Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Emotii cît China pentru 60 de nemteni care vor la primãrie

• 30 de nemteni vor deveni primari pentru 4 ani, dupã ziua de duminicã, 15 iunie • cele mai multe confruntãri se vor da în zona Roman, unde în 11 localitãti se va tine turul II al alegerilor locale •

Peste 166.500 de alegãtori din cele 30 de localitãti intrate în turul II al alegerilor locale sînt asteptati sã-si exercite dreptul de vot în data de 15 iunie a.c. La nivelul celor 30 de localitãti au fost amenajate 166 de sectii de votare, care vor fi verificate în cursul zilelor de vineri si sîmbãtã, 13 si 14 iunie, de cãtre echipe din Prefecturã. Totodatã, se va analiza la fata locului necesitatea suplimentãrii numãrului cabinelor de vot. Turul II al alegerilor locale se va tine în 11 localitãti din zona Roman si în acest municipiu, în 8 localitãti din zona Piatra Neamt, în 5 din zona Tîrgu Neamt si în 6 din zona Bicaz, inclusiv în acest oras. ÃŽn data de 10 iunie, Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor Neamt a furnizat primarilor un exemplar din copiile de pe listele electorale permanente, iar Biroul Judetean pentru Imigrãri a predat în aceeasi zi sefilor administratiilor locale cîte un exemplar din copiile de pe listele electorale complementare. Cele 176.300 de buletine de vot si alte materiale necesare desfãsurãrii procesului de votare vor fi preluate în cursul zilei de sîmbãtã, începînd cu ora 9, de la sediul Biroului Electoral Judetean. Nu au fost suplimentate cantitatea de hîrtie preluatã pentru turul I - 35 de tone, si numãrul de timbre autocolante - 520.000, din care se vor folosi pentru turul II, 131.200 de bucãti. La solicitarea primãriilor, Prefectura a comandat în completare 240 de sticle cu tus albastru, 19 tusiere si o stampilã cu mentiunea „Votat“, în locul celei dispãrute de la o sectie de votare din Dumbrava Rosie, în ziua alegerilor de pe 1 iunie. „Pentru evitarea situatiilor petrecute pe 1 iunie a.c., am solicitat Biroului Electoral Judetean sã contacteze Biroul Electoral Municipal Roman si Biroul Electoral Bicaz si, împreunã cu cei din conducerea Spitalului Roman si a Spitalului Bicaz, sã ia mãsuri astfel încît persoanele internate, cu domiciliul în cele douã orase, sã-si poatã exercita dreptul de vot“, a mai precizat prefectul judetului. Biroul Local de Evidentã a Persoanei va functiona sîmbãtã si duminicã între orele 7-21, atît la Piatra Neamt, cît si la cele trei sedii din Roman, Tîrgu Neamt si Bicaz. Pe 31 mai si pe 1 iunie au fost eliberate 236 de cãrti de identitate. La aceeasi datã biroul înregistra, la nivelul judetului, 16.075 de restantieri, din care 11.321 cu drept de vot (2,39% din totalul persoanelor cu drept de vot din judet).

30 de ofiteri „de la centru“, cu ochii pe scandalagii

ÃŽn privinta asigurãrii ordinii publice si a pazei sectiilor de votare, prefectul a accentuat pe buna colaborare între efectivele de ordine si presedintii sectiilor de votare. Atentie sporitã trebuie acordatã si modului în care este gestionatã zona de 500 de metri din jurul sectiilor de votare. Presedintele sectiei de votare trebuie sã solicite în scris politiei locale luarea mãsurilor legale, atunci cînd situatia o impune. „O altã mãsurã pe care am cerut-o conducerii Inspectoratului de Politie a fost asigurarea prezentei la sediul politiei rurale din localitatea în care se desfãsoarã al doilea tur de scrutin a cîte unui ofiter de politie din cadrul IPJ Neamt“.
Inspectorul sef al IPJ Neamt, Aurelian Vasea Soric, a precizat cã acesti ofiteri îsi vor desfãsura activitatea la sediul politiei rurale si vor lua primele mãsuri pentru remedierea incidentelor semnalate sau constatate. Efectivele structurilor teritoriale ale MIRA vor actiona începînd de sîmbãtã în toate cele 30 de circumscriptii pentru activitãti de pazã si asigurare a ordinii publice, intervenind coordonat în baza unui plan judetean de mãsuri.
În total, la nivelul judetului existã o rezervã de 400 de cadre pregãtite sã intervinã acolo unde va fi cazul. Inspectoratul Judetean de Jandarmi asigurã paza la 42 de sectii de votare si la BEJ, iar ordinea publicã este supervizatã atît prin patrule pedestre, cît si auto. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentã, prin Inspectia de Prevenire, a efectuat controale la toate sectiile de votare si va asigura paza la 35 de sectii de votare.

Articol afisat de 1607 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective