Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Economicul, puricat de Corpul de Control al ministerului

• o reprezentantã a Corpului de Control de la Bucuresti a venit luni dupã-amiazã la grupul scolar pentru a verifica scrisoarea dascãlilor nemteni la adresa directoarei Laura Lazãr • „Nu cred cã se va întmpla ceva, pentru cã tot s-a verificat, dar degeaba“, spune unul dintre protestatari •

O reprezentantã a Corpului de Control din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului a venit la Grupul Scolar Economic Administrativ Piatra Neamt pentru a verifica mai multe sesizãri fãcute de cãtre unii dascãli ai acestei unitãti de învãtãmînt. Oficialul ministerial a ajuns în Piatra Neamt luni dupã-amiazã, dupã care, însotitã de inspectorul scolar de specialitate, profesorul Gheorghe Brînzei, a mers la Economic. Acolo a discutat cu mai multe cadre didactice care au semnat o petitie trimisã în urmã cu circa douã luni cãtre Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului. Prin intermediul acelei adrese, dascãlii se plîngeau de atitudinea autoritarã a directoarei grupului scolar, profesoara Laura Diana Lazãr, de lipsa de colaborare cu colegii, de luarea unor decizii unilaterale etc. Dupã primele discutii, se pare cã petitionarii au fost nemultumiti de modul cum s-a desfãsurat conversatia. „Am discutat despre ceea ce noi am consemnat într-un memoriu adresat în urmã cu circa douã luni Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului. Din nefericire, si nu numai eu sînt deaceastã pãrere, ci si colegii cu care au discutat cu reprezentanta Corpului de Control, nu ne punem prea mari sperante cã situatia la Economic se va schimba. Dupã prima impresie, parcã doamna de la minister nu a venit cu gîndul de a o schimba pe directoarea Laura Diana Lazãr. Sau poate mã însel... Poate trimitînd atîtea adrese cãtre minister, Prefecturã, Inspectoratul Scolar Judetean, ceva se va mai repara la acest grup scolar. Probabil cã va pleca si nu se va întîmpla nimic. La cîte adrese am fãcut, ne-am sãturat si noi“, a declarat unul dintre profesorii unitãtii de învãtãmînt.
Ieri, unii dintre dascãlii care au semnat plîngerea trimisã cãtre minister asteptau sã fie convocati de cãtre reprezentanta Corpului de Control, pentru a-si spune si ei pãsul. Reamintim cã mai multi profesori de la grupul Scolar Economic sînt nemultumiti de activitatea directoarei Laura Lazãr. În acest sens ei au fãcut mai multe plîngeri, atît la inspectorat, cît si la minister. Inspectoratul scolar Neamt chiar a decis schimbarea din functie a directoarei, însã Ministerul nu a confirmat mãsura. Au urmat scrisori deschise trimise atît autoritãtilor locale si judetene, cît si celor centrale.

Articol afisat de 1826 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de acidutzu la data 19.12.2007 06:04
furtuna din paharul cu apa
Daca Laura Lazar nu a fost schimbata pentru falsificarea stampilei licelui putin probabil ca i se va face ceva in aceste conditii. De altfel, doamna de la minister pare sa fie dispusa sa treaca cu vederea multe din greselile comise de directoarea Lazar. De unde rezulta ca politicul iar si-a bagat coada. Asa ministru asa director.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective