Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Idei pentru primarul Stefan

• pentru o urbe turisticã, oamenii propun mutarea primãriei în clãdirea Muzeului de Istorie, cinematograf modern, protejarea clãdirilor vechi din oras si un ghid turistic • mare parte din propuneri fac, deja, obiectul unor proiecte ale primãriei •

Pietrenii care mai colindã prin lume se întorc acasã cu idei urbanistice pe care le transmit mai-marilor orasului. Unii îsi imagineazã cum ar fi dacã Primãria Piatra Neamt ar functiona în clãdirea Muzeului de Istorie, pentru cã în multe din orasele Europei primãria este într-un sediu reprezentativ si central. Apoi, marea problemã rãmîne traficul rutier. Sînt tot mai multi care cer sens giratoriu în spatele Hotelului Ceahlãu, dar sînt persoane care si-ar dori giratorii în mai multe intersectii mici, pentru a facilita accesul din drumurile secundare. Alte idei pe care pietrenii le transmit celor din conducerea primãriei se referã la protejarea clãdirilor vechi cu valoare istoricã si arhitectonicã, mai ales cã au rãmas putine, la schimbarea la fatã a blocurilor cenusii, la editarea unui ghid al orasului sau chiar al judetului, care sã fie bine documentat si ilustrat, pentru a pune în valoare potentialul turistic al locurilor. Reprezentantii primãriei spun cã mare parte a acestor idei sînt deja integrate în proiecte de investitii. Giratoriul din spatele Hotelului Ceahlãul e în faza de studii, proiectul vizînd reorganizarea circulatiei rutiere pe întreaga zonã cuprinsã între hotel si Aurora. Pentru conservarea clãdirilor vechi, municipalitatea are în plan restaurarea Curtii Domnesti, proiect pentru care s-a semnat deja un contract cu Ministerul Lucrãrilor Publice, ca sã poatã fi accesate fonduri structurale pentru restaurarea clãdirilor din areal, protejarea acestora, amenajarea aleilor pietonale si carosabile, dar si pentru iluminatul public si ornamental al centrului istoric al orasului. Editarea unui ghid al orasului Piatra Neamt se aflã în atentia edililor, urmînd sã fie actualizatã harta turisticã a municipiului. Pe mãsurã ce va începe realizarea proiectelor turistice aflate pe agendã - amenajarea de trasee de drumetie, a unei zone turistice la Lacul Cuejdel, dezvoltarea infrastructurii turistice pe Cozla si pe Pietricica - vor fi mult mai multe atractii pentru vizitatori.

Cinematograful - marea durere

Foarte multi pietreni îsi întreabã edilii cînd le vor oferi un cinematograf modern. Dacia Panoramic este în starea în care este, iar Cozla este mai rãu de atît. Oficialii pietreni au un proiect de reabilitare a Cinematografului Cozla, însã pentru a-l aplica au nevoie de clãdire. Care nu este a municipiului, ci e în grija Ministerului Culturii. Primãria a cerut ministerului imobilul încã de acum doi ani si ceva, avînd în vedere cã orasul are nevoie de un spatiu pentru manifestãri culturale, iar cogeamite clãdirea zace nefolositã si bîntuitã de sobolani si oameni ai strãzii. Proiectul înaintat de municipalitate s-a oprit minister si nu s-a mai miscat de acolo. Dar nici n-a primit nici un rãspuns, ceea ce l-a fãcut pe primarul Stefan sã apeleze la sprijinul parlamentarilor de Neamt pentru a debloca proiectul. „Intentia noastrã a fost si este de a pãstra pentru acest imobil destinatia de cinematograf si de a organiza aici si un centru cultural, un centru de informare pentru cetãteni si un centru de conferinte. Intentia primãriei cu privire la acest proiect de interes social, adusã la cunostinta Ministerului Culturii din 2005, nu a primit nici un rãspuns“, a spus primarul Gheorghe Stefan. Parlamentarii au fãcut interpelãri pe aceastã temã. Deputatul Ioan Munteanu i-a agãtat atît pe premierul Tãriceanu, cît si pe ministrul Iorgulescu, al Culturii. Interpelãrile nu au primit nici un rãspuns, desi au fost adresate în luna noiembrie a anului trecut.

Articol afisat de 1964 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Annatol toma la data 11.01.2008 05:03
Saracia
Saracia este unul dintre factorii psihogenetici importanti.
Saracia ar duce la modificarea personalitatii umane.Saracii au o personalitate orientata spre fizic si vizual si mai putin spre psihic.Ei ar fi personalitati mai degraba extrovertiti decât introvertiti,orientati mai mult spre concret,sunt mai inceti,cu grija ,rabdatori, perseverenti,neortodoxi.Saracii sunt impulsivi,orientati mai mult spre prezent sau trecutul imediat,cu o toleranta foarte mare fata de tulburarile somatice si psihice.
Saracia,infometarea cronica,duc la transformari importante ale personalitatii,determinând o mai mare inclinatie spre concret,spre tendinte egoiste si revendicative.Pe voluntari infometati timp de 6 luni s-a demonstrat ca in aceasta situatie se modifica caraterul treptat indivizii devin ostili,gelosi,curiosi iar modificarile au persistat mult timp dupa terminarea experimentului.
Este importanta structura puterii in societate,lucru ce afecteaza violenta in familie, abuzul masiv social fata de copii fiind mult mai periculos decât cel individual.Acest abuz social consta in statisticile foamei si malnutritiei la copii,morbiditatea, saracia,educatia deficitara,oficializarea bataii in scoala,institutii de corectie se institutionaliyeaya valorile culturale care se sanctioneaza prin bataie.
Generalizarea saraciei, infometarea cronica le-am considerat ca fenomene de inginerie sociala comunista inainte de 1989.Acestea se caracterizau ca actiuni deliberate ale
Ad�ugat de tina la data 12.01.2008 23:58
succes in continuare
imi pare rau, ca orasul Piatra Neamt,nu este prezent pe ghidul turistic,pt multi ce vin de afara acest oras este doar un punct de popas,o noapte la unul din hotelurile din Piatra Neamt, a doua zi este plecarea spre nordul Moldovei sau spre Transilvania,depinde de caz.
ceva frumos am vazut ca s-a realizat, in oras, la strand ,curatenia in oras si sper sa o tina tot asa d. primar ideeile sunt bune
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective