Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jo Jo Dan, titlul NABA la Piatra Neamt

Jo Jo Dan, titlul NABA la Piatra Neamt

• românul l-a învins la puncte pe ugandezul Peter Semo în cadrul Galei „Invincibilii 2 - Tare ca Piatra“ • „a fost cel mai greu si cel mai tare meci din cariera mea“, a declarat la final Ionut Ion, care nu a uitat sã le multumeascã lui Lucian Bute si Adrian Diaconu cã i-au fost alãturi • toti sportivii români implicati în lupte au pãrãsit ringul învingãtori •

Ionut Ion, alias Jo Jo Dan, este noul detinãtor al centurii NABA la box profesionist, categoria superusoarã, dupã ce pe 1 august, la Piatra Neamt, l-a învins pe ugandezul Peter Semo. Victoria românului s-a înregistrat în urma unui duel care a tinut 12 reprize, la finalul cãrora toti cei trei arbitri au dat punctaje aproape la fel: 120-108, 120-109, 120-109. „A fost cel mai greu si cel mai tare meci din cariera mea. A fost un adversar foarte rezistent. Mã bucur cã am reusit sã-l înving pentru cã m-am antrenat foarte bine si sînt multumit cã nu m-am fãcut de rîs“, a declarat Jo Jo Dan, la finalul partidei. Sportivul legitimat la Interbox Montreal (Canada) a spus apoi cã a simtit în mai multe rînduri cã a putut sã termine meciul înainte de limitã, dar cã pînã la urmã a luptat într-un stil care sã nu-i permitã adversarului sã producã vreo surprizã. „Fizic, a fost cel mai tare adversar, dar nu m-a ghicit cu nici o loviturã care sã mã ameteascã. Consider cã în ultima reprizã am boxat destept, vãzîndu-l pe el cã se aruncã sã încerce lovitura decisivã“, a mai povestit Jo Jo Dan. „Nu a fost cel mai dificil adversar al meu, dar, desi nu am simtit cã a fost cu mult mai bun ca mine, sigur a fost mai rapid. Poate a crezut cã mã poate aranja ca pe Balbi (n.r. - pugilist argentinian fãcut KO de Jo Jo Dan în aprilie la Bucuresti), dar nu i-a fost usor“, a spus si Peter Semo, care a recunoscut cã i-a fost greu în fata publicului pietrean. „Am vrut sã fac publicul sã tacã printr-un KO, dar nu am reusit“, a completat ugandezul. Meciul dintre Jo Jo Dan si Peter Semo nu a fost unul în care vreo unul dintre sportivi sã se detaseze. Lupta a fost echilibratã, cu lovituri puternice din partea ambilor pugilisti si cu defensive aproape perfecte. Au fost însã mai multe momente în care românul a punctat clar, a lovit la corp si figurã si în care adversarul sãu a iesit mai greu din clinciuri. Bun încasator, Peter Semo a avut si riposte frumoase, asa cã meciul a fost unul aprig disputat din prima pînã în ultima reprizã.

Americanul, învins de fete

Una dintre cele mai asteptate si gustate lupte a fost între buzoianul Bodgan Dinu si americanul Sean Mc Clain, luptã începutã cu o zi înainte, la cîntarul oficial. Atunci, sportivul de culoare a tinut sã joace teatru si sã fie actorul principal al unui dialog spumos cu Dinu, însã în ring, seful a fost greul român. Dinu l-a dominat în totalitate pe adversarul sãu, a reusit si cîteva lovituri la figurã care l-au încruntat pe american, iar singura ripostã a acestuia din urmã a fost de a îl bate la fund pe Dinu, pe care îl împinsese între corzi. Glumetul american a gãsit apoi imediat motivul pentru care a pierdut meciul: „Acum sînt sigur cã aveti cele mai frumoase fete care aratã pe cartoane ce reprizã urmeazã. Nu m-am putut concentra din cauza lor“. Mc Clain a avut însã puterea de a recunoaste superioritatea lui Dinu. „Nu pot spune cã meciul a fost echilibrat si cã am fost aproape sã-l bat, dar arbitrii au decis altceva. A fost mai bun ca mine, iar eu sînt supãrat pe ceea ce am reusit astãzi“, a declarat sportivul nord-american, care a cerut apoi revansa. „ÃŽti acord revansa, însã numai dupã ce o sã mai am 5 meciuri la profesionisti, pentru cã acesta a fost al doilea la mine la acest nivel“, a venit si rãspunsul lui Dinu. S-a bãtut palma pentru un duel, oriunde în lume, dar pentru un meci de 6 sau 8 reprize, pentru cã acesta a fost doar de patru.
Seara a fost completatã de succesul aproape fãrã dubiu al lui Sorin Tãnãsie contra rusului Andrey Kostin, olteanul fiind încurajat si de o galerie a Universitãtii Craiova care nu a fost la meciul echipei lor de suflet la Bistrita. Viorel Simion a fost singurul care a reusit sã îsi punã adversarul la podea, în repriza întîi, dar care apoi, pînã la final, s-a duelat serios cu ugandezul Abdu Tebazalwa, iar Corina Cîrlescu a cîstigat la puncte meciul contra unguroaicei Renata Selebedi.

Articol afisat de 1661 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective