Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2008
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 9 Iunie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

România, start la EURO 2008

• meciul România - Franta va fi transmis în direct de la ora 19, pe TVR 1 • de la „cocosi“ ar putea lipsi Henry si Vieira • tot astãzi se disputã Olanda - Italia • Portugalia si Cehia au început EURO 2008 cu victorii •

Grupa C a lui EURO 2008 a fost consideratã încã de la tragerea la sorti a fi cea mai interesantã a întrecerii, iar acum toti ochii lumii fotbalistice se vor îndrepta cãtre meciurile România - Franta si Olanda - Italia. Unii au denumit-o „Grupa mortii“, iar altii i-au dat o notã mai optimistã, „Grupa Bucuriei“.
Întreaga Românie va fierbe în aceastã searã cu începe de la ora 19, pentru cã echipa nationalã de fotbal va juca primul sãu meci la un turneu final dupã o pauzã de 8 ani. Au fost pînã acum turnee de european sau mondial privite la televizor, dar fãrã a mai trãi bucuria si emotiile prezentei alor nostri acolo, printre cei mai buni. A venit rîndul marii partide cu Franta. S-a scris despre acest meci si despre fiecare detaliu în parte încît existã senzatia cã se stie totul despre cele douã echipe. Si pe la TV fiecare fost component al nationalei, fost antrenor sau conducãtor de pe la FRF îsi dã cu pãrerea, însã nimeni nu poate sti ce gîndeste Victor Piturcã si apropiatii sãi si ce pregãteste Frantei. Este clar însã cã totul se va face pentru victorie si pentru un debut excelent în dauna vicecampioanei mondiale.
Victor Piturcã nu este îngîndurat din cauza vreunei accidentãri înainte de debut, însã problema mare este Adrian Mutu. Starea psihicã a acestuia este una proastã înainte de meciul cu Franta, dupã ce FIFA a anuntat cã are de plãtit 12 milioane de euro celor ce la Chelsea Londra, dar mai ales dupã ce a primit vestea cã bunica sa a trecut în lumea celor drepti. Toti cei din jurul nationalei cred însã cã starul Fiorentinei va da totul pe teren pentru nationala tricolorã si cã Mutu este un caracter puternic. „O sã ne dãm sufletul pe teren pentru cã vrem sã ne calificãm si e normal sã facem sacrificii. Francezii sînt foarte buni, asta stie toatã lumea, dar eu sper cã Domenech sã stie cã este greu sã marchezi împotriva României“, a declarat Dorin Goian, fundasul nationalei tricolore.
Celãlalt meci al serii va fi Olanda - Italia, de la ora 21.45, în direct la TVR 1, însã ambele tabere au de suferit din cauza absentelor. Marco Van Basten nu îi are pe Seedorf, care a refuzat sã meargã la EURO 2008, si Robben, accidentat, în timp ce Roberto Donadoni nu se poate baza pe serviciile lui Fabio Cannavaro si Cristian Panucci, ambii accidentati.

Portugalia a fãcut spectacol la debut

Meciurile din prima etapã a Grupei A de la EURO 2008 nu au avut darul de a scoate la ivealã puterea echipelor mici din aceastã serie. Elvetia a pierdut cu 0-1 contra Cehiei, iar Turcia aproape cã nu a existat în partida cu Portugalia, 0-2.
Lusitanii au jucat asa cum si-a imaginat toatã lumea, în vitezã si combinînd frumos, mai ales la jumãtatea terenului. Nu au lipsit pasele exacte, preluãrile de exceptie si încercãrile de a finaliza din toate pozitiile. Turcii au cedat încã din prima reprizã, însã golul marcat de Pepe a fost anulat pe motiv de ofsaid, corect, pentru ca Volkan sã nu poatã interveni la sutul senzational al lui Cristiano Rolando din loviturã liberã, mingea nimerind însã bara. Nuno Gomes, cel ales a fi cãpitanul Portugaliei la acest EURO 2008, a nimerit si el bara, dupã care Pepe a deschis scorul. Era minutul 61 cînd fundasul lui Real Madrid a primit o minge în jumãtatea adversã si dupã un un-doi cu Nuno Gomes, ajuns în careul lui Volkan a sutat, iar mingea deviatã de un turc în intrat în poartã. 1-0 pentru Portugalia, care pînã la final a mai lovit o datã bara prin acelasi Nuno Gomes, pentru ca, în minutele de prelungire, mingea sã ajungã în careul turcilor, la Meireles, care a încheiat definitiv conturile. A fost o victorie clarã a formatiei lui Luis Felipe Scolari, care acum se pregãteste de marele derby al seriei, cu Cehia. „Portugalia este una dintre cele mai bune echipe de pe continent, iar astãzi am avut confirmarea“, a declarat la finalul partidei Fatih Terim, selectionerul Turciei. Antrenorul Portugaliei, Luis Felipe Scolari, este convins cã elevii sãi au meritat victoria: „Am dat dovadã de o tehnicã foarte bunã si o formã impresionantã. Am fost dinamici si am meritat victoria, asa cã sîntem pe drumul cel bun. Am parcurs jumãtate din drumul spre calificare, pentru cã mai avem douã meciuri de disputat, în care mai avem nevoie de trei puncte“.
Elvetia si-a dezamãgit fanii la debutul la turneul final pe care îl gãzduieste alãturi de Austria. Constientã de valoarea sa, echipa lui Jakon Kuhn a fost echipa care a încercat sã profite mai mult de scãpãrile Cehiei. Nu a putut sã construiascã prea mult, pentru cã nu poate, si, astfel, adversarul, unul care nu a arãtat o formã de speriat, a învins pînã la urmã. Prima reprizã a rãmas în memoria gazdelor doar prin încercãrile lui Sebastien Frei de a îl învinge pe Petr Cech prin suturi de la distantã, dar mai ales prin accidentarea din finalul primei reprize a golgheterului elvetian. Acesta a fost faultat de Grygera si nu va mai juca la turneul final. A pãrãsit terenul în lacrimi, dar a decis sã stea în continuare lîngã colegii sãi, în cantonament, pentru a-i ajuta mãcar moral. A marcat pentru cehi Vaclav Sverkos, în minutul 71, dupã ce gazdele nimeriserã o datã bara. „Bãietii pot iesi din stadion cu capul sus pentru cã am fãcut un meci destul de bun. Aceastã înfrîngere nu este meritatã si cred cã am avut destule ocazii. Trebuia sã obtinem mãcar un rezultat de egalitate, dacã nu chiar sã învingem“, a declarat Jakob Kuhn, antrenorul elvetienilor.

Pronosticul lui Lefter

Radu Lefter, fost jucãtor la Ceahlãul si actual antrenor cu portarii la aceeasi echipã, a fost de acord sã îsi dea cu pãrerea despre meciurile din ziua a III-a a lui EURO 2008, cea în care se joacã partidele din grupa României. Astfel, Lefter ar paria 100 lei pe urmãtoare pronosticuri: România - Franta X; Olanda - Italia 2.

Articol afisat de 1300 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective