Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pasaj comercial la Pietricica

• primãria investeste 128.000 de lei în reabilitarea pasajului subteran • lucrarea este realizatã în parteneriat cu o firmã •

Pasajul subteran de la Pietricica îsi schimbã înfãtisarea. De ceva vreme, zona a fost îngrãditã si santierul instalat, iar lucrãrile sînt aproape de finalizare. Rezultatul va fi un pasaj subteran cu spatii comerciale, pe modelul celor care existã la metrou în capitalã.
„Primãria investeste în pasaj alãturi de societatea Pro Invest Building, cea care a achizitionat clãdirea CEC din apropiere. Intentia noastrã este sã refacem pasajul si sã îi lãrgim utilitatea. ÃŽn acest sens, pe lîngã lucrãrile de refacere si consolidare, pe lîngã finisaje si dotãrile complementare, vor fi amplasate si module de aluminiu, pentru a gãzdui spatii comerciale. Valoarea investitiei se ridicã la 128.920 de lei“, a declarat Nicoleta Husaru, purtãtorul de cuvînt al institutiei.
Pasajul subteran comercial va fi o continuare a investitiei pe care Pro Invest Building o realizeazã în fosta clãdire CEC pe care a cumpãrat-o în 2006 si pe care vrea s-o transforme în centru de afaceri. Compania româno-cipriotã a plãtit 1,2 milioane de euro pentru imobilul care cuprinde subsol, demisol, parter si sase etaje, plus teren de 600 mp aferent. Reprezentantii societãtii au de gînd sã mai ridice douã etaje pe clãdire, idee care a fost supusã în discutie la Agentia de Mediu în luna martie si care a trecut cu brio testul prizei la public. Pe lîngã birourile si sediile de firmã pe care le va gãzdui clãdirea, Pro Invest are de gînd sã investeascã si într-o parcare peste pîrîul Cuejdi, idee pe care o are si primãria pentru zona Unic. În cazul investitiei private, parcarea va avea 26 de locuri si va fi amenajatã prin turnarea unei plãci de beton peste albie. Pentru a putea realiza acest lucru, societatea a concesionat de la primãrie 550 mp de care mai avea nevoie si a obtinut toate avizele. Reprezentantii societãtii estimeazã cã valoarea lucrãrilor pe care le vor executa în zonã depãseste 1,5 milioane de euro.

Articol afisat de 2056 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective