Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medicii de familie îsi cauta dreptatea la Strasbourg

Medicii de familie îsi cauta dreptatea la Strasbourg

• desi, anul trecut, dr Filip Panait, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie a cîstigat recursul la înalta Curte de Casatie si Justitie în procesul intentat Curtii de Conturi, Tribunalul Judetean Neamt nu i-a dat, în final, cîstig de cauza.

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie (AMF) Neamt, doctor Filip Panait, a pierdut procesul intentat Curtii de Conturi a României, împotriva unei decizii emise de acest for în aprilie 2005, cum ca medicii de familie din judet trebuie platiti „la numarul de asigurati“ si nu conform cu numarul de oameni înscrisi pe liste. Desi anul trecut reprezentantul doctorilor a cîstigat recursul la înalta Curte de Casatie si Justitie privind procesul intentat Curtii de Conturi, Tribunalul Judetean Neamt nu i-a dat, în final, cîstig de cauza. „Nu a fost luat în calcul faptul ca nu trebuie facuta discriminare între pacienti, respectiv cei asigurati si aceia care nu au venituri care sa le confere calitatea de asigurat. Contestatia a fost facuta la vremea respectiva de cei patru vicepresedinti ai AMF Neamt, împreuna cu mai multi membri ai Consiliului de Administratie a Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, din 2005, printre care si Marius Cornenco, pe atunci de la Sidicatul Petrotub si membru în CA al CAS Neamt. Co-semnatari ai contestatiei pe care am facut-o în aprilie 2005 au mai fost medicii Constantin Neagu, Violeta Bobocia si Ioana Covrig. Contestatia noastra a fost, ulterior, redirectionata la Curtea de Conturi a României. Pe lînga noi au depus contestatie în mod individual si alti membri ai CA al CAS Neamt, printre care si fostul presedinte al forului, Ioan Lazar. Conform legislatiei în vigoare, toti cetatenii acestei tari sînt în mod obligatoriu asigurati. Subliniez faptul ca aceasta contributie la sanatate este un impozit obligatoriu, care trebuie platit, la fel ca si impozitul pe casa, sau asigurarea auto. Or, cei de Piatra Neamt au facut acest lucru, într-un fel facultativ, adica cine nu plateste nu-I asigurat, pentru a scapa ei de raspundere. Raspunderea era de fapt a Fiscului, sa colecteze acesti bani si ei nu si-au facut treaba, nu au strîns banii de la toti cetatenii României. Unii dintre oameni, potrivit legilor în vigoare, nu trebuie sa plateasca asigurarea de sanatate si este cazul beneficiarilor de ajutor social sau gravidele.
Colectarea acestor fonduri revine Agentiei Nationale Fiscale. Daca de exemplu nu platesti impozitul pe casa sau masina, ti se face executare silita. La fel trebuie sa se întîmple si cu asigurarea medicala, în caz ca nu e platita“, a declarat Filip Panait. Acesta a mai precizat ca pacientii care nu fac dovada ca au platit serviciile sînt trecuti la pachetul minimal de servicii medicale. „Am depus în instanta sI concluziile scrise ale actiunii noastre, pentru a fi convins ca, în caz de un eventual esec, pot ajunge la Strasbourg. ÃŽn urma deliberarii facute de Curtea Suprema de Justitie, s-a stabilit ca nu intra în competenta Curtii de Conturi a României sa judece o astfel de cauza, aceasta fiind de competenta Tribunalului Neamt, Sectia contencios-administrativ. ÃŽn concluzie, ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat prin Decizia 3995 din 15.11 2006. Astfel ni s- a admis recursul formulat toti cei mai sus mentionati, s-a casat decizia Curtii Supreme de Conturi 1063 din octombrie 2005 si s-a trimis actiunea spre rejudecare la Tribunalul Neamt, Sectia Contencios administrativ“, a declarat medicul Filip Panait. Acesta a mai precizat ca, dupa ce va primi în scris motivatia pentru care a pierdut procesul, îsi va cauta dreptatea la Strasbourg.

Articol afisat de 1536 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective