Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 28 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cît Geoana si cît Basescu în motiunea de cenzura?

Ieri, în fata camerelor reunite ale Parlamentului, Partidul Social Democrat, prin vocea grava a lui Cristian Diaconescu, vicepresedinte si purtator de cuvînt, si-a citit mult asteptata motiune de cenzura. Sedinta a început cu întîrzierea cu care încep toate sedintele Parlamentului, ceea ce a consolidat dintru început banuiala ca evenimentul special nu e chiar un eveniment special, ci unul înregimentat în banalitatea activitatii curente. Scaunele goale din sala si cascaturile unor figuranti plictisiti au accentuat ideea ca nu se întîmpla un cutremur. Oricum, Cristian Diaconescu si-a facut datoria lecturînd textul care, în mare masura, este corect. Bîlbe în guvernare, ministri infirmi la capitolul competenta, faultarea primarilor PSD în teritoriu, acolo unde banii vin pe criterii politice. Povestea asta parca am mai auzit-o si în vremea guvernarii social-democrate. Din lista cu cadouri de Craciun absentau, fireste, din motive de cascaunzenie a secretarelor, primarii si localitatile de culoare liberala. Asta-i viata, asta-i politica pe malurile frumos curgatoare si urît mirositoare ale Dîmbovitei. Un lucru n-am priceput în continutul de aluat politic al motiunii, alarmant intitulate „1.000 de zile de haos, sfîrsitul guvernarii de dreapta“. Au disparut, ca printr-o prestidigitatie de circ, din jobenul cu grenade si cartuse, cele îndreptate catre pieptul ministrilor PD, si ei parte componenta a Guvernului Tariceanu în prima lui alcatuire. ÃŽmi amintesc criticile social-democratilor, severe si îndreptatite, la adresa ministrului Flutur, azi în minusculul partid înfiintat de Traian Basescu pentru subrezirea armiei liberale. Unde sînt ghiulelele cu gripa aviara, cu risipirea în van a fondurilor, cu omorîrea sutelor de mii de oratanii din curti într-o actiune, se pare, pe cît de dementa, pe atît de inutila? ÃŽnvatamîntul, cu toate tarele lui reale, numite si nenumite în motiune, atîrna doar pe umerii ministrului liberal, uitînd complet prestatia dezastruoasa a faimosului Hardau. De ce? Pentru ca Hardau e membru PD, iar democratii au fost sariti din fata taisului de custura al motiunii de cenzura. Vag, e pomenita doar Monica Macovei din primul guvern Tariceanu pentru a aplica, apoi, scatoalce vîrtoase tînarului iesean Chiuariu, liberal si el.
Motiunea de cenzura a PSD, repet, în mare masura îndreptatita, pare incompleta si vulnerabila la capitolul credibilitate. Inamicii partidului domnului Geoana sînt identificati doar în tabara firava a liberalilor. Ei sînt incompetenti, ei sînt organizatori de doi lei, ei nu stiu sa utilizeze fondurile europene, ei si numai ei sînt hoti. Liberalii au nenorocit România, liberalii ne-au carat, cu limuzinele lor luxoase pe marginea prapastiei. Liberalii, în consecinta, nu mai au ce cauta la guvernare. Vorbele ar fi cele utilizate de obicei de opozitie în astfel de demersuri democratice, daca în ele nu s-ar strecura, într-o calchiere perfecta, fraze si idei anti-liberale strigate zi de zi de cîtiva ani de Traian Basescu. Un confrate, mai bine documentat decît mine, îmi confirma ca operatia de castrare a textului motiunii de cezura a survenit dupa întîlnirea semi-oficiala dintre Traian Basescu si Mircea Geoana în dealul umbros al Cotrocenilor. De atunci, criticile social-democratilor la adresa Partidului Democrat s-au subtiat pîna la a deveni invizibile. Nu stiu ce întelegere s-a petrecut între cei doi. Politicienii si nu numai ei stiu ca presedintele nu poate fi luat în serios într-o alianta sau întelegere. Uita rapid, nu mai stie nimic a doua zi, se da disparut cînd ai nevoie de el. „Esti cel mai bun Petre“ devine în curînd „Esti un nemernic Petre“. Asa e politica adesea, asa e viata uneori.
Va trece sau nu va trece motiunea de cenzura atît de îndelung clamata a social-democratilor? Nu stiu si, pentru mine ca alegator, nici nu are prea mare importanta. Daca trece vor urma luni de scandal pîna la cer. Daca nu va trece vor urma luni de scandal pîna la nori, adica în timbrul normal. Îmi ramîne nedumerirea legata de continutul, refacut si ajustat al textului citit ieri în Parlament. Cît din el este Geoana, cît din el este Basescu? Amîndoi, ca doi luptatori siamezi, aplica, unul cu stînga, altul cu dreapta maciuci în capatîna aceluiasi inamic - Partidul National Liberal.

Articol afisat de 1238 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tableta de Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective