Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consultantul fiscal impus ar putea fi eliminat

• firmele ar putea scãpa de certificarea declaratiilor anuale • prevederea trebuia sã intre în vigoare de anul viitor •

Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã (ANAF) si-a dat acceptul pentru eliminarea certificãrii declaratiilor anuale de cãtre consultantii fiscali. Desi prevederea ar fi trebuit sã intre în vigoare peste mai putin de douã luni si jumãtate, Comisia de buget-finante a propus sefului ANAF eliminarea obligativitãtii semnãturii unui consultant fiscal. ÃŽn situatia în care si plenul Camerei Deputatilor va fi de acord cu aceastã modificare, societãtile comerciale nu vor mai avea aceastã obligatie. ÃŽn cazul în care propunerea nu va trece de deputati, firmele vor trebui ca, de la 1 ianuarie 2008, sã certifice declaratiile fiscale. Prevederea a fost inclusã în textul unei ordonante de guvern din luna august 2007. Ulterior, s-a propus la loc comanda, situatie cu care Daniel Chitoiu a fost de acord. Practic, pe formularul 101 - declaratie anualã de profit - nu trebuie sã mai aparã, pentru a fi conform cu obligatiile legale în vigoare, semnãtura unui consultat fiscal. „ÃŽn urma discutiilor avute în cadrul comisiilor reunite, respectiv Comisia de buget-finante, activitate bancarã si piata de capital si Comisia economicã, industrii si servicii, am fost de acord cu propunerea de a elimina din Ordonanta 47 articolul care prevedea cã declaratiile anuale fiscale vor trebui vizate de un consultant fiscal“, a mentionat într-un comunicat Daniel Chitoiu, seful ANAF. Practic, dacã intentia va deveni realitate, firmele vor scãpa de o grijã în plus. Aceasta este partea bunã, însã cea proastã este bulibãseala legislativã care îngroapã agentii economici. Nici nu aflã bine de o noutate legislativã, fac demersuri pentru a se pune la punct cu tot ce trebuie pentru a nu fi prinsi pe picior gresit de organele de control, cã se schimbã schimbarea. Dupã toate aceste eforturi, aflã cã totul a fost în zadar si apropiata reglementare nu mai este valabilã. ÃŽn conditiile mentinerii acestei obligatii, toate societãtile comerciale ar fi fost în mare impas, deoarece, fãrã semnãtura cu pricina, nu ar fi reusit sã predea la timp si în conformitate cu legea declaratiile de profit. ÃŽn plus, numãrul consultantilor fiscali este foarte mic, situatie în care toti administratorii firmelor ar fi trebuit ca, de la începutul anului viitor, sã stea pe telefoane sau sã alerge pînã ar fi gãsit un consultant fiscal dispus sã-si punã semnãtura pe declaratiile de profit. Neîndeplinirea obligatiilor fiscale la timp le-ar fi adus sanctiuni dure.

Articol afisat de 1604 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 25.10.2007 02:19
Baiete, nu mai copia
Pe ce iei tu banii, baiete ,la Monitorul, numai pe chestii copiate de prin legi, deja publicate in presa centrala sau pe net? Cum reusesti sa-i pacalesti ca lucrezi?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective