Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tragedii pe sosele

• în douã zile, în judetul Neamt au avut loc nouã accidente de circulatie • douã dintre acestea s-au soldat cu decesul victimelor •

Douã persoane decedate si nouã rãnite, dintre care una foarte grav, reprezintã bilantul celor nouã accidente rutiere petrecute la sfîrsitul sãptãmînii trecute pe arterele de circulatie ale judetului Neamt. Si de aceastã datã, cele mai multe victime au provenit din accidente în care au fost implicati pietoni si mopedisti.
Primul din seria neagrã a avut loc vineri, 26 octombrie, în jurul orei 19, pe DJ 155 I, în comuna Pãstrãveni. Ioan T., în vîrstã de 45 de ani, din localitate, conducea o autoutilitarã Volkswagen Transporter cînd, din cauza neatentiei, l-a surprins si accidentat mortal pe Jenicã J., de 74 de ani, care se deplasa în aceeasi directie de mers, pe marginea drumului.
Trei ore mai tîrziu, un alt accident mortal a avut loc pe DN 15B, în satul Petru Vodã din comuna Pipirig. Dãnut T., în vîrstã de 36 de ani, din Poiana Teiului, se angajase în traversarea strãzii prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, moment în care a fost accidentat mortal de un autocamion cu remorcã, condus de Marius D., de 28 de ani, din comuna harghiteanã Corbu. Cercetãrile politistilor au arãtat cã pietonul, care era cunoscut cu afectiuni medicale, era bãut bine, iar în momentul în care autocamionul a trecut pe lîngã el, s-a aruncat în partea lateralã a remorcii.
Sîmbãtã, în jurul orei 10, au intrat în scenã mopedistii. Vasile V., în vîrstã de 33 de ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism Espero pe DJ 156 A, în orasul Roznov. Soferul nu s-a asigurat corespunzãtor la efectuarea manevrei de mers înapoi, intrînd în coliziune cu un motoscuter condus regulamentar de Ion F., de 65 de ani, din Borlesti. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a Mariei F., de 66 de ani, care se afla pe moped.
O orã mai tîrziu, politistii au fost nevoiti sã se deplaseze în satul Turturesti, comuna Girov, pentru a investiga circumstantele producerii altui eveniment rutier. Marian P., de 23 de ani, din Dorohoi, judetul Botosani, conducea un autoturism Espero, pe DN 15 D. Ajuns în Turturesti, la intersectia cu drumul comunal spre satul Gura Vãii, botosãneanul s-a angajat neregulamentar într-o
depãsire, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia 1300, condus regulamentar de Vasile G., de 52 de ani, din Piatra Neamt. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a unui pasager din autoturismul Dacia, respectiv Constanta, G., de 33 de ani, din Piatra Neamt.
Al doilea accident în care a fost implicat un moped a avut loc sîmbãtã, în jurul orei 17, pe DJ 207C, în comuna Horia. Gheorghe I., în vîrstã de 53 de ani, din Horia, conducea un moped Piaggio, iar la iesirea din curtea unei locuinte nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Renault Clio, condus regulamentar de Doina M., de 47 de ani, din Roman. Impactul a dus la rãnirea mopedistului si a unui pusti de 4 ani, pasager pe motoscuter.
Un accident rutier, soldat cu rãnirea gravã a unei persoane, s-a petrecut sîmbãtã, în jurul orei 17, în curtea Bisericii Sfîntul Ioan din Piatra Neamt. Ioana C., de 39 de ani, manevra autoturismul Renault, cînd l-a accidentat pe Neculai A., de 62 de ani. Victima a fost transportatã imediat la spital unde s-a stabilit cã a suferit un traumatism cranio-facial si fracturã de umãr stîng.
Viteza excesivã a fost principala cauzã a altui accident petrecut sîmbãtã, în jurul orei 23.20, pe DN 17B, în comuna Farcasa. Vasile C., de 25 de ani, din Borca, conducea un autoturism Seat, pe DN 17 B. Ajuns în comuna Farcasa, din cauzã cã nu a adaptat viteza la conditiile unui drum acoperit cu criblurã, într-o curbã la dreapta, a derapat si a intrat într-o gramadã de pietre de pe marginea soselei. Accidentul a dus la rãnirea unei tinere, pasagerã în autoturism.
Nu au trecut nici 10 minute de la producerea acestui eveniment, cã un altul a avut loc pe DN 15, în comuna Dumbrava Rosie. S.S., de 17 ani, din localitate, conducea un motoscuter Peugeot. La un moment dat, din cauzã cã nu a adaptat viteza, a pierdut controlul motoscuterului si s-a rãsturnat pe partea carosabilã. Evenimentul rutier a dus la rãnirea usoarã a conducãtorului motoscuterului si a pasagerului M.V., de 16 ani. Cei doi nu purtau cãsti de protectie, iar S.S. era bãut, alcooltesterul arãtînd 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ultimul eveniment, din seria celor nouã, s-a înregistrat pe DJ 157J, în localitatea Mãrgineni. Constantin S., de 21 de ani, din comuna Români, conducea un autoturism Dacia, cînd a intrat pe contrasens accidentîndu-l pe Gabi D., de 21 de ani, din comuna Fãurei, care circula regulamentar din sens opus cu un moped.

Articol afisat de 2306 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective