Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Beznã pe Calea Romanului

• strãzile Nufãrului, Rozelor si Mihai Stamatin nu au iluminat public de o lunã • „nu vezi nici sã-ti bagi mîinile în buzunare dupã ce se însereazã“, spun oamenii • Luxten spune cã vina e a celor de la E-On, care se disculpã afirmînd cã au fost tãiate cablurile •

Locatarii din blocurile de pe Calea Romanului nu au un bec aprins pe stîlpi de mai bine de o lunã. Strada Mihai Viteazu este bine luminatã, ba chiar gãtitã de sãrbãtori, însã strãzile din spatele C-urilor sînt în beznã. Mai multi locatari de pe Rozelor, Mihai Stamatin si Nufãrului au reclamat faptul cã de o lunã tot anuntã prin diverse locuri cã n-au luminã pe stradã si nimeni nu face nimic. „De la OMV în sus, pe ambele pãrti ale strãzii Mihai Viteazu, nu mai merge nici un bec. Vin copiii de la scoalã si nu vãd pe unde calcã. Nu poti iesi sã duci gunoiul cã nu vezi la doi metri în fatã. Nu vezi nici sã-ti bagi mîinile în buzunar. Mai sînt si cîinii vagabonzi. Am sunat la primãrie, iar un anume domn Macovei ne-a informat cã nu este de datoria lui sã se ocupe, cã e treaba celor de la Electrica. Situatia e aceeasi de mai bine de o lunã si nu se face nimic. E pãcat. Si noi sîntem plãtitori de taxe si impozite. E pãcat cã în centru s-au pus atîtea luminite de sãrbãtori, iar în cartiere nu se mai tine seamã de nimic. A fost luminã cu trei zile înainte de alegeri, mergea un bec si trei se stingeau, dupã care n-a mai functionat nici unul“, spun oamenii supãrati.
Iluminatul public stradal este în sarcina societãtii Luxten Lighting Co, sucursala Piatra Neamt, care a concesionat acest serviciu pentru urmãtorii 25 de ani, inclusiv pe partea de iluminat festiv. Lucru care se si vede, în prezent în oras fiind puse nu mai putin de 268 de figurine mari, 13.100 metri liniari de siruri colorate, 8.062 de plase luminoase si 18.940 de metri liniari de siruri luminoase. La asemenea anvergurã de beculete festive, întrebarea pietrenilor de pe Calea Romanului cu privire la cîteva becuri pe stîlpii stradali este justificatã. Directorul zonal al Luxten, Vasile Ciucanu, spune însã cã bezna de pe strãzile Rozelor, Stamatin si Nufãrului nu e problema sa. „Acolo, defectiunea este la cablurile celor de la Electrica. Ei stiu de treaba asta si ei trebuie sã o rezolve. Este reteaua lor. Noi nu ne ocupãm decît de corpurile de iluminat si de cablurile noastre“, a spus acesta.
Cei de la E-On Moldova sucursala Neamt îsi recunosc dreptul de proprietate pe cabluri, însã defectiunea nu este din vina lor. „Pentru cã Publiserv s-a apucat de lucrãri în zona OMV, de lãrgit carosabilul, de pus pavele, de pus borduri, muncitorii lor au tãiat cablurile noastre cînd s-au apucat de sãpat. Am vorbit deja cu ei si cu cei de la primãrie si doamna Molodoi, care rãspunde de partea de investitii m-a asigurat cã se va remedia problema chiar astãzi. Pe mine, ca E-On Moldova, mã depãseste problema, pentru cã firmele care lucreazã si care taie cablurile nu sînt în subordinea mea. N-am cum sã le controlez. ÃŽnsã pînã disearã se va remedia defectiunea în zonã si oamenii vor avea luminã“, a promis directorul Adrian Chioncu ieri dupã-amiazã.
În cazul în care promisiunea directorului sucursalei Neamt a E-On Moldova nu s-a materializat ieri searã, asteptãm vesti de la cititorii nostri.

Articol afisat de 1438 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective