Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cu bomba la poartã

Cu bomba la poartã

• lucrãtorii de la Strabag, care reabiliteazã canalizarea pe strada Calistrat Hogas, au gãsit douã tevi de gaz neblindate • riscul de explozie nu pare a-i fi afectat prea tare pe cei de la E-ON Gaz • celebra firmã nu detine planuri cu pozitionarea exactã a acestor tevi •

Lucrãrile de reabilitare a retelei de canalizare de pe strada Calistrat Hogas stagneazã de cîteva zile. În timpul sãpãturilor, angajatii de la Strabag au gãsit douã tevi de gaz neizolate sau izolate necorespunzãtor (fotografia vã poate ajuta sã vã faceti o pãrere) si au evitat continuarea lucrãrilor, existînd oricînd riscul unei explozii accidentale. Reprezentantii de la Neamt ai E-ON Gaz si-au trimis oamenii la fata locului, dar o solutie clarã nu a fost încã descoperitã. Din cîte se pare, celebra firmã nu detine planuri exacte si clare ale locatiilor în care se aflã astfel de tevi. Unii dintre lucrãtorii de pe strada Calistrat Hogas spun chiar cã li s-a recomandat sã-si continue lucrãrile cã nu ar exista nici un risc. Din cîte stim noi, si o confirmã si logica normalã, dacã lovesti o teavã de gaz mãcar cu tîrnãcopul, ar cam putea sã explodeze. Ce sã mai vorbim de ditamai excavatorul sau dacã s-ar fi tãiat teava cu flexul. Asta mai ales cã astfel de cazuri s-au mai întîmplat la Piatra Neamt, chiar anul acesta.

De la dispecerat la relatii publice si retur

Am dorit sã obtinem un punct de vedere oficial si din partea celor de la E-ON Gaz. Dupã trei apeluri telefonice la dispecerat si Serviciul de Relatii cu Publicul, am cãpãtat ceea ce s-ar putea numi un sfert de declaratie. Dumneavoastrã ce întelegeti din ceea ce urmeazã?
„Numai doamna Maria Vãcãrasu vã poate ajuta. Dînsa este astãzi (ieri, n.r.) la Tîrgu Neamt. Doar dacã o cãutati mîine dimineatã. E o problemã a Sectorului Tehnic, dar noi sîntem acum separati“, a informat o doamnã de la Relatiile Publice ale E-ON Gaz.
Mai multã amabilitate am întîlnit la dispecerat. Dar nici dispecerul nu ne-a putut ajuta cu prea multe. Doar vorbe... „Nu vã pot spune nimic concret. Dacã nu sînt scãpãri de gaz, voi transmite problema doamnei inginer Balmus. Ar trebui sã luati legãtura cu purtãtorul nostru de cuvînt. Eu am sã vorbesc cu bãiatul de la interventie sã treacã pe acolo sã vadã care este problema“, a declarat dispecerul de la Piatra Neamt al E-ON Gaz, domnul Andronache.
În aceste conditii, nu putem decît sã sperãm ca, mãcar în zilele urmãtoare, sã se gãseascã o solutie sigurã a problemei de pe strada Calistrat Hogas. Mãcar pentru linistea locuitorilor de aici. Cã de linistea celor din blocul de la Zalãu care a sãrit în aer ce sã mai vorbim.

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective