Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ultima strigare pentru contestatii la tezele cu subiect unic

• 11.788 de elevi din ultimii doi ani de gimnaziu au dat luna trecutã teze cu subiecte unice • nemultumitii de notele primite mai au trei zile la dispozitie sã depunã contestatii •

Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a, care au sustinut în cursul lunii trecute teze cu subiecte unice, mai au la dispozitie trei zile, pînã vineri inclusiv, pentru a face contestatii la lucrãrile pe care le-au dat si considerã cã nu le-au fost evaluate obiectiv. „Dupã perioada de analizã a tezelor cu subiecte unice se pot depune eventualele contestatii (o cerere adresatã directorului unitãtii scolare si semnatã de elev) la comisia din unitatea de învãtãmînt. Termenul limitã pînã la care pot fi depuse contestatiile este 11 ianuarie. Vineri, presedintele si un membru al fiecãrei comisii din unitãtile de învãtãmînt în care se înregistreazã contestatii vor asigura transportul si predarea cererilor depuse de cãtre elevi, a tezelor ale cãror note au fost contestate si un tabel în format electronic, cu numele elevului, nota nerotunjitã pe teza contestatã, cu douã zecimale, tabel în care va fi trecutã si nota obtinutã dupã contestatie, la centrul de contestatii, care este Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Piatra Neamt“, a declarat profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Resecretizarea tezelor va fi realizatã la centrul de contestatii, de cãtre presedintele comisiei din unitatea de învãtãmînt, în prezenta comisiei de contestatie. Notele acordate dupã reevaluare vor fi cunoscute sãptãmîna viitoare.
În decembrie 2007, aproape 12.000 de elevi din ultimii doi ani de gimnaziu au dat pentru prima datã teze cu subiecte unice, care au importantã în admiterea în licee si scoli de arte si meserii. Cei din clasa a VIII-a au sustinut teze la românã, matematicã si istorie/ geografie, iar cei de a saptea - doar la românã si matematicã.
2.199 de elevi din cei aproape 12.000 nu au reusit sã etaleze cunostinte care sã le aducã o notã de trecere la teza cu subiect unic la limba si literatura românã. Astfel, ei îngroasã rîndurile nepromovatilor, care reprezintã aproape o cincime din totalul celor care au avut de dat aceastã lucrare cu subiecte nationale. 1.099 dintre elevii nepromovati (211 de la oras si 888 de la sate) sînt în clasa a VII-a, iar restul, de 1.100, sînt de clasa a VIII-a (236 din mediul urban si 864 din rural). Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, la clasa a VII-a s-au înscris 6.119 elevi. Dintre acestia, s-au prezentat la tezã 5.920 si au promovat în procent de 81,43%. Note între 6 si 9 au luat 3.890 de copii, iar altii 206 au fãcut teze perfecte, primind nota 10. La clasa a VIII-a, s-au înscris 6.025 de elevi si au sustinut lucrarea 5.868. Au luat note sub cinci - 1.100, cinci pe linie - 1.082, iar între 6 si 9 - 3.566 elevi. Altii 120 au fãcut teze perfecte, fiind notati cu 10. Procentul de promovabilitate la clasa a VIII-a a fost de 81,25% - 88,37% în mediul urban si 77,48% în rural. Rãmîne de vãzut dacã se va modifica dupã solutionarea contestatiilor.

Articol afisat de 2089 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective