Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rotaru vs Stefan

Rotaru vs Stefan

• fostul primar al orasului s-a înscris în PRM si a devenit secretar executiv al organizatiei municipale • „Pornim sã cucerim primãria la Piatra Neamt, domnul Ion Rotaru este candidatul nostru“, a anuntat Dumitru Badea, presedintele PRM Neamt, extrem de multumit de miscarea fãcutã • Ion Rotaru zice cã nu va repeta erorile din 2004 si va cîstiga • „Candidez pentru pietreni. Sanse am 100%“, spune proaspãtul peremist • „Ion Rotaru? Nu cred cã este un pericol. Era redutabil acum patru ani, cînd venea dupã opt ani de «primãrie». Nu am candidat la primãrie pentru a obtine avantaje personale sau familiei mele, asa cum s-a întîmplat cu Ion Rotaru“, a declarat primarul Gheorghe Stefan •

Ion Rotaru va candida în varã pentru functia de primar al municipiului Piatra Neamt. Este candidatul Partidului România Mare. Vrea sã fie primar din nou nu pentru el, ci pentru locuitorii orasului. Asa zice: „Candidez pentru pietreni. Pentru ca cetãtenii din Piatra Neamt sã aibã usa deschisã la primãrie. Vreau sã finalizez investitiile începute cînd eram primar. Sanse am sutã la sutã. Dacã obtin 23.000 de voturi, ca în 2004, sînt multumit. Si le voi obtine. Or mai fi murit vreo mie din cei care m-au votat atunci, dar sînt în plus tineri si nehotãrîti cãrora mã voi adresa. Atuul meu este priza la public. Iar asta o recunosc chiar si adversarii mei. ÃŽn plus, întotodeauna am fost deschis spre cetãteni, mereu am discutat cu ei, usa mea le-a fost mereu deschisã. Merg pe stradã si mã opresc oamenii sã-mi vorbeascã, sã îsi spunã oful, sã mã încurajeze, sã-mi multumeascã. Multi din ei mi-au cerut sã candidez din nou. De ziua mea, de Sfîntul Ioan, am primit sute de mesaje din partea oamenilor. Nici cînd eram primar nu mã cãutau atît de multi. Oamenii mã apreciazã si pentru ei candidez“.
Anuntul privind cooptarea în partid a fostului primar si aruncarea lui în bãtãlia localã de peste cîteva luni a fost fãcut ieri dimineatã de liderul PRM Neamt, Dumitru Badea. Ion Rotaru a devenit astfel singurul adversar anuntat oficial al lui Gheorghe Stefan, primarul în exercitiu. Rotaru este membru PRM cu acte-n regulã si a primit functia de secretar executiv la organizatia municipalã. Se bucurã de aprecierea noilor sãi colegi, atît Iosif Balint - seful de la municipiu, cît si Dumitru Badea - seful de la judet - avînd numai lucruri bune de spus despre el. Cel putin acesta din urmã s-a declarat atît de multumit de achizitia politicã fãcutã, încît este dispus sã-i dea mînã liberã lui Ion Rotaru numai sã cîstige alegerile. „ÃŽl cunoastem foarte bine pe domnul Ion Rotaru, a fost opt ani la Primãria Piatra Neamt. L-am mai si criticat pe unele minusuri în vremea cînd eram eu senator, dar nu poate sã îi consteste nimeni meritele: a adus aproape 50 de milioane de euro pe patru programe, din care douã sînt ISPA. Apreciem cã el a fost sincer cu noi la negocierile purtate. A spus cã a fost la mai multe partide, dar s-a hotãrît sã vinã la noi. Fac precizarea, si el stie acest lucru, cã nu vine pe un loc gol. Avem structuri bine organizate atît la municipiu, cît si la judet. Va fi o echipã care va avea un singur scop: sã cucerim primãria la Piatra Neamt si sã obtinem cît mai multe locuri de consilieri. Mãcar 20%. Pornim sã cucerim primãria, iar domnul Rotaru este candidatul nostru. Se bucurã de toatã sustinerea noastrã si eu zic cã o sã facem treabã bunã împreunã“, a declarat Dumitru Badea. Liderul PRM Neamt a dat deja un prim semnal de sprijinire a lui Ion Rotaru, sfãtuindu-i pe cei care deja au început contracampania pe fostul primar sã... o ia etapizat, sã nu-si iroseascã toate gloantele dintr-un foc. Primarul Gheorghe Stefan considerã cã Ion Rotaru nu constituie nici un pericol în lupta electoralã. „Ion Rotaru? Am auzit cã ar candida. Nu cred cã este nici un pericol. Era redutabil acum patru ani, cînd venea dupã opt ani de „primãrie“. Numai cã l-am învins. Si la un scor mare. Am avut în turul doi peste 7.000 de voturi în fata lui. Vreau ca pietrenii sã stie cã mama nu m-a fãcut primar, ci om. Nu am candidat la primãrie pentru a obtine avantaje personale sau familiei mele, asa cum s-a întîmplat cu Ion Rotaru. Ce va fi vom vedea la varã. Dacã nu mã vor mai dori pietrenii voi rãmîne acelasi om liber, fãrã prejudecãti si poate mai fericit“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.

PRM, cel mai social-democrat dintre (ne)social-democrati

Dupã luni întregi în care zvonurile îl plasau pe Ion Rotaru pe la aproape toate partidele existente pe piatã la ora actualã, fostul primar si-a specificat apartenenta politicã într-un mod cît se poate de rãspicat: „Sînt membru al Partidului România Mare“. Apoi a explicat cã a ales aceastã formatiune politicã pentru cã în statutul PRM existã o frazã care bate spre stînga, spre social-democratie, lucru care se muleazã pe programul sãu de dezvoltare a municipiului. „Deviza PRM «Pentru cetãteni» este exact ceea ce am gîndit si am fãcut eu dintotdeauna, este programul meu social-democrat pe care l-am aplicat în timpul mandatelor mele. Multumesc celor care m-au votat în 2004 si as fi fericit dacã 23.000 de cetãteni mã voteazã în primul tur. Si, sigur, mai multi în turul II“, a declarat Ion Rotaru. Acesta spune cã are deja schitat programul propriu de guvernare localã si oferta care vrea sã îi atragã pe pietreni în varã. ÃŽnsã nu va dezvãlui nimic pînã în luna de campanie electoralã, ca sã nu repete istoria din 2004. La fel, tot pe partea erorilor pe care le-a comis acum patru ani si de care se va feri în noul partid, Ion Rotaru a vorbit de colaborarea dintre presedintele organizatiei judetene si candidatul pentru municipiul resedintã de judet, explicînd cã acum patru ani, în PSD, nu a fost cazul de asa ceva. ÃŽn plus, a zis Rotaru, cînd existã conducere bicefalã lucrurile nu merg bine. Or, structura de atunci a PSD includea un presedinte si un presedinte executiv, care de cele mai multe ori îsi anulau reciproc deciziile. „Nu a fost determinare din partea partidului sã cîstig Primãria Piatra Neamt atunci. La PRM existã“, a punctat fostul primar. Ion Rotaru a venit singur în PRM. Deocamdatã. Dumitru Badea spune cã este posibil ca în zilele urmãtoare sã se înscrie mai multi în partid datoritã lui Rotaru. ÃŽnsã nu l-a conditionat pe acesta de un anumit numãr de adeziuni noi, mai ales cã PRM si-a schimbat tactica portilor deschise cu cea a membrilor de calitate, nu la grãmadã. ÃŽn schimb, Ion Rotaru se asteaptã ca multi colegi pe care i-a avut în PSD sã îl caute la noul partid. Mai ales cã zilele trecute chiar seful PSD Neamt, Ioan Munteanu, spunea cã vor exista destui pesedisti nemultumiti care vor pleca la alte partide cã nu mai prind loc pe lista de consilieri. Rotaru le-a transmis acestora, de fapt tuturor, cã îi asteaptã la PRM. ÃŽnsã nu le poate promite loc pe listã. ÃŽn primul rînd pentru cã listele de consilieri locali nu sînt gata la PRM. Urmeazã. Apoi pentru cã Dumitru Badea a declarat cã nu va pune pe listã oameni din afara partidului sau veniti recent în partid, ci va miza pe cei cu vechime si devotament dovedit. Nici mãcar actualii consilieri locali ai PRM nu sînt siguri cã vor mai prinde loc. Doar cei doi de la Piatra Neamt pot rãsufla usurati: Vasile Stãnoaia a fost coleg de PSD si amic cu Rotaru si se bucurã de aprecierea lui. Iar Vasile Petraru este coleg si amic cu Stãnoaia.

Articol afisat de 1945 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective