Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gheorghe Stefan, candidatul PLD la primãrie

Gheorghe Stefan, candidatul PLD la primãrie

• primarul de Piatra Neamt a anuntat, ieri, cã în martie se înscrie la liberal-democrati si vrea sã obtinã pentru ei primãria municipiului resedintã de judet • „Cred cã este o decizie corectã pe care am luat-o. Viitorul meu politic este în PLD“, a declarat Gheorghe Stefan • peledistii salutã decizia primarului pietrean, liberalii îi ureazã succes în activitate •

Gheorghe Stefan s-a hotãrît: mai vrea Primãria Piatra Neamt pentru încã patru ani si o vrea din postura de liberal-democrat. Primarul de Piatra Neamt a apãrut ieri în conferinta de presã a PLD Neamt, sustinutã de Vasile Pruteanu si Gheorghe Flutur, si a anuntat cã primãvara viitoare îl va prinde în partidul stolojenian, pentru care vrea sã lupte în alegeri. ÃŽmbrãcat potrivit ocaziei, cu sacou albastru-peledist, cãmasã portocaliu-peledist si cravatã în dungi albastre si portocalii, avîndu-l în stînga pe presedintele executiv al PLD Gheorghe Flutur, Gheorghe Stefan a rupt pisica în douã pentru totdeauna. „Am luat o decizie: cînd îmi va expira suspendarea din PNL, mã voi înscrie în PLD si voi candida la Primãria Piatra Neamt de pe lista acestui partid. M-am declarat întotdeauna un simpatizant al PLD si un sustinãtor al domnului Stolojan. Cred cã este o decizie corectã pe care am luat-o. Viitorul meu politic va fi în Partidul Liberal Democrat“, a anuntat Gheorghe Stefan, reamintind faptul cã a simpatizat de la bun început cu PLD, cã s-a retras din structurile de conducere ale PNL cînd Stolojan a fost dat afarã, cã a refuzat sã se lepede de Stolojan si de Bãsescu atunci cînd liberalii i-au cerut acest lucru. ÃŽn contrapondere cu sustinerea pe care i-o acordã cei doi, Gheorghe Stefan a pus piedicile pe care i le întinde Cãlin Popescu Tãriceanu si PNL. Sau „Guvernul Tãriceanu Caltabos“, dupã cum s-a exprimat el. „Mai grav este cã, din momentul în care eu m-am declarat simpatizant al PLD, mi-au fost blocate foarte multe proiecte pentru Piata Neamt, pentru oamenii acestui oras. E dureros cã s-a întîmplat asa, deoarece cetãtenii nu au nici o vinã. Asta denotã cã PNL se comportã ca un partid kaghebist“, a spus primarul Stefan. Argumentele sale: cinematograful Cozla (a vrut sã-l ia în administrarea localã ca sã-l scoatã din starea de paraginã în care se aflã si sã îl modernizeze pentru cã orasul n-are nici un cinema ca lumea în prezent), aeroport pe locul actualului poligon de trageri (însã Ministerul Apãrãrii nu i-a dat cele 35 de hectare de teren, iar aeroportul nu va putea fi fãcut cîtã vreme va fi actualul guvern), apoi... lipsa apei calde în oras (nu numai cã guvernul nu a mai dat bani în plus primãriei pietrene, dar nici mãcar subventia conform legii n-a virat-o cînd trebuia, de aceea s-a ajuns ca E-On Gaz-ul sã sisteze combustibilul cãtre Aqua Calor). „Trebuie sã spunem lucrurilor pe nume si lumea trebuie sã stie: din momentul în care Stefan n-a mai fost agreat, au început repercusiunile asupra cetãtenilor din Piatra Neamt. Asa vãd ei lucrurile, vãd în competitorii politici niste dusmani si încearcã sã le blocheze ascensiunea chiar în detrimentul cetãtenilor“, a mai spus Gheorghe Stefan.

Mici neajunsuri... organizatorice

ÃŽntrebat cînd îi expirã suspendarea din PNL, pentru o mai bunã fixare în timp a momentului în care va semna adeziunea la PLD, Gheorghe Stefan a rãspuns cã nu stie. Desi Delegatia Permanentã a hotãrît suspendarea sa timp de un an de zile pe data de 10 martie 2007, primarul spune cã n-a primit nici în ziua de azi documentul oficial. „Nu stiu cînd îmi expirã suspendarea pentru cã nici pînã acum eu nu am primit hîrtie oficialã de la PNL prin care sã mi se aducã la cunostintã cã am fost suspendat din partid. De altfel, le-am si reprosat acest lucru celor din conducerea PNL. Puteau sã mã anunte oficial, mãcar ca sã mi se dea sansa sã contest decizia, or eu am aflat din presã. Oricum n-o contestam pentru cã acest PNL nu mã mai poate reprezenta si nici eu pe el. Eu le-am propus sã îl excludã post-mortem si pe Brãtianu, atunci cînd i-au exclus pe Stolojan si Stoica, doi presedinti ai PNL“, a spus Gheorghe Stefan. Iar de plecat din PNL, va pleca definitiv în luna martie, cu trei luni înainte de alegerile locale de anul viitor. Pînã atunci nu. Nu pentru cã i-ar fi fricã sã dea piept cu electoratul (sondajele inamicilor politici îl plaseazã pe la 87% în preferintele pietrenilor), ci pentru cã rãmîne la pãrerea cã n-are rost sã se cheltuiascã bani aiurea pe alegeri anticipate locale. Tot atunci, cu trei luni înainte de locale, vor mai fi si alti primari si consilieri PNL actuali care vor migra spre PLD rãsuflînd usurati cã nu mai sînt legati de glie prin statutul alesilor locali. Cam vreo 70% din ei, spune Gheorghe Stefan.

Reactii liberal-democrate si national-liberale

Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a salutat cu bucurie revenirea alãturi de el a lui Gheorghe Stefan, unul din „pilonii revolutiei portocalii în Moldova“. „PLD pune un picior sigur în aceastã zonã prin anuntul fãcut de Gheorghe Stefan. Este omul care a arãtat cã, tinînd la principii, a fãcut ceva pentru comunitatea care l-a ales. Ar fi fost bine ca acest lucru sã fie aplicat si la nivel national“, a declarat Flutur. Liderul PLD Neamt, Vasile Pruteanu, a fost si mai bucuros: „PLD Neamt este onorat de prezenta domnului Gheorghe Stefan si de decizia pe care dumnealui a luat-o. L-am simtit permanent aproape de noi. Ne vom consulta si vom apela la experienta lui în campanii electorale pentru a face o figurã bunã la alegerile europarlamentare. Am convingerea cã vom obtine un scor onorant“.
Si liberalii se declarã bucurosi de anuntul primarului Stefan, mai ales cã, cel putin o parte din ei, au renuntat demult sã se mai bazeze pe el si îl considerã „fost coleg“. ÃŽnsã, au o problemã cu decizia Delegatiei Permanente prin care Gheorghe Stefan a fost sanctionat cu suspendarea: sînt convinsi cã a fost trimisã si primitã. Senatorul Norica Nicolai, vicepresedinte al PNL, e absolut convinsã de acest lucru: „Nu cred ceea ce spune domnul Stefan. Sînt absolut convinsã cã decizia i-a fost trimisã. Oricum, nu este nici o pierdere. Chiar îl rugãm sã-si dea demisia din PNL“. Senatorul Serban Strãtilã, presedinte al PNL Piatra Neamt, este si mai transant: „Se stie foarte bine cã noi, de la Neamt, am cerut excluderea domniei sale, nu suspendarea. Acum, cã a primit sau n-a primit hîrtia, este atributul Delegatiei Permanente a PNL. Dar eu cred cã a primit-o. ÃŽn acelasi timp, nu cred cã avea nevoie de o hîrtie pentru cã, dacã ar fi citit vreodatã statutul PNL, ar fi vãzut cã suspendarea se aplicã pentru un an de zile. Cît despre optiunea domniei sale, nu cred cã mai este o noutate. E de mult cunoscutã. Probabil cã sperã ca prin notorietatea de care se bucurã domnia sa sã aducã voturi la europarlamentare pentru acest PLD, care în Piatra Neamt are cam 13%“. Senatorul Strãtilã este convins de asemenea cã PNL nu va înregistra hemoragii de membri odatã cu anuntul lui Gheorghe Stefan, chit cã peledistii asa sperã. „Cine a avut de plecat, a plecat. Mai sînt doar unii care, din considerente legale, nu vor sã renunte la functiile pe care le-au obtinut datoritã Partidului National Liberal“, a spus Serban Strãtilã.

Articol afisat de 1900 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mos_Tautu la data 15.10.2007 07:42
Succes dle Stefan
Va urmaresc de peste 10 ani si constat cu bucurie ca dv. continuati spiritul gospodaresc si daruirea moldoveneasca,adesea neinteleasa.

ma uit in oras.In cei 3 ani ati realizat in spatiul public o adevarata revolutie,totul s-a schimbat in bine.Nu ati marit taxele ci ati folosit stimularea initiativelor perticulare.

Totusi avem o rugaminte:NU MAI TAIATI COPACII DIN ORAS!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective