Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prime sanitarilor pe motiv de... euroalegeri?

• pînã pe 15 noiembrie, angajatii unitãtilor sanitare din judet vor primi primã de stabilitate - un bonus financiar similar cu sporul de fidelitate • din ordinul lui Nicolãescu, bonusul financiar trebuie musai sã se acorde acum, doar-doar se prezintã lumea la alegerile europarlamentare • si vor vota cu cine trebuie •

Angajatii spitalelor din judet, precum si aceia ai Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt vor primi, sãptãmîna aceasta, prime de stabilitate. Acestea sînt calculate potrivit salariului de bazã corespunzãtor functiei fiecãrui angajat, treptei de salarizare si venitului realizat în luna anterioarã.
Conform prevederilor legale, de prima de stabilitate beneficiazã toti angajatii, mai putin aceia care au avut întrerupt contractul de muncã anul acesta.
Prima acordatã fiecãrui angajat din unitatea sanitarã în care lucreazã poate fi asimilatã cu un spor de fidelitate si reprezintã o modalitate, modestã de altfel, de a-i „lega de glie“ pe angajatii din sistemul sanitar care, nemultumiti de lefurile mizerabile pe care le iau în raport cu munca si responsabilitatea pe care o au, sînt tot mai mult atrasi de ofertele de muncã din afarã.
Numai cã primele cu pricina nu vin întîmplãtor tocmai acum, cînd, pe de o parte, sanitarii din întreaga tarã sînt pe picior de grevã, iar pe de alta, oamenii politici ai momentului sînt în mare fierbere si îsi concentreazã toatã atentia asupra alegerilor europarlamentare.
Reprezentînd, mai mult ca sigur, o misiune fermã pentru ministrul sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu, au fost trimise faxuri la toate spitalele din judet si din tarã, de altfel, pentru ca pînã la 15 noiembrie sã se acorde aceste prime de stabilitate, precum si cel de al treisprezecelea salariu pe 2006, acolo unde nici pînã acum nu s-a dat.
Pentru conducerile unitãtilor sanitare din judet, efectuarea acestor plãti reprezintã o mare problemã, întrucît dezechilibreazã foarte tare veniturile de care dispun la ora actualã. Despre aceste prime de stabilitate s-a fãcut vorbire în premierã în luna iulie a acestui an, cînd „miscat“ de exodul cadrelor medicale din întreaga tarã, ministrul Nicolãescu a elaborat un act normativ care prevede instituirea acestor bonusuri financiare. Numai cã nimeni nu a spus de unde vin acesti bani. Iar asta pentru cã bugetul pe anul acesta al spitalelor a fost stabilit în contractele încheiate cu Casa de Asigurãri prin februarie-martie, datã la care prima de stabilitate era o idee încã nenãscutã si, ca atare, sumele aferente nu au fost incluse în fondurile cu pricina. Cert este cã aceste premii provin cu preponderentã din finantarea CAS Neamt.
O micã sumã, însã, va veni de la ministerul de resort, care finanteazã cîteva servicii din spitale, precum medicina legalã, cabinetele scolare, cabinetele de medicinã sportivã, dispensarele TBC. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre economistul Constantin Oprea, director financiar contabil al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt, pentru sectoarele bugetare finantate de ministerul de resort, în Neamt trebuie sã ajungã 2,4 miliarde de lei vechi pentru acordarea primelor de stabilitate. Salariatii Spitalului Judetean de Urgentã Neamt vor intra în posesia primelor de stabilitate joi, 15 noiembrie, datã la care primesc si chenzina reprezentînd lichidarea lunii octombrie. În acest fel, pe lîngã plãtile pe care în mod curent le face cea mai mare unitate sanitarã din judet la data de 15 a fiecãrei luni, peste douã zile, contul acestei institutii se va usura cu 11 miliarde de lei vechi - 8 reprezentînd sumele nete pe care le primesc salariatii, iar 3, impozitele cãtre stat.
De prime se vor bucura si cei 950 de salariati ai Spitalului Municipal Roman. „Deja, au fost fãcute calculele pentru acordarea acestor drepturi bãnesti, asteptãm doar finantarea din partea Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt. Primele de stabilitate vor fi date salariatilor spitalului dupã acordarea salariilor, începînd de pe data de 17 noiembrie. Pînã cel tîrziu la sfîrsitul lunii, toti salariatii vor lua aceste prime“, a declarat jurist Lilia Moise, purtãtorul de cuvînt al institutiei sanitare din Roman.

Articol afisat de 1580 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective