Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 15 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avantaje de patriarh

• PF Daniel are salariu similar cu presedintele României • el va avea trei resedinte si peste 60 de functionari la dispozitie •

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este unul dintre cei mai bine platiti bugetari. Prea Fericitul Daniel, odata ales, are avantaje comparabile cu cele a presedintelui tarii, adica un salariu net de 45 milioane de lei vechi. Patriarhul are trei resedinte în tara si peste 60 de functionari bisericesti la dispozitie. Printre ei, consilieri, sefi de cabinet, 40 de inspectori, bibliotecar si muzeograf, dar si soferi care sa conduca limuzina Patriahului. Prea Fericitul are la dispozitie resedinta patriarhala din Bucuresti, dar si doua resedinte în tara, la Dragoslavele si Techirghiol. Prea Fericitul Daniel beneficiaza de pasaport diplomatic si de un salariu egal cu cel al presedintelui.
Noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a fost întîmpinat, joi seara, cu flori pe Aeroportul International Iasi de autoritatile locale, de înalte fete bisericesti de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei si de zeci de credinciosi, transmite corespondentul Rompres. Primarul iesean Gheorghe Nichita, prefectul delegat Nicusor Paduraru si presedintele Consiliului Judetean, Lucian Flaiser, i-au înmînat trandafiri si crini albi celui de-al saselea Patriarh al României, în timp ce un cor de preoti a intonat imnuri religioase. IPS Daniel, mitropolit al Moldovei si Bucovinei, ales Patriarh al BOR, a declarat, vizibil impresionat de primirea facuta, ca o prioritate a sa, în perioada imediat urmatoare, este pregatirea Hramului Sfintei Parascheva, care se sarbatoreste la Iasi pe 14 octombrie. ÃŽnsotit de reprezentanti ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, IPS Daniel s-a îndreptat spre Palatul Mitropolitan din curtea Catedralei Mitropolitane. Patriarhul a fost invitat la slujba de vercernie de la biserica „ÃŽnaltarea Sfintei Cruci“ din satul Paun, însa a declinat invitatia.
IPS Daniel va fi întronat patriarh pe 30 septembrie, functia de mitropolit al Moldovei si Bucovinei devenind astfel vacanta. La cel mult trei luni de la vacantare, Sfîntul Sinod se va reuni pentru a alege un nou mitropolit. Eligibili pentru aceasta functie sînt toti cei 49 de membri ai Sfîntului Sinod. Deocamdata, doar unul dintre acestia, PS Ioan, episcopul Covasnei si Harghitei, a anuntat ca va candida pentru Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Episcopul Covasnei si Harghitei a fost, miercuri, la alegerea patriarhului, candidatul-surpriza. Votul a aratat ca se bucura de aprecierea majoritatii membrilor Sfîntului Sinod, anunta „Gîndul“. Din 47 de buletine valabil exprimate, la al treilea tur de scrutin, cel „dedicat“ alegerii celui de-al treilea candidat la tronul patriarhal, PS Ioan a obtinut 30 de voturi.

Articol afisat de 1595 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective