Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Biruri si pe masinile care fac transport international

• noile reglementãri se referã la mijloacele de transport marfã cu masa totalã autorizatã egalã sau mai mare de 12 tone

Persoanele fizice si juridice care efectueazã activitãti de transport rutier international vor plãti mai multi bani la bugetul local. Legislativul din Tîrgu Neamt a adoptat, de curînd, o hotãrîre privind noile grille de impozitare pentru autovehiculele înmatriculate în România si angajate în operatiuni de transport intern si international, în conformitate cu Ordonanta de Urgentã a Guvernului nr. 155 din 19 decembrie 2007. În baza acesteia, a fost modificatã baza de impunere pentru mijloacele de transport marfã cu masa totalã autorizatã egalã sau mai mare de 12 tone. Astfel, în vederea stabilirii impozitului datorat bugetului local pentru anul fiscal 2008, persoanele fizice si juridice care efectueazã transport rutier sînt obligate sã declare pe propria rãspundere, pînã la data de 31 martie 2008, dacã vehiculul a efectuat sau urmeazã sã efectueze în cursul anului cel putin o operatiune de transport rutier international. Impozitele pornesc de la suma de 102 lei noi pentru masini cu masa de 12 tone si urcã pînã la 1.762 lei pentru cele de 32 de tone. Grila cuprinde si impozitele pentru vehiculele angajate exclusiv în operatiunile de transport intern. În cazul lor, dãrile pentru vistieria orasului au valori mai scãzute. Astfel, pentru un autovehicul cu masa de 12 tone se va plãti 72 de lei, ajungînd pînã la 1.234 pentru cel cu masa de 32 de tone. Impozitele sînt diferentiate pentru ambele categorii de transport, atît dupã masã, cît si dupã sistemul de suspensie. Valorile sînt mai reduse pentru cazul unui sistem de suspensie pneumaticã sau echivalent recunoscut, si mai mari în situatia altor sisteme de suspensie.
Legiuitorii au prevãzut si cazul în care au de a face cu o combinatie de autovehicule (un autovehicul articulat sau tren rutier) de transport marfã cu masa totalã maximã autorizatã egalã sau mai mare de 12 tone. Si aici sînt diferente dupã sistemele de suspensie, dar conteazã si numãrul axelor. Impozitarea vizeazã autovehiculele cu masa între 16 si 44 de tone, iar sumele plãtite la buget pot sã ajungã pînã la 1.755 lei. Angajatii Serviciului Venituri, Taxe si Impozite din cadrul Primãriei Tîrgu Neamt nu îsi fac probleme pentru cazul în care o firmã face transport de marfã international si nu declarã. O datã la 5 ani firmele sînt verificate de functionarii publici, iar în cazul în care se depisteazã în actele contabile operatiuni rutiere internationale nedeclarate, se aplicã amenzi si se impune plata impozitului datorat de la intrarea în vigoare a legii.

Articol afisat de 1538 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective