Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CE GAFÃ! CE PÃCAT! - CEAHLÃUL ÃŽN „B“

CE GAFÃ! CE PÃCAT! - CEAHLÃUL ÃŽN „B“

• Ceahlãul a retrogradat pentru a doua oarã la rînd în Liga a II-a • s-a petrecut acest lucru în urma unui autogol semnat Pecha • dar vina nu este numai a lui • se va vedea ce capete vor cãdea • pentru cã ar trebui sã cadã multe • U Craiova - Ceahlãul 3-2 (2-1) • au marcat Dina (‘26 si ‘43) si Pecha (‘84 - autogol), respectiv Rusmir (‘14 si ‘72) • Steaua a umilit Gloria Buzãu, desi nemtenii se temeau de un aranjament •

Umilintã mai mare precum cea de asearã nu va mai putea trãi Ceahlãul în întreaga sa istorie care va urma: este singura echipã din România care retrogradeazã de douã ori la rînd în liga secundã. Mai rãu, s-a retrogradat singurã, prin autogolul lui Pecha, arãtînd cã la omu’ sãrac, nici boii nu trag. Trecerea în esalonul secund este rezultatul politicii clubului din vara lui 2006 si pînã astãzi sau, poate, s-or fi adeverit blestemele lui Marin Barbu (n.r. - dacã acesta ar fi blestemat), antrenor care a dus Ceahlãul în A în vara acelui an si care a fost înlãturat de la echipã datoritã unora care nu l-au plãcut pe „Magiun“. Uitînd de Barbu, Ceahlãul culege roadele unui proiect utopic, care viza formarea unei echipe capabile sã se batã pentru calificarea într-o cupã europeanã. Vorbele goale de la venirea în 2006 a lui Dan Petrescu în functia de presedinte, si a lui Mihai Stoica în functia de antrenor, se reflectã acum clar în ceea ce a reusit Viorel Hizo. Un alt antrenor care a acceptat sau a dorit schimbarea a mãcar 10 jucãtori în iarnã si care nu a fost în stare sã îsi apropie elevii pe tot parcursul primãverii. Retrogradarea mai scoate în evidentã în mod evident „unitatea“ clubului pietrean. Se pare cã vicepresedintele Ion „Bãtãusul“ Marginean si-a împãrtit pumni cu jucãtorul Marius Iordache în vestiar, pentru ca apoi sã-l jigneascã si pe Gelu Crãcanã, ofiterul de presã al FC Ceahlãul, la finalul partidei de la Tîrgu Jiu. Nimeni nu a luat însã nici o mãsurã fatã de „Limoniu“... Si am retrogradat. Poate cã este mai bine asa si va fi începutul formãrii unei echipe competitive. Cu jucãtori tineri, nu cu „nume“ de... fotbalisti.

Meciul durerii

Putini erau aceia care credeau înaintea meciului de la Craiova cã Ceahlãul poate sã marcheze de douã ori în fata unei grupãri foarte greu de învins pe propriul teren. Au reusit, dar sînt foarte putini aceia care pot crede cã Ceahlãul a fost în stare sã marcheze în propria poartã cu numai 5 minute înainte de final. Jocul a început foarte bine pentru Ceahlãul, care în minutul 14 a deschis scorul. Barna a centrat de pe stînga, Rusmir a scãpat de marcaj si deviat cu capul pe spate, mingea poposind în plasa lui Bornescu. Peste 12 minute însã, Forminte si Pecha au bîlbîit o minge în marginea careului mare a lui Multescu pentru ca Dina sã suteze fãrã preluare si sã egaleze. ÃŽn minutul 43, tot fundasii centrali au fost „atenti“, iar Dina a profitat din nou si a fãcut 2-1, rezultatul pauzei. Dupã, Craiova a dat impresia cã are jocul în mînã si cã nu mai poate pierde punctele. Wobey (‘56) a sutat bine, dar Multescu a prins în doi timpi, iar Costea a irosit o bunã sansã în minutul 65, cînd a sutat în plopi din parginea careului de 16 metri. A venit minutul 72, cînd Oprea a centrat de pe stînga si mingea ricosat fericit la Rusmir care a adus egalarea în urma unui duel aerian. Ghinion în minutul 84. Wobey a fost angajat în careul nemtean, Multescu a iesit în întîmpinare, dar în loc sã prindã mingea a ales sã degajeze în Pecha. Mingea nu putea fi controlatã de fundas si a sãrit în plasa pietreanã. Deziluzie si dezolare în tabãra galben-negrilor, iar Hizo a pãrãsit terenul extrem de supãrat. La astfel de faze antrenorul si cei care-l ajutã nu puteau face nimic. Cert este cã a lor colaborare a dus la umilinta maximã: douã retrogradãri consecutive în liga a II-a.

Articol afisat de 2045 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de george_best la data 08.05.2008 12:24
E mai bine asa
Ce se culege in aceste 2 retrogradari consecutive, culmea din aceeasi divizie, sunt roadele a ceea ce a semanat conducerea Ceahlaului ani de zile prin ignorarea totala a centrului de juniori.
Macar acuma, in ceasul al 900 lea, treziti va si construiti o echipa de tineri, in locul unor mercenari.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective