Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un pic mai bine pentru elevii Neamtului

• 19 microbuze scolare ajung în Neamt • numãrul cadrelor didactice nu va fi afectat de comasarea claselor • elevii mutati dintr-un sat în altul sînt doar din clasele V-VIII •

19 microbuze scolare vor deservi elevi din tot atîtea comune, transportîndu-i de la scolile mici, cu populatie scolarã scãzutã, la unitãtile de învãtãmînt de centru. Pentru aducerea mijloacelor de transport în judet, astã-noapte au plecat 19 soferi spre Bucuresti, deplasîndu-se cu microbuzul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt. Dupã preluarea masinilor, acestea vor fi aduse la Piatra Neamt si repartizate consiliilor locale care le primesc pe inventar. Primãriile care vor fi dotate cu aceste masini au fost alese încã din luna aprilie, pe vremea cînd învãtãmîntul nemtean avea altã conducere. Profesorul Mihai Lãcãtusu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Neamt, a declarat cã problema transportului elevilor de la scolile mici la scolile cu personalitatate juridicã nu s-a rezolvat în judetul Neamt, dar existã posibilitatea ca pînã la încheierea acestui an calendaristic sã se mai primeascã niste microbuze. „Avem solicitarea suplimentarã pentru încã 6 microbuze si rãmîne de vãzut dacã se va reusi onorarea acestei cereri. Dacã nu, la anul sigur vom mai primi niste microbuze, pentru cã Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului va achizitiona în 2008 încã o mie de astfel de mijloace de transport. Acestea vor fi împãrtite tuturor judetelor, inclusiv Neamtului“, a declarat Mihai Lãcãtusu.
Cele 19 microbuze scolare vor ajunge miercuri în comunele Brusturi (pentru Scoala Poiana - va transporta 32 de elevi), Dragomiresti (pentru Scoala Hlãpesti, de unde vor fi luati 32 de elevi), Timisesti (Scoala Plãiesu, 42 de elevi), în orasul Piatra Neamt, la Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Piatra Neamt (pentru Scoala cu clasele I-IV nr. 17 Piatra Neamt, unde sînt 35 de elevi), la Tîrgu Neamt - Colegiul Tehnic Ion Creangã (pentru Scoala Blebea, unde sînt 28 de elevi), Valea Ursului (scolile Giurgeni, Bucium si Muncelul de Jos - 130 de elevi în total), Stãnita (scolile Ghidion, Veja, Chicerea si Todireni - 58 de elevi), Vaduri (scolile Agîrcia, Scãricica si Secu - 59 de elevi), Ceahlãu (scolile Durãu, Bistricioara, Pîrîul Mare si Ceahlãu Schit - 130 de elevi), Grinties (scolile Bradu, Grintiesu Mare si Durãu - 106 elevi) Stînca (scolile Leghin si Stînca de Jos - 140 de elevi), Tarcãu (scolile Brates, Straja si Cazaci - 50 de elevi), Dulcesti (scolile Poiana, Cîrlig, Rosiori si Corhana - 74 de elevi), Bahna (scolile Tutcanii din Vale, Brosteni si Bãhnisoara - 50 de elevi), Rediu (Scoala Betesti - 30 de elevi), Rãzboieni (scolile Borseni, Valea Mare, Marginea si Valea Albã - 60 de elevi), Stefan cel Mare (scolile Bordea, Soci, Cîrligi sI Ghigoiesti - 50 de elevi), Vãleni (scolile Munteni, Moreni si David - 47 de elevi) si Barticesti (ScoalaBotesti, 13 elevi).
Toti acesti elevi care vor începe o navetã zilnicã la scoli mai mari sînt din ciclul gimnazial. Sefii învãtãmîntului nemtean au precizat cã prin aceastã mutare a populatiei scolare nu vor fi afectati dascãlii prinsi în sistem la începutul anului scolar.

Articol afisat de 2795 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective