Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Modificarea apartamerntelor se lasã cu amenzi

• proprietarii renuntã la cãmãri în favoarea bucãtãriilor sau unesc douã dormitoare pentru a avea un living aerisit • majoritatea fac acest lucru dupã bunul plac, desi riscã amenzi drastice •

Romascanii pun tot mai mult accent pe confortul personal, în ultima vreme, în lipsa banilor necesari achizitionãrii unei locuinte cu spatii generoase sau a unei case, foarte multi alegînd modificarea actualelor „cutii de chibrituri“. De la începutul anului si pînã în prezent s-au eliberat, însã, doar sase autorizatii pentru modificarea structurii apartamentelor. „Grosul“ doritorilor de confort aleg sã lucreze „cu meseriasi“, pe cont propriu, expunîndu-se riscului de a fi amendati. De precizat cã sanctiunile pentru asemenea abateri pot ajunge la 100 milioane de lei. „Numãrul avizelor eliberate pînã acum se încadreazã în normalul celorlalti ani, desi ritmul de eliberare al autorizatiilor este lent. Majoritatea vizeazã desfiintarea debaralelor, a cãmãrilor, ori renuntarea la peretii nestructurali, pentru a mãri bucãtãriile. ÃŽn apartamentele modificate se lãrgeste sufrageria înspre bucãtãrie sau douã dormitoare sînt transformate într-o singurã camerã, un living, de regulã“, a declarat arhitect Ana Maria Alexe, sef al Serviciului de Urbanism din cadrul Primãriei Roman.
De precizat faptul cã, pe lîngã riscul amenzilor usturãtoare, proprietarii depistati cã au spart pereti în casã dupã bunul plac sînt obligati la o cheltuialã dublã, prin aceea cã trebuie sã aducã apartamentul la starea initialã, sã obtinã avizele si apoi sã se reapuce de modificãri. „Avem vreo sase reclamatii pe lunã, din care jumãtate se confirmã. Proprietarii sînt obligati sã suporte costurile expertizãrii si sã readucã lucrãrile la starea initialã. Mai avem si reclamatii nefondate, pentru gãlãgia produsã de cei care îsi schimbã gresia sau îsi pun termopan. Pentru aceste lucrãri nu este nevoie de eliberarea de avize, fapt pentru care reclamatiile trebuie adresate asociatiei de proprietari, care sã le punã în vedere proprietarilor obligatia de a respecta programul de odihnã“, a mai precizat Ana Maria Alexe.
Actele necesare obtinerii certificatului de urbanism si al autorizatiei de constructie - desfiintare, precum si actele necesare prelungirii acestora pot fi consultate si pe site-ul Primãriei Roman, la adresa www.primariaroman.ro, la sectiunea „formulare“.

Articol afisat de 1755 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective