate pentru a gãsi o cale de mijloc pentru ca adeverintele medicale sã fie eliberate numai în cazuri întemeiate. Deocamdatã avem doar suspiciuni legate de numãrul foarte mare de adeverinte medicale, dar lucrurile vor fi lãmurite si fãcute publice cînd se vor confirma“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu.
Beneficiarii de la 416 ar putea usura administratia localã de o cheltuialã suplimentare si de o bãtaie de cap suplimentarã, date fiind fluctuatiile continue de la Serviciul de Spatii verzi sau Salubritate, unde muncitorii necalificati sînt insuficienti sau nemultumiti de salarizare. Cele cîteva ore de muncã în folosul comunitãtii depuse de beneficiarii venitului minim ar putea rezolva probleme legate de întretinerea domeniului public.

Articol afisat de 2090 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 20.08.2008 01:40
"Smecherii" de la 416
Dragi prieteni cam acelasi lucru se intimpla peste tot in lume.
De exemplu in America "afro-americanii" au cerut de curind despagubiri de la stat pe motiv ca stramosii lor au fost sclavi si au suferit!
E foarte adevarat.
Insa nu am auzit ca vreo unul sa ceara chestia asta cu un certificat medical in mina!
In cazul de fata se naste cel putin o intrebare buna: la medicul respectiv tre' sa pui ceva in sacosa, nu ?
Ei bine ce afacere e asta : ma duc la medic si din cei 200 de lei primiti de pomana de la statul roman ii dau si medicului ceva, ca deh ?
Concluzia e simpla : nu numai ca-s puturosi dar sint si timpiti!
Trezirea baietzi! Posturile de directori s-au ocupat ! Nicaieri in lume nu am vazut lopetile, greblele si tirnacoapele incolonate si mergind singure la munca!
Toate aveau la capat cite un flacau!
Ad�ugat de angelica la data 20.08.2008 13:39
GATA CU MILA!
NU SUNT DE ACORD CU PLATA,,NEMUNCII"I-AM OBISNUIT SA STEA CU MANA INTINSA,SA FACA COPII ,,FARA NUMAR,FARA NUMAR" SI SA NU-I INTERESEZE VIITORUL LOR.DAM DIN SALARIILE MUNCITE[pentru ei]DAM DIN IMPOZITE,DAM DIN MILA[celor mici care cersesc]...PANA CAND?STOP!CINE MUNCESTE,PRIMESTE,CINE NU...SA RABDE.FELICITARI EDILILOR CARE S-AU PUS PE,,CURATENIE".
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective