Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Lepãdarea de consilieri

Lepãdarea de consilieri

• PNL Piatra Neamt a retras sprijinul politic consilierilor proprii, cu exceptia lui Viorel Chirilã • mãsura este fix un fîs, pentru cã nu produce nici un fel de efect asupra functiilor persoanelor sanctionate • Serban Strãtilã, presedintele PNL, le cere demisia de onoare • „Onoarea asta s-o aibã el“, îi transmite „sanctionata“ Irina Hirte • Elena Boengiu nu face politicã duminica, Ioan Bãiceanu nu discutã, iar Cezar Dinescu trebuie sã analizeze •

PNL Piatra Neamt s-a descotorosit de consilierii pe care îi mai avea în legislativul municipal, hotãrînd retragerea sprijinului politic pentru Adrian Alui Gheorghe, Valeriu Andrita, Bogdan Apopii, Ion Bãiceanu, Elena Boengiu, Cezar Dinescu, Irina Hirte, Neculai Ivanov si Ioan Negurã. Cornelia Tudorancea este suspendatã din PNL încã din 31 martie, iar Andrei Baciu exclus tot de atunci. Singurul nepedepsit este Viorel Chirilã, rãmas fidel partidului. Mãsura a fost luatã pentru cã alesii liberali nu au respectat hotãrîrile luate de comun acord la partid, nu s-au implicat în actiunile de campanie electoralã si unii dintre ei mai au si restante la cotizatie. Teoretic, mãsura se vrea a fi sanctiune. Practic, însã, este un mare fîs, pentru cã nu se va reflecta în nici un fel în activitatea, cariera si traiul zilnic al celor pedepsiti. De altfel, chiar liberalii pietreni recunosc acest lucru: consilierii rãmasi fãrã propteaua politicã a PNL îsi vor pãstra functiile în CL, vor rãmîne cu posturile din AGA si de pe unde le mai au, nu le ia nimeni nici mãcar boii de la bicicletã. Atîta doar cã PNL îsi panseazã niste rãni morale pe care le are din cauza „infidelitãtii“ celor 9. Ruperea a venit ca urmare a sedintei CL Piatra Neamt de sãptãmîna trecutã. Mai precis, de la proiectul prin care sapte angajati ai primãriei, unul de la Urban si unul de la Publiserv primeau locuintele rezultate din mansardarea blocului F8 de pe bulevardul Traian. Serban Strãtilã, presedintele PNL Piatra Neamt, a explicat cã înainte de sedinta în plen a avut loc la partid o întîlnire cu sapte consilieri - Chirilã, Andrita, Apopii, Dinescu, Bãiceanu si Negurã - si s-a decis sã se impunã un amendament liberal, prin care repartitia apartamentelor sã se facã pe bazã de criterii clare, transparente, concrete. Eventual cele ANL, dar nu musai. La sedintã însã, amendamentul propus de Chirilã a picat cu brio, bucurîndu-se doar de sprijinul surprinzãtor al PSD. Serban Strãtilã vorbeste de drumul gresit pe care au apucat consilierii liberali si de faptul cã se repetã istoria: în 2004 criticau exact aceleasi lucruri la fosta administratie Rotaru.

„Rãmînem deschisi la colaborare pentru proiecte în intersul orasului“

„Este foarte clar cã domnii consilieri se reprezintã pe ei si nu mai reprezintã partidul. Le cer demisia de onoare din functia de consilier. Pot întelege cã vor atmosferã linistitã în sedinte, dar noi nu sîntem aici ca sã fim prieteni si sã mergem la bere, ci ca sã servim interesul celor care ne-au dat mandat sã-i reprezentãm: cetãtenii. Nu ne interseazã locurile din Consiliu. Unii din ei chiar au muncit si le meritã. Rãmînem deschisi la colaborare pentru proiecte în interesul orasului“, a declarat senatorul Strãtilã, solicitînd totodatã conducerii primãriei publicarea declaratiilor de avere ale salariatilor cadorisiti cu apartamente la mansardã.
Viorel Chirilã, vicepresedinte al PNL Neamt, a fost mai critic la adresa colegilor sãi: „Cei care nu au votat amendamentul privind stabilirea unor criterii clare la repartizarea acelor locuinte n-au fãcut-o pentru cã era incorect, ci pentru cã ei rãspund altor interese. Nu stiu care. ÃŽn Consiliul Local existã grupuri PNL, PSD si PRM. Nu stiu în care grup se constituie ei, care nu fac în nici un caz politica PNL“, a spus Viorel Chirilã.
Sanctionatii n-au pãrut nici mãcar surprinsi, darãmite afectati de „pedeapsa“ abãtutã asupra lor. „Duminica mã gîndesc la suflet, la familie, la prieteni, la lucruri mult mai importante. Dacã ei ne cer demisia prin ziare, probabil cã tot prin ziare o sã le dãm si rãspunsul. Dar nu azi. Duminica nu fac politicã“, ne-a declarat Elena Boengiu aflatã la Expomodesign. Colega de „suferintã“, Irina Hirte, s-a declarat întristatã de situatie. Cînd a auzit de demisia de onoare pe care i-o cere presedintele, a fost categoricã: „Onoarea asta s-o aibã el! Asta si în amintirea altor lectii pe care i le-am dat. Sã nu uite cã este un drum cu douã sensuri. PNL, dacã nu ar fi avut nume foarte importante, si nu numele lor, nu ar fi ajuns în aceastã pozitie de pe care vorbesc ei acum“. Ion Bãiceanu nu discutã cu Monitorul de Neamt, supãrat fiind de portretul politic fãcut de Ochiul Public. Cezar Dinescu, la rîndul sãu, a spus cã asteaptã informarea oficialã din partea partidului: „O sã ne comunice probabil mîine, pe cale oficialã, si o sã ne gîndim atunci ce solutii putem gãsi. Nu este o hotãrîre pe care s-o iei în douã secunde“, a spus consilierul Dinescu.

Articol afisat de 2343 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective